Titulinis » Naujienos » Maksimali įtampa: "Energija-GV" triumfavo baudinių serijoje ir išplėšė lemiamas rungtynes (VIDEO)

Maksimali įtampa: "Energija-GV" triumfavo baudinių serijoje ir išplėšė lemiamas rungtynes (VIDEO)

2021-03-10
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionate antroje pusfinalio serijoje prireiks visų penkių rungtynių.
 
Trečiadienį Elektrėnuose „Energija – Geležinis Vilkas“ po baudinių serijos 2:1 palaužė „Hockey Punks“ ir išlygino tarpusavio serijos santykį. Serijoje iki trijų pergalių viską nulems paskutinis susitikimas: po keturių rungtynių serijoje lygu – 2:2.
 
 
Nuo rungtynių pradžios aktyviai rungtynes pradėję „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai rungtynėse pasižymėjo pirmieji. Edvinui Boroškai laimėjus ritulio įmetimą greitą metimą iš toli atlikęs Aurimas Gaidauskas sudrebino vartų virpstą, o rituliui atšokus atgal į aikštę prie jo pirmasis suskubo būtent E. Boroška, kuris nieko nelaukdamas pasiuntė ritulį į Simo Baltrūno ginamus vartus (04:16, rez. perd. A. Gaidauskas).
 
Savo atsaką po kelių minučių surengė ir „Hockey Punks“, bet jiems iki įvarčio pritrūko sėkmės: šios komandos puolėjas Deividas Kazlauskas sudrebino vartų konstrukciją.
 
Likusią kėlinio dalį vyravo gynybinis ledo ritulys, tačiau kėlinio pabaigoje komandos surado būdų sukurti pavojų prie oponentų vartų. Iš pradžių šeimininkai turėjo puikią progą persvaros padvigubinimui: Karolis Krasilnikovas surado laisvą Donatą Kumeliauską, bet šio metimą sulaikė meistriškumą pademonstravęs S. Baltrūnas. Kitoje aikštės pusėje žibėjo ir jo kolega Eduardas Zakharčenka per keletą sekundžių atrėmęs vieną Povilo Verenio ir du Aivaro Bendžiaus metimus.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Energija – Geležinis Vilkas“ pirmoji rungtynėse pažeidė taisykles, o gavę progą daugumai, „pankai“ nedelsdami įsitvirtino oponentų zonoje. Kiekybinio pranašumo metu tiek ir varžovų gynėjus, tiek ir vartininką įtikinęs, jog atliks metimą Ilja Želtakovas paskutiniu momentu priėmė sprendimą atiduoti perdavimą visiškai laisvam Povilui Vereniui, o geriausias lygos snaiperis pasinaudojęs laisve pasiuntė ritulį į vartus (27:01, rez. perd. I. Želtakovas, Jaunius Jasinevičius).
 
Trečiasis kėlinys startavo „Energijos – Geležinio Vilko“ dauguma, kurios metu itin pavojingą metimą atliko K. Krasilnikovas, bet įvarčio jam pelnyti nepavyko. Netrukus šeimininkai užsidirbo dar vieną progą daugumai, bet ir šį kartą įvarčio pelnyti jiems nepavyko.
 
Trečiajam kėliniui artėjant prie pabaigos savo šansų daugumoje turėjo jau „pankai“, kurie dar vieną puikią progą susikūrė ir tiksint paskutinėms trečiojo lygio akimirkoms, bet daugiau įvarčių per pagrindinį laiką pelnyta nebuvo.
 
Pratęsimą aktyviau pradėjo „Energija – Geležinis Vilkas“, bet savųjų šansų jiems išnaudoti nepavyko. Tuo tarpu paskutinių pratęsimo minučių metu abi komandos turėjo ne vieną galimybę užbaigti rungtynes įvarčiu, bet abejų komandų vartininkai sužaidė nepriekaištingai ir nugalėtojas paaiškėjo po baudinių serijos.
 
Baudinių serijoje nė vienam iš keturių „Hockey Punks“ žaidėjų nepavyko įveikti E. Zakharčenkos, o „Energijos – Geležinio Vilko“ komandoje tikslūs Dmitrijaus Rabchuko ir Timono Mažulio metimai atnešė pergalę šeimininkams.
 
Penktosios ir lemiamos serijos rungtynės įvyks šeštadienį 18:00 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje.
 
 
Po rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris Dovydas Kulevičius pasidžiaugė puikiomis rungtynėmis ir pripažino, jog tokia kova papuoštų ir finalą.
 
„Rungtynės buvo tikrai geros bei smagios. Sulaukėme visko ir pratęsimo, ir baudinių serijos. Džiaugiuosi, kad laimėjome, sveikinu komanda ir toliau tęsime kovą. Savo auklėtinių žaidimu esu patenkintas: pašnekėjome su vyrais, kad nėra kur trauktis ir jei norime pratęsti savo sezoną, turėsime išeiti ir kautis kiekviename metre, kad sugrįžtume į Vilnių.“
 
Kalbėdamas apie komandos žaidimą daugumose D. Kulevičius neslėpė nežinantis nesėkmingo žaidimo priežasčių, kadangi treniruotėse ties šiuo žaidimo aspektu jiems problemų nekyla.
 
„Daugumoje problemų turime tikrai ne pirmą kartą. Treniruotėse tai atidirbinėjame, atrodo viskas ten gaunasi, bet išeiname į rungtynes ir prasideda nereikalingi perdavimai vienas kitam ir net negalime išeiti iš zonos. Neįsivaizduoju, kodėl taip yra: suprasčiau jei mums nepavyktų to padaryti treniruotėse, bet ten viskas gaunasi puikiai.“
 
„Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu, jų ekipai kovoti Elektrėnuose visuomet nėra lengva, o tai buvo galima pastebėti dar reguliariajame sezone.
 
„Šita tvirtovė mums per sudėtinga. Jau ir sezono metu matėme, jog atvykus į Elektrėnus mums viskas norint iškovoti pergales viskas darosi vis sunkiau. Jau ir reguliaraus sezono metu su varžovais kiek buvome išsigelbėję, tai įvykdavo tik rungtynių pabaigoje. Nors apie tai žinome ir kalbame, manau, kad tai yra svarbus psichologinis akcentas. Ir šiandien rungtynėse žaidėme kiek iš galo, bet tikrai laikėmės iki tokio situacijos, kai viską lėmė loterija.“
 
„Hockey Punks“ strategas pripažino, jog po pokalbio rūbinėje per pirmąją pertrauką jo komandos žaidimas pagerėjo, o pratęsime jėgų jau pradėjo trūkti abejoms ekipoms.
 
„Per pirmą pertrauką savo auklėtiniams sakiau: „Vyrai, kur kojos? Be jų nieko nebus“. Pirmose ir trečiose rungtynėse mūsų buvo visur: bėgome tiek į priekį, tiek ir į gynybą, todėl ir rezultatas buvo visai kitoks. Šiandien to darbo kojomis mums momentais ir pritrūko. Pratęsimo metu nuovargis jau jautėsi abejose komandose.“