Titulinis » Naujienos » NAHL galimybė lietuviams: nuo profesionalo kontrakto iki universiteto

NAHL galimybė lietuviams: nuo profesionalo kontrakto iki universiteto

2018-04-18
nahleurope.com informacija
 Lietuvos rinktinės kandidatas Artūras Laukaitis apie patirtį vienoje stipriausių Jungtinių Amerikos Valstijų jaunimo lygoje Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygoje (NAHL): „Tai lyga, kurioje jauni žaidėjai virsta vyrais, tai lyga, kurioje visi kovoja kiekvieną akimirką rungtynėse, treniruotėse  ir už aikštės ribų. Tai stipriausia lyga, kurioje man teko varžytis“.
 
Kaip pavyko atkreipti NAHL lygos klubo  Minnesota „Magicians“ dėmesį?
 
Amerikoje konkurencija žvėriška. Visų pirma, tai reikia turėti patikimų pažinčių ar agentą, kad galėtų rekomenduoti vien patekti į peržiūrą, o patekus ten, viskas priklauso nuo paties. Esu dalyvavęs keliose peržiūrose ir garantuoju, kad visur konkurencija labai didelė, nes turi būti ne tik geresnis už vietinius žaidėjus, bet ir kitus legionierius, nes yra tik keturios vietos užsienio žaidėjams.
Patekus į komandą, gyvenimas nepalengvėja – turi pasitikėjimą įrodinėti komandos treneriams ir draugams. Bet yra dėl ko stengtis – lygos komandose jau niekas nekainuoja bei turi milžinišką galimybę atkreipti JAV universitetų dėmesį.
 
Kodėl NAHL galėtų būti ypatingas žingsnelis sportininko karjeroje?
 
Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygos (NAHL) vienas pagrindinių tikslų yra parengti žaidėjus JAV universitetams, todėl klubai labai kreipia dėmesį ir į žmogiškąsias atletų savybes. Labai daug universitetų skautų, trenerių kasdien domisi žaidėjais, kontaktuoja, stebi juos ne vienerius metus. Taip pat ne vienas ir ne du lygos žaidėjai dabar sėkmingai rungtyniauja Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) ar kitose stipriausiose pasaulio lygose.
 
Ar Lietuviai turi šansų įsitvirtinti NAHL?
 
Žinoma, tik reikia tam pasiruošti, rodyti save. Apie žaidėją turi kalbėti ne tik statistika, bet ir jo atsidavimas per treniruotes ir elgesys už aikštės ribų. Tai labai svarbu.
 
Ledo ritulio pagrindus Maskvoje įgijęs, vėliau Lietuvos, Vokietijos ir JAV lygose patirtį kaupiantis lietuvis dabar kovoja dėl vietos nacionalinėje rinktinėje, kuri kovos Kaune „Žalgirio“ arenoje balandžio 22 – 28 dienomis.
 
NAHL Europe informacija
http://www.nahleurope.com/