Titulinis » Naujienos » Mažais žingsneliais link svajonės – suburti Lietuvos merginų rinktinę!

Mažais žingsneliais link svajonės – suburti Lietuvos merginų rinktinę!

2015-01-22
hockey.lt informacija
 Vasario 1 dieną būrys Lietuvos ledo ritulio mokyklų auklėtinių kvies naujokes išbandyti ledo ritulį Vilniaus Akropolio ledo arenoje. Tai svarbus renginys visai Lietuvos ledo ritulio visuomenei, nes tikimasi, kad šis žaidimas užburs daugiau naujokių ir tai padės įgyvendinti mažųjų sportininkių svajonę po kelerių metų susiburti į Lietuvos merginų rinktinę.
 
„Sostinės ledo ritulio akademijos“ puolėjos Ulos treneris – buvęs profesionalus žaidėjas ir Lietuvos rinktinės narys bei Sostinės ledo ritulio akademijos įkūrėjas A.Katulis. Per savo karjerą užsienyje daug žaidžiančių merginų matęs sportininkas džiaugiasi, kad praėjusiais metais ir jo mokyklos duris pravėrė pirmojo mergaitė. „Ula – puiki žaidėja. Ji itin sparčiai tobulėja ir yra viena lyderių aikštėje. Ši mergaitė tikrai turi charakterį ir tai matėsi jau pirmoje treniruotėje, – prisiminė A.Katulis. – Buvo vienas įvykis, kai atlikdama pratimą ant ledo ji netyčia pargriuvo, o ant jos gana skaudžiai užvažiavo vienas berniukas. Ula tuomet nubraukė ašarą, man jau kilo abejonės, ar ji dar ateis į treniruotes. Tačiau ji atėjo ir drąsiai toliau atlieka visus pratimus. Aš net neabejoju, kad ji bus puiki žaidėja. Ji myli ledo ritulį ir treniruotes lanko su džiaugsmu.“
 
„Geležinio vilko“ treneris A. Kaminskas taip pat džiaugiasi savo dvylikamečių komandos pagrindine vartininke Emilija Simonsen. „Emilija pilnateisis komandos narys. Komandos žaidėjai  labai gerbia savo vartininkę, jos neskriaudžia ir net niekaip ypatingai neišskiria. Visa komanda puikiai sutaria per treniruotes ir varžybas“, - pasakojo A. Kaminskas.
 
Abu treneriai sutinka, kad mergaičių per treniruotes nereikia saugoti, skirti lengvesnių pratimų. „Mergaitės dėvi tas pačias apsaugas kaip ir berniukai. Jos  atlieka tuos pačius pratimus. Tikrai nereikia kažkokios ypatingos apsaugos. Vaikų ledo ritulys nėra šiurkštus sportas. Tai yra tiesiog smagus, greitas ir techniškas žaidimas, – dėstė A. Katulis. – Berniukai ir mergaitės, kartu žaisdami ir treniruodamiesi, kaip tik išmoksta tolerancijos, pagarbiai elgtis vieni su kitais.“
 
Šiuo metu Lietuvos ledo ritulio mokyklose treniruojasi aštuoniolika mergaičių nuo 5 iki 15 metų. Daugiausia jų treniruojasi Klaipėdos ledo ritulio mokykloje „Skatas“.  Treneriai sutartinai teigia, kad jie mielai priimtų į treniruotes daugiau mergaičių. Tačiau jei jų atsirastų daugiau, mergaitėms atskirų treniruočių rengti nepradėtų. „Manau, nedarytume atskirų treniruočių. Gerai, kai mergaitės treniruojasi su berniukais. Berniukams patinka varžytis, manau, mergaitės tokioje aplinkoje greičiau tobulėja. Nemanau, kad yra teisinga berniukams ir vyrams savintis ledo ritulį. Jei mergaitė yra aktyvi, jai patinka judrūs žaidimai, kodėl ji negalėtų žaisti ledo ritulio?“, - svarstė „Skato“ treneris ir vadovas Eduardas Pavliukovas.
 
Lietuvoje ledo ritulys sparčiai populiarėja,o  ledo ritulį žaidžiančios mergaitės mūsų šalyje jau ne naujiena. Amerikietės, kanadietės, švedės, suomės seniai visam pasauliui įrodė, kad moterų ledo ritulys yra toks pat azartiškas ir gražus kaip ir vyrų. Tad kodėl lietuvaitės negalėtų užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlių ir ginti savo šalies garbę tarptautinėse arenose?!
 
Ledo ritulio mergaičių diena vyks vasario 1 dieną 13.30-14.30 val. Vilniaus Akropolio ledo arenoje. Po parodomosios naujokių treniruotės vyks bendra Lietuvos ledo ritulio mokyklų mergaičių treniruotė, kurią ves Kauno „Baltų ainių“ trenerė Ramunė Maleckienė. Kviečiame susidomėjusias mergaites ir merginas registruotis el. paštu: egle.kulikauskaite@hockey.lt. Renginys nemokamas!