Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-20 rinktinės nariams už pergalę IIA divizione padėkota ir Vilniaus savivaldybėje (papildyta VIDEO)

Lietuvos U-20 rinktinės nariams už pergalę IIA divizione padėkota ir Vilniaus savivaldybėje (papildyta VIDEO)

2016-12-28
Titas Pacauskas, hockey.lt
 Prieš daugiau nei dvi savaites Taline (Estija) pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) ledo ritulio IIA diviziono čempionate triumfavusios Lietuvos rinktinės nariai vis dar sulaukia įvairiausių padėkų.
 
Prieš didžiausias metų šventes Lietuvos ledo ritulininkas pagerbė bei atminimo dovanas įteikė Kūno Kultūros ir sporto departamente (KKSD), o trečiadienį Vilniaus savivaldybėje buvo atskirai padėkota Vilniuje užaugusiems ir čia ledo ritulio paslapčių pradėjusiems mokintis žaidėjams.
 
Atminimo diplomus žaidėjams Dino Mukovozui, Ilja Četvertakui, Edvinui Boroškai, Edgar Protčenko, Tomašui Krukovskiui, Ignotui Ragui ir Dominykui Motiejūnui įteikė Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus pavaduotojas Linas Kvedaravičius.
 
Taip pat padėkota žaidėjų sveikata besirūpinusiam Piotrui Dubrovskij ir komandos vadovams Petrui Nausėdai ir Vaidui Budrauskui.
 
Keletas rinktinės narių negalėjo atvykti į pagerbimą Vilniaus savivaldybėje, tarp kurių buvo ir rinktinės treneris Mindaugas Kieras.
 
 
„Tikiu, kad ši pergalė jūsų atmintyje liks visam gyvenimui. Jūsų entuziazmas buvo pavydėtinas ir tai buvo vienas pagrindinių pergalės faktorių. Manau, kad tos akimirkos buvo neišdildamos, todėl nuoširdžiai jus sveikinu. Iškovota pergalė ir patekimas į kitą divizioną yra didžiulė paskata ir treneriams, ir žaidėjams. Dabar linkiu išlaikyti poziciją pirmame divizione ir galvoti apie dar didesnes pergales“, - sakė L.Kvedaravičius. „Teko stebėti rinktinės rungtynių ištrauktas. Komanda paliko draugiškos komandos įspūdį. Ji iškovojo pelnytą pergalę. Iškovotas kelialapis į kitą divizioną yra didžiulė paskata jauniesiems ledo ritulininkams“.
 
L.Kvedaravičiui tai buvo pirmasis ledo ritulininkų priėmimas Vilniaus savivaldybėje, tačiau mero pavaduotojas mano, kad tai turėtų tapti tradicija.
 
„Per mano kadenciją tai pirmas toks ledo ritulininkų priėmimas, tačiau tikiuosi, kad tų pergalių bus ir daugiau bei pavyks išlaikyti šią tradiciją. Apskritai ledo ritulys vis populiarėja. Matome puikų jaunimą, kuris siekia pergalių ir tikiuosi, kad pavyks išsilaikyti IA divizione“, - sakė L.Kvedaravičius.
 
L.Kvedaravičius mano, kad priklausomai nuo galimybių, reikėtų nedvejoti ir organizuoti čempionatus Lietuvoje, kurie pritraukia pilnas tribūnas žiūrovų.
 
„Pilnos tribūnos per vykusios čempionatus Lietuvoje susiję su tuo, kad mes gana mažai matome to aukšto ledo ritulio lygio. Žiūrovai yra pasiilgę kitokių sporto šakų, kuriuos rečiau matome per televiziją. Tai puikus šansas gyvai pamatyti geriausius Lietuvos ledo ritulininkus ir tai pritraukia žiūrovus. Manau, kad tai reikia tęsti ir kaip tik yra galimybė, reikėtų organizuoti čempionatus Lietuvoje ir tai tikrai pritrauks didžiulį Lietuvos sirgalių susidomėjimą“, - kalbėjo L.Kvedaravičius.
 
 
Padėkota buvo ir Vilniaus „Geležinio vilko“ mokyklos vadovui bei treneriui Andrėjui Jadkauskui, pas kurį savo karjeras pradėjo visi pagerbime buvę ledo ritulininkai.
 
„Labiausiai norėčiau padėkoti tėvams, kurie skiria didžiulius finansus ir sugeba išlaikyti jaunus žaidėjus ledo ritulyje. Šiais laikais yra labai daug pagundų, todėl tai didžiulis tėvų darbas. Visada norisi daugiau, tačiau puikiai suprantame kokia yra padėtis ir dėkojame miestui už pagalba. Ši pergalė yra bendrai visų darbas“, - sakė A.Jadkauskas. „Galima sakyti, kad Vilniuje ledo ritulio augimas būtent ir prasidėjo nuo šių žaidėjų. Kasmet žaidėjų kiekis bei lygis kyla. Prisiminus kaip buvo prieš penkerius metus, tai dabar jis yra tikrai aukštesnis. Dabar yra daugiau mokyklų, daugiau vaikų“.
 
A.Jadkauskas mano, kad nors rinktinę ir paliks pusę žaidėjų, tačiau išsilaikyti IB divizione Lietuva gali, todėl reikės nusiteikti kietai kovai ir kabintis už šio lygmens.
 
„Ten bus geras lygis, tačiau manau, kad mes drąsiai galime pasilikti tam divizione. Nors ir pasikeis pusė komandos, tačiau nepamirškite, kad ir kitos komandos keisis. Į U-20 rinktinę žaidėjai ateina jau iš vyrų komandų. Kasmet karta keičiasi, todėl labai sunku prognozuoti, tačiau mūsų ateitis šviesi ir mes drąsiai galime žaisti IB divizione“,
 
Lietuvos jaunimo rinktinėje žaidė ir aukso medalius IIA divizione iškovojo vartininkai Artūras Pavliukovas ir Laurynas Lubys, gynėjai Edgar Protčenko, Dominykas Motiejūnas, Tomašas Krukovski, Arvidas Domeika, Kostas Gusevas, Paulius Macijauskas, Lukas Jonuška, Danielius Benilovas ir puolėjai Ilja Četvertakas, Laisvydas Kudrevičius, Dino Mukovozas, Artūras Laukaitis, Lukas Žukauskas, Patrikas Misiukas, Denisas Kuzminovas, Markas Kaleinikovas, Dominikas Bogdziulis, Edvinas Boroška, Emilijus Krakauskas ir Ignotas Ragas.
 
Prie Lietuvos rinktinės vairo stovėjo kanadietis Džimas Settersas, o jam talkino vokietis Berndas Haakė ir ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Mindaugas Kieras.
 
Kitais metais Lietuvos jaunimo rinktinė jau žais IB divizione, kur susikaus su Norvegijos, Lenkijos, Slovėnijos, Italijos ir Ukrainos ledo ritulininkais.