Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-20 rinktinė buvo pagerbta Kūno kultūros ir sporto departamente (VIDEO, komentarai)

Lietuvos U-20 rinktinė buvo pagerbta Kūno kultūros ir sporto departamente (VIDEO, komentarai)

2016-12-22
Titas Pacauskas, hockey.lt inf.
 Praėjusį savaitgalį Taline (Estija) pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) ledo ritulio IIA diviziono čempionate triumfavusi Lietuvos rinktinė jau sugrįžo į savo klubus ir tęsia klubinį sezoną.
 
Nors ledo ritulininkams dėl intensyvaus grafiko džiaugtis daug laiko nėra, tačiau ketvirtadienį Lietuvoje likę IIA diviziono čempionai buvo pagerbti Kūno Kultūros ir sporto departamente (KKSD).
 
Atminimo dovanas įteikė ir sveikinimo žodžius sakė Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinis direktorius Edis Urbanavičius.
 
„Hockey Lietuva“ asociacijos prezidentas Petras Nausėda ir Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Kieras papasakojo apie Lietuvos jaunimo rinktinės pasiruošimą, vykusį čempionatą bei džiaugėsi kylančiu Lietuvos ledo ritulio lygiu.
 
„Nesu matęs taip gerai žaidžiančios Lietuvos jaunimo rinktinės kaip šiame čempionate. Tie rezultatai parodė, kad buvome didesnio meistriškumo komanda nei kitos šiame divizione rungtyniaujančios ekipos. Nugalėti Japoniją, tai nėra tik paprasta pergalė aikštelėje. Tai reiškia, kad 1600 registruotų žaidėjų nugalėjo 19 tūkstančių, dvylika ledo aikštučių laimėjo prieš 160 ledo rūmų ir galiausiai tai reiškia, kad ne pati stipriausia pasaulio ekonomika, laimėjo prieš pirmo trejetuko pasaulio ekonomiką. Ši pergalė buvo labai didelė ir aš tuo džiaugiuosi“, - kalbėjo P.Nausėda.
 
Rinktinės kapitonas Ilja Četvertakas teigė, kad Lietuvos ledo ritulio lygis kyla nuolatos ir dabar jau Lietuvos rinktinė yra nebe antrojo diviziono komanda.
 
„Nors ir nežaisiu jau kitais metais šioje rinktinėje, tačiau manau, kad likę vyrukai išsilaikys pirmame divizione. Ten šiuo metu yra tikrasis mūsų lygis, mes ten tikrai galime žaisti“, - sakė I.Četvertakas. „Jeigu jau šiais metais būtume žaidę pirmame B divizione, manau, kad būtume pasirodę taip pat gana gerai, nes antrasis divizionas tikrai nėra mūsų“.
 
Ledo ritulininkas teigė, kad didžiausia Lietuvos rinktinės stiprybė yra kovingumas.
 
„Mes esame kovotojai, todėl ir laimėjome prieš japonus. Aikštelėje žaidžia ne pinigai, todėl nors ir esame ne tokia turtinga šalis kaip Japonija, tačiau mūsų ledo ritulio lygis nėra blogas ir tai šiuo atveju nieko nenulėmė“, - kalbėjo I.Četvertakas.
 
Vienintelis iš trenerių pagerbime galėjęs dalyvauti M.Kieras teigė, kad vyriausiasis treneris kanadietis Džimas Settersas į komandą atnešė nugalėtojų mentalitetą.
 
„Jis atvežė įkvėpimą eiti kovoti dėl aukso medalių. Nesvarbu kokiame divizione tu bežaistum, svarbu kovoti tik dėl aukščiausių apdovanojimų. Pas jį yra aukščiausia ledo ritulio abėcelė, turi labai daug patirties, todėl buvo labai smagu praleisti dvi savaites kartu. Treneris labai dalinosi viskuo, taip pat ir darbais. Pats irgi daug nuveikiau šiame čempionate, nes Džimas nebuvo toks treneris, kuris vienas viską darytų, o asistentai tik stovėtų šalia ir stebėtų rungtynes. Jautėmės kaip viena komanda ir buvo labai smagu“, - kalbėjo M.Kieras.
 
Treneris mano, kad Lietuvos ledo ritulio lygis turėtų kilti aukštyn ir nebereikėtų žvalgytis atgal.
 
„Turime mokyklose vaikų ir jų vis daugėja. Tikrai neturėtume eiti į kitą pusę, o kilti tik aukštyn. Viskas prasideda nuo vaikų, nuo jų skaičiaus. Vyrų rinktinę gali sukomplektuoti bent dešimčiai metų, tačiau vaikų rinktinės žaidėjai nuolat keičiasi, todėl reikia vis daugiau vaikų, kad galėtume konkuruoti su kitomis komandomis“
 
Lietuvos rinktinę Taline palaikė didelis būrys sirgalių, kurie išsiskyrė garsiai palaikydami žaidėjus ir trispalvėmis papuošdami savo tribūnas. Praėjusiais metai vykusiame dvidešimtmečių čempionate Elektrėnuose tribūnos taip pat tribūnose sirgalių netrūko, o 2014-ais metais Vilniuje vykęs čempionatas buvo pripažintas geriausiu metų sporto renginiu.
 
M.Kieras mano, kad ledo ritulys žiūrovus pritraukia savo greičiu ir kieta kova. Trenerio manymu, ledo ritulį gyvai stebėti yra visiškai kitas jausmas nei jį žiūrėti per televizorių.
 
„Aš pats per televizorių žiūriu tik aukščiausią lygį, tačiau gyvai tai visai kita sporto šaka. Kas pirmą kartą gyvai pamato ledo ritulį, jiems kartais net taisyklės būna neįdomios, tačiau ypač sudomina tas greitis, tie susidūrimai vienas su kitu“, - kalbėjo M.Kieras.
 
Lietuvos jaunimo rinktinėje žaidė ir aukso medalius IIA divizione iškovojo vartininkai Artūras Pavliukovas ir Laurynas Lubys, gynėjai Edgar Protčenko, Dominykas Motiejūnas, Tomašas Krukovski, Arvidas Domeika, Kostas Gusevas, Paulius Macijauskas, Lukas Jonuška, Danielius Benilovas ir puolėjai Ilja Četvertakas, Laisvydas Kudrevičius, Dino Mukovozas, Artūras Laukaitis, Lukas Žukauskas, Patrikas Misiukas, Denisas Kuzminovas, Markas Kaleinikovas, Dominikas Bogdziulis, Edvinas Boroška, Emilijus Krakauskas ir Ignotas Ragas.
 
Prie Lietuvos rinktinės vairo stovėjo kanadietis Džimas Settersas, o jam talkino vokietis Berndas Haakė ir ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Mindaugas Kieras.
 
Kitais metais Lietuvos jaunimo rinktinė jau žais IA divizione, kur susikaus su Norvegijos, Lenkijos, Slovėnijos, Italijos ir Ukrainos ledo ritulininkais.