Titulinis » Naujienos » LRML: puikus vartininko K.Pranskiečio žaidimas padėjo „Feniksui“ atlaikyti „Trakų Galvės“ vartų šturmą ir iškovoti sunkią pergalę (fotogalerija)

LRML: puikus vartininko K.Pranskiečio žaidimas padėjo „Feniksui“ atlaikyti „Trakų Galvės“ vartų šturmą ir iškovoti sunkią pergalę (fotogalerija)

2018-11-18
Tito Pacausko nuotr.
 Sekmadienį Elektrėnų ledo arenoje vykusiose mėgėjų lygos rungtynėse „Trakų Galvė“ (3 tšk.) po atkaklios ir įnirtingos kovos 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) turėjo pripažinti buvusio Lietuvos rinktinės gynėjo Mindaugo Kiero treniruojamos Vilniaus „Fenikso“ (6 tšk.) komandos pranašumą.
 
Pirmieji įvarčiai rungtynėse krito itin greitai. iš pradžių jau trečią susitikimo minutę „Trakų Galvę“ į priekį išvedė Marius Gaidys (2:01, rez. perd. Markas Melgui Tomaševičius), tačiau jau po penkių minučių „Fenikso“ žaidėjas Dovydas Aidžiulis (7:35, rez. perd. Arturas Sevrukas) rezultatą išlygino - 1:1.
 
Kėlinio viduryje „Trakų Galvės“ ledo ritulininkas Marekas Mogilnickijus pažeidė taisykles, o teisėjai skyrė baudinį į šeimininkų vartus. Visgi Povilui Jansonui jo realizuoti nepavyko ir rezultatas liko nepakitęs.
 
Į priekį „Feniksas“ išsivežė antrojo kėlinio pradžioje, kai kiekybinę persvarą išnaudojo prieš tai baudinio neįmušęs P.Jansonas (25:32, rez. perd. Aleksejus Nepogodinas ir Ignotas Poderis).
 
Nuo to laiko „Trakų Galvė“ padidino intensyvumą bei nuolatos puolė varžovų vartus. Prie to gerokai prisidėjo ir pats „Feniksas“, kuris per paskutines 10 antrojo kėlinio bei pirmąsias 12 trečiojo kėlinio minutes net šešis kartus žaidė mažumoje.
 
Visgi „Fenikso“ vartus patikimai saugojo Kristupas Pranckietis, kurio žaidimas, anot komandos trenerio M.Kiero, buvo viena iš pagrindinių pergalės priežasčių.
 
Kitas rungtynes „Trakų Galvė“ žais lapkričio 25-ą dieną Elektrėnų ledo arenoje su Vilniaus „Orakulu“ (6 tšk.), o „Feniksas“ lapkričio 28-ą dieną susikaus su Vilniaus „Lokiais“ (3 tšk.)