Titulinis » Naujienos » NVLRL pirmenybėse varžysis 34 komandos

NVLRL pirmenybėse varžysis 34 komandos

2018-10-04
Gintaras Brazdžionis
Jau šiandien Klaipėdoje startuoja naujasis, septintasis, Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) sezonas, kuriame iš viso dalyvaus 34 komandos. Kaip ir ankstesniais sezonais, varžybos vyks keturiose skirtingose amžiaus grupėse.
 
Šiandien uostamiestyje sezono atidarymo rungtynes tarpusavyje žais HC „Klaipėda“ pirmoji ir antroji komandos, rungtyniaujančios U-12 amžiaus grupėje.
Šiemet pačioje jauniausioje U-10 amžiaus grupėje varžysis daugiausia – keturiolika kolektyvų. Aukščiausiame divizione kovos aštuonios komandos, o antrajame – šešios. U-12 amžiaus grupėje rungtyniaus devynios ekipos, U-14 – septynios ir Jaunių lygoje – keturios.
 
Be NVLRL pirmenybių, vyks U-8 amžiaus grupės „Vaikų festivalis“, kuriame rungtyniaus dešimt komandų. Šios varžybos , kurios vyks Elektrėnų ledo rūmuose, bus rengiamos vieną kartą per mėnesį. Visos dešimt komandų vienu metu atvyks į Elekrėnus ir rungtyniaus tarpusavyje. Iš viso bus surengti septyni „Vaikų festivalio“ turai. Nors šį festivalį organizuoja ne NVLRL, bet ji aktyviai talkins rengiant varžybas.
 
Nuo pirmos NVLRL įkūrimo dienos lygos direktoriaus pareigas užima Andrejus Korneičiukas. Lygos direktorius atsakė į portalo hockey.lt klausimus.
 
Kokiomis nuotaikomis pasitinkate naująjį sezoną?
 
Nuotaikos geros. Komandų skaičius pakankamai didelis, o NVLRL populiarumas per pastaruosius metus išaugo.
 
Kaip pasikeitė lyga, lyginant su pirmuoju sezonu?
 
Pokyčiai tik į teigiamą pusę. Lyga sutvirtėjo, išaugo Ledo ritulio mokyklų ir komandų skaičius. Kai startavo pirmasis NVLRL sezonas Vilniuje buvo tik „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla, o dabar šiame mieste jau trys. Naujai įkurtos ir sėkmingai veikia „Sostinės ledo ritulio akademija“ ir „Hockey Punks“, įkurta antra mokykla Klaipėdoje, įsteigta mokykla Šiauliuose, pernai Panevėžyje įkurta VŠĮ Ledo ritulio mokykla.
 
Kas laukia žaidėjų šiame sezone?
 
Vaikų lygoje iš viso rungtyniaus net 530 jaunieji ledo ritulininkai. Visiems bus išduotos licenzijos, visi bus apdrausti nuo traumų rungtynių metu. Kaip ir ankstesniais sezonais, bus galima tiesiogiai internete stebėti vykstančių rungtynių rezultatus ir sekti statistiką.
 
Ar lygoje rungtyniaus komandos iš užsienio?
 
Jau tapo tradicija, kad mūsų lygoje dalyvauja komandos iš kaimyninių šalių. Šiemet NVLRL varžysis Gardino ir Kaliningrado komandos.
 
Kodėl tik keturios komandos varžysis Jaunių lygoje?
 
Sulaukę šešiolikos-septyniolikos metų vieni vaikinai jau nelanko treniruočių, nes nusprendžia atsisveikinti su šia sporto šaka, kiti išvyksta treniruotis ir rungtyniauti į užsienį, todėl natūralu, kad žaidėjų skaičius mažėja. Esame dėkingi Kaliningrado „Feniks“ klubui, kuris šiemet dalyvaus Jaunių lygos divizione, nes be šios komandos turime tik tris mūsų šalies ekipas.
 
Kodėl U-10 amžiaus grupė suskirstyta į du divizionus?
 
Šioje amžiaus grupėje jau keletą sezonų varžybos vyksta pagal tą pačią sistemą, kuri pasiteisina. Aukščiausiame divizione kovos pagrindinės Ledo ritulio mokyklų komandos, o žemesniame rungtyniaus tų pačių mokyklų antrosios ekipos, plius Rokiškis. Jeigu visi kolektyvai žaistų vienoje grupėje kartu, būtų mažiau intrigos, nes šiuo metu kai kurių komandų lygis gerokai skiriasi.
 
Kokia sistema vyks šių metų pirmenybės?
 
U-10 amžiaus abiejų grupių varžybos vyks turais. U-12 amžiaus grupėje rungtyniaujančios komandos varžysis dviejų ratų sistema, U-14 – keturių ratų, Jaunių lygos – penkių.
 
Rokiškio komanda rungtyniaus po pertraukos?
 
Taip. Džiugu, kad rokiškėnai, turintys gilias ledo ritulio tradicijas, vėl sugrįžo į NVLRL. Šiemet į šią komandą įsijungs ir keli panevėžiečiai, kurie dar neturi tiek vaikų, kad galėtų sukomplektuoti atskirą komandą.
 
Kaip galima įvertinti jaunųjų žaidėjų lygį?
 
Žaidėjų lygis smarkiai išaugo. Pernai klaipėdiečiai U-10 amžiaus grupėje laimėjo atvirąjį Latvijos vaikų čempionatą, Vilniaus „Geležinis vilkas“ jau eilę metų sėkmingai Baltarusijos čempiopnate. Šiemet be minėtų komandų Latvijos čempionate dalyvaus Elektrėnų ir Kauno ledo ritulio mokyklų komandos.
 
Ar daug žaidėjų NVLRL paruošė šalies rinktinei?
 
Jeigu mes kalbėsime apie jaunių ir jaunimo Lietuvos rinktines, tai beveik visi žaidėjai rungtyniavo šioje lygoje. Tie, kurie šiuo metu atstovauja užsienio klubams, irgi ledo ritulį pradėjo žaisti NVLRL pirmenybėse.  Nacionalinėje rinktinėje jau taip pat yra nemažai ledo ritulininkų iš NVLRL ir jų skaičius kasmet auga.
 
Ko tikitės iš naujo sezono?
 
Tikiuosi, kad jauniesiems žaidėjams sezonas bus sėkmingas, o jame sužibės būsimos naujos mūsų ledo ritulio žvaigždės.