Titulinis » Naujienos » Nauji taisyklių pakitimai: griežtesnis požiūris į teisėjų įžeidinėjimus ir siekis apsaugoti žaidėjus nuo traumų

Nauji taisyklių pakitimai: griežtesnis požiūris į teisėjų įžeidinėjimus ir siekis apsaugoti žaidėjus nuo traumų

2018-09-07
hockey.lt informacija
 Prieš prasidedant naujajam sezonui priimti ir nauji taisyklių pakeitimai, kurie labiausiai akcentuoti į žaidėjų saugumą bei bandymą apsaugoti ledo ritulininkus traumų.
 
Kaip ir kiekvieną kartą pateikiant taisykles buvo atlikti nedideli techniniai pakitimai bei maži taisyklių pataisymai, o svarbiausi neabejotinai bus žaidimo pakitimai keičiantys žaidimo eigą. Trumpai apie svarbiausius taisyklių pakitimus prieš naująjį sezoną papasakoti sutiko teisėjų vadovas Tomas Lauksėdis.
 
„Vienas iš pagrindinių šių metų pokyčių – sumažėjęs vartininkų aikštelės plotas. Taip pat labai daug dėmesio buvo skirta griežtesniam požiūriui į kai kuriuos dalykus, tarp kurių ir teisėjų sprendimų kvestionavimas bei arbitrų įžeidinėjimas.
 
Vienas iš kardinalių pokyčių priimtas dėl įvarčio pelnyto pačiūža. Jei anksčiau galėjai pastatyti koją, kad nukreipti ritulį į vartus, tai dabar jau nebegalios net ir taip pelnytas įvartis. Taip pat naujovių priimta ir dėl to, kai įvartis būna pelnytas nustūmus vartus. Taip pat nemažai paliesta video teisėjo naudojimo taisyklė, kurioje atsirado daugybė naujų punktų ir kiek pasikeitė jos traktavimas.
 
Daug dėmesio skirta ir žaidėjų traumų prevencijai. Padidinta nuobauda, kurią žaidėjai gaus už stūmimą į bortą: vietoje anksčiau buvusios 2 minučių nuobaudos, dabar bus skiriama papildoma 10 minučių drausminė nuobauda. Sugriežtintos ir taisyklės dėl grubių veiksmų ar muštynių. Dar viena svarbi sritis, kuri buvo paliesta naujų taisyklių – pavėluotas žaidimas kūnu ar žaidimas kūnu, kai priešininkas neturi ritulio. Pavėluoto žaidimo kūnu taisyklė nauja, o štai žaidimo kūnu, kai priešininkas neturi ritulio taisyklė visada buvo, tačiau dabar atsirado naujų jos interpretacijų, taip siekiant taip pat padėti apsaugoti žaidėjus nuo traumų. Sugriežtintos ir taisyklės dėl vartininko blokavimo jo aikštelėje“, - svarbiausius taisyklių pokyčius pabrėžė T. Lauksėdis.