Titulinis » Naujienos » NVLRL rezultatyvumu stebina vienuolikmetis klaipėdietis

NVLRL rezultatyvumu stebina vienuolikmetis klaipėdietis

2018-11-13
Gintaras Brazdžionis
Tęsiasi šio sezono Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) pirmenybės. Keturiose skirtingose amžiaus grupėse vyksta atkakli kova, kur jaunieji ledo ritulininkai siekia pergalių.
 
Pačios jauniausios U-10 amžiaus grupės antrajame divizione, kur rungtyniauja šešios ekipos, komandos sužaidė nevienodą rungtynių skaičių. Kol kas be pralaimėjimų žengia HC „Klaipėda“, iškovojusi tris pergales.
 
Stipriausiame U-10 amžiaus grupės divizione, kur varžosi aštuonios komandos,  toliau pergales skina Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos auklėtiniai. Vilniečiai jau laimėjo devynis žaistus susitikimus ir rikiuojasi pirmoje turnyro lentelės vietoje.  Vos viena pergale mažiau turi Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“ komanda. Jaunieji Rusijos ledo ritulininkai vienintelį pralaimėjimą patyrė žaisdami su „Geležinio vilko“ komanda. Vilniečiai savo sąskaitoje turi 26 taškus, o kaliningradiečiai – 25. Šios dvi komandos tolsta nuo artimiausių persekiotojų ir tvirtai pirmauja U-10 amžiaus grupės stipriausiajame divizione.
 
Du lyderiai
 
„Geležinio vilko“ komandoje rezultatyvumu išsiskiria du žaidėjai. Mironas Borodinas per 9 susitikimus savo komandai jau pelnė 16 įvarčių, o Maksimas Tunkevičius – 15. Šie du ledo ritulininkai įvarčiais jau spėjo pasižymėti ir U-12 amžiaus grupėje rungtyniaujančioje „Geležinio vilko“ komandoje, nes jaunesni žaidėjai pagal nuostatus gali atstovauti ir vyresniosios amžiaus grupės kolektyvui.
 
U-12 amžiaus grupėje, kur rungtyniauja devynios ekipos, pirmąjį tašką prarado HC „Klaipėda“. Uostamiesčio atstovai išvykoje žaidė su Vilniaus „Geležiniu vilku“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi taikiai 3:3, o baudinius sėkmingiau mušė klaipėdiečiai. Nepaisant prarasto taško, HC „Klaipėda“ užtikrintai pirmauja šioje amžiaus grupėje. Klaipėdiečiai po 5 žaistų susitikimų turi 14 taškų iš 15 galimų.
 
36 žaidėjo įvarčiai
 
Klaipėdiečių gretose itin rezultatyviu žaidimu išsiskiria Dovydas Jukna. Vienuolikmetis ledo ritulininkas šiame sezone savo komandai pelnė net 36 įvarčius. Žaidėjo sąskaitoje daugiau nei pusė visos komandos pelnytų įvarčių, nes HC „Klaipėda“ iš viso įmušė 71 įvartį. D. Jukna per vieną susitikimą vidutiniškai muša po 5,14  įvarčio į varžovų vartus. Šis žaidėjas rungtyniauja ir vyresnės U-14 amžiaus grupės HC „Klaipėda“ komandoje, kur jau spėjo pasižymėti 5 įvarčiais. D. Jukna yra rezultatyviausias ne tik savo amžiaus grupės, bet ir visos lygos žaidėjas.
 
HC „Klaipėda“  nepralaimi
 
Kaip ir U-12, taip ir U-14 amžiaus grupėje be pralaimėjimų kol kas žengia HC „Klaipėda“. Trenerio Andrejaus Savičevo auklėtiniai laimėjo visus 4 žaistus susitikimus bendru įvarčių santykiu 40:16. Pralaimėjimų nepatyrė ir jungtinė Kauno „Baltų ainių“ – Šiaulių „Šaulio“ komanda. Ši ekipa kol kas žaidė tik dvejas rungtynes ir pasiekė abi pergales. Kauno „Baltų ainių“ – Šiaulių „Šaulio“  ekipa 14:1 sutriškino Vilniaus „Hockey Punks“ bei 4:2 įveikė Vilniaus „Geležinį vilką“.
 
Vos vieną pergalę per keturis susitikimus pasiekė kaimyninės Baltarusijos komanda „Gardinas – 2006“. Tiesa, baltarusiai kol kas visus susitikimus žaidė svečiuose. „Gardinas – 2006“ abu kartus 5:9 bei 6:8 nusileido HC „Klaipėdai“, o akistatoje su „Geležiniu“ vilku pasidalino po pergalę. Pirmąsias rungtynes 6:3 laimėjo baltarusiai, o antrąsias 3:2 – vilniečiai.
 
Pirmoji pergalė
 
Vyriausioje Jaunių lygoje po trijų apmaudžių pralaimėjimų čempionato starte įtikinamą pergalę iškovojo vieni iš favoritų Kauno „Baltų ainių“ ledo ritulininkai. Trenerio Beno Jakšio auklėtiniai visą pyktį išliejo savo aikštėje susitikime su HC „Klaipėda“. Kauniečiai šventė pirmąją pergalę net 9 įvarčių skirtumu – 15:6. Po dviejų kėlinių šeimininkai pirmavo vos vieno įvarčio persvara (6:5), bet trečiąjį kėlinį laimėjo 7:1 ir pasiekė įspūdingą pergalę. Kauniečiai atsirevanšavo klaipėdiečiams už apmaudų pralaimėjimą pirmose sezono rungtynėse uostamiestyje rezultatu 4:6.
 
Šioje keturių komandų grupėje be pralaimėjimų rungtyniauja Vilniaus „Geležinis vilkas“, laimėjęs visus 4 susitikimus. Tiesa, vieną tašką trenerio Tomo Kaminsko auklėtiniai jau prarado, kai susitikime su Kauno „Baltų ainiais“ pergalę šventė ne per pagrindinį rungtynių laiką, o po baudinių serijos.
 
Lygos direktoriaus mintys
 
NVLRL lygos direktorius Andrejus Korneičiukas, portalo hockey.lt paprašytas pasidalinti savo mintimis apie vykstantį sezoną, sakė: „Sezonas dar net neįpusėjo, todėl vargu ar galima daryti gilesnes išvadas. Vyksta daug atkaklių ir įdomių susitikimų, užfiksuota jau nemažai staigmenų. Maloniai nustebino klaipėdiečiai, labai sėkmingai startavę U-12 bei U-14 amžiaus grupėse. Kiek keista matyti vos vieną pergalę iškovojusius Gardino ledo ritulininkus, bet neabejoju, kad ši komanda, rungtyniaudama namuose, žais žymiai sėkmingiau nei išvykose. Man netikėta ir tai, kad tris pirmus savo mačus pralaimėjo pajėgią sudėtį turinti „Baltų ainių“ komanda. Šios ekipos potencialas be galo didelis ir manau, kad kauniečiai kartu su „Geležinio vilko“ žaidėjais turėtų kovoti dėl pirmosios vietos“, - portalui hockey.lt sakė lygos direktorius.