Titulinis » Naujienos » Lietuvos vyrų rinktinė "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup" turnyrą pradėjo pergale po pratęsimo (VIDEO)

Lietuvos vyrų rinktinė "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup" turnyrą pradėjo pergale po pratęsimo (VIDEO)

2019-11-07
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pergalingai startavo „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre.
 
Pirmosiose turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė po pratęsimo 2:1 palaužė Ukrainos nacionalinę rinktinę ir į savo sąskaitą įsirašė du taškus.
 
Jau pati susitikimo pradžia lietuviams susiklostė idealiai – pirmos savo atakos metu ritulys nukeliavo iki prie mėlynosios linijos buvusio Edgaro Protčenkos, o šis pasiuntė jį į vartus (00:19, rez. perd. Markas Kaleinikovas).
 
Visgi, pratęsti puikaus starto nepavyko, o ne vieną pavojingą mūsų šalies atstovų ataką sėkmingai sustabdė Ukrainos rinktinės vartininkas. Negana to, pirmojo kėlinio antroje dalyje krito įvartis į Artūro Pavliukovo ginamus vartus.
 
Tiek antrajame, tiek ir trečiajame kėliniuose kur kas aktyviau rungtyniavo lietuviai, bet jiems įvarčio pelnyti nepavyko. Tiesa, nepralaužta liko ir A. Pavliukovo gynyba, tad komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.
 
Sužaidus keturias papildomo laiko minutes iniciatyvos į savo rankas ėmėsi Emilijus Krakauskas, kuris perėmęs ritulį savo aikštės zonoje nusivarė jį iki pat varžovų vartus ir savo reidą užbaigė tiksliu metimu (64:00).
 
Po rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Danielis Lacroix pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu ir tuo, jog dauguma rinktinės narių šiandien dėl vėlavusio skrydžio turėjo kelias valandas praleisti oro uoste.
 
„Komandai, kuri nesitreniravo kartu, o rungtynių dieną jei teko keliauti su atidėtu skrydžiu, mes žaidėme taip, kad leistume sau turėti šansų laimėti. Manau, kad vaikinai žaidė kartu, žaidė kietai ir tai mums atnešė pergalę.
 
Mums trūko vieno puolėjo, o žaidėjai rungtynių pabaigoje pradėjo jausti nuovagį. Keletui žaidėjų buvo pralietas kraujas, tad jie praleido ne vieną pamainą, tad nemažai rungtynių mes žaidėme trimis penketais. Manau, kad vaikinai atliko puikų darbą žaisdami nesudėtingą ledo ritulį ir darydami tai, ką mes planavome prieš rungtynes.“
 
Šiose rungtynėse rinktinės kapitono asistentų pareigos buvo patikėtos Emilijui Krakauskui ir Markui Kaleinikovui, o treneris pabrėžė, jog siekiama, kad komandoje būtų kuo daugiau lyderio vaidmens galinčių imtis žaidėjų.
 
„Tokie sprendimai svarbūs dėl lyderių rolės. Praėjusį čempionatą turėjome Dainių Zubrų, o dėl to labai svarbu turėti vaikinus, kurie matė kaip reikia vesti komandą į priekį. Stipriai lyderio rolę šioje komandoje yra užėmęs Nerijus Ališauskas, bet mums svarbu dalinti lyderyste tarp visos komandos. Prisijungus Pauliui Gintautui, Ugniui Čižui ir Artūrui Katuliui rūbinėje bus lengviau, bet tai yra visos komandos atsakomybė – kai kažkas pasitraukia, kitas turi užimti jo rolę.
 
Rytoj komandos laukia laisva diena, o po jos – mūšis dėl pirmos vietos grupėje su estais. Trenerio teigimu, svarbiausia geriau pasiruošti patiems, o didelėms varžovų analizėms laiko šiame turnyre tiesiog nėra.
 
„Rytoj turėsime vienintelę treniruotę šio turnyro metu. Ant ledo nepraleisime daug laiko, bet manau, kad gerai susirinkti kartu ir tęsti darbus tobulinant dalykus, ties kuriais mes dirbame. Trumpa treniruotė ir dėmesys būsimoms rungtynėms: neturime daug laiko, todėl turime galvoti apie savo žaidimą, nes nėra galimybių skirti daug laiko varžovams ir jų analizei.“
 
 
 
Lietuvos rinktinės sudėtis:
 
Markas Kaleinikovas - Edvinas Boroška - Emilijus Krakauskas;
Edgaras Protčenko - Nerijus Ališauskas.
 
Povilas Verenis - Mauras Baltrukonis - Aivaras Bendžius;
Domantas Čypas - Ruslanas Černychas.
 
Lukas Žukauskas - Patrikas Misiukas - Ilja Četvertakas;
Kostas Gusevas - Paulius Rumševičius.
 
Vytautas Jagelavičius - Brendan Leavitt.
 
Artūras Pavliukovas - Elvinas Karla.
 
Rungtynių vaizdo įrašas: