Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė rezultatyviame mače įveikė Rumuniją (VIDEO)

Lietuvos rinktinė rezultatyviame mače įveikė Rumuniją (VIDEO)

2018-04-23
hockey.lt informacija
 Galingą puolimą pademonstravę lietuviai pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione ir toliau neklumpa – mūsų šalies rinktinė iškovojo antrąją pergalę, 8:3 sutriuškindami Rumunijos rinktinę.
 
 
 
Skirtingai nuo pirmųjų rungtynių, lietuviams ilgai savo pirmojo įvarčio laukti nereikėjo. Jau trečią minutę Edgaras Rybakovas pabėgo vienas prieš varžovų vartininką ir jį suklaidinęs išvedė savo rinktinę į priekį 1:0 (2:38, rez. perd. Nerijus Ališauskas, Darius Kasparaitis). Beje, rezultatyvų perdavimą šiam įvarčiui atliko Darius Kasparaitis, kuriam tai buvo pirmasis taškas ginant Lietuvos rinktinės garbę oficialiame mače.
 
Vos po minutės „Žalgirio“ arenoje susirinkę gerbėjai turėjo dar vieną galimybę džiaugtis įvarčiu: Tadas Kumeliauskas perdavė ritulį Povilui Vereniui, kuris nestabdydamas jo pasiuntė jį į varžovų vartus (3:47, rez. perd. Tadas Kumeliauskas, Danielius Bogdziulis).
 
Įpusėjus kėliniui rumunų gynėjai netoli vartų leido E. Rybakovui netrukdomam kontroliuoti ritulį, o jį pasitaisęs puolėjas tiksliu smūgiu antrą kartą šiose rungtynėse privertė kapituliuoti Zontaną Toke (10:55, rez. perd. Paulius Gintautas, D. Kasparaitis).
 
Pirmajame kėlinyje be savo įvarčio neliko ir rumunai: Gergo Biro gavo ritulį prieš pat Manto Armalio vartus ir pirmą kartą šiame čempionate Lietuvos rinktinės vartininkas niekuo padėti savo rinktinei negalėjo – 3:1 (16:04, rez. perd. Roberto Gligas, Zsomboras Molnaras).
 
Pirmajame kėlinyje į M. Armalio vartus buvo atlikta net 15 metimų, o mūsų šalies atstovai varžovų vartininką išbandė dešimt kartų.
 
Antrasis kėlinys prasidėjo pirmąja rumunų 2 minučių nuobauda, o ją mūsų šalies atstovai realizavo maksimaliai, kai pavyzdinę ataką sukūrė antroji Lietuvos rinktinės puolimo grandis. Nors P. Verenio bandymą vartininkas atrėmė, T. Kumeliauskas buvo pirmasis prie atšokusio ritulio ir pasiuntė dovanėlę D. Bogdziuliui, kuris ją išpakavo iš arti pelnydamas ketvirtą rinktinės įvartį (23:04, rez. perd. T. Kumeliauskas, P. Verenis).
 
Į šį įvartį rumunai ir vėl turėjo savo atsaką – jau kartą pasižymėjęs R. Gligo ir G. Biro duetas sukūrė dar vieną pavojingą situaciją, o pastarasis pelnė antrąjį savo įvartį šiame mače (28:03, rez. perd. R. Gligas).
 
Antrajame kėlinyje apie save priminė ir iki tol tylėjusi Lietuvos rinktinės pirmoji puolimo grandis. Fantastišką reidą surengęs Markas Kaleinikovas atidarė savo ir Lietuvos rinktinė pirmojo puolimo trejeto įvarčių sąskaitą (34:48, rez. perd. Dainius Zubrus).
 
Kėliniui artėjant prie pabaigos, antrą kartą šiame turnyre lietuviai liko žaisti trise prieš penkis. Lietuvos rinktinės žaidėjams ne tik pavyko atremti varžovų bandymus pasižymėti, tačiau ir per likusį kėlinio laiką atsakė savo išpuoliu, kuriame savo jaunesnio puolimo trejeto nario pavyzdžiu pasekė ir Arnoldas Bosas, pasižymėdamas iš arti ir šeštą kartą mače priversdamas Z. Toke traukti ritulį iš savo vartų (39:39).
 
Įvarčiu A. Bosas pradėjo ir trečiąjį kėlinį: komandai turint kiekybinę persvarą jis antruoju savo įvarčiu padidino persvarą iki 7:2 (42:53, rez. perd. M. Kaleinikovas, D. Zubrus).
 
Ilgai laukti aštuntojo įvarčio taip pat nereikėjo: greitoje atakoje Jaunius Jasinevičius per du smūgius pasižymėti nesugebėjo, bet po jo antrojo smūgio Ugniui Čižui beliko pasiųsti ritulį į tuščius vartus (46:42, rez. perd. Jaunius Jasinevičius).
 
Lietuvos rinktinės džiaugsmą kiek sudrumstė trečiasis rumunų įvartis, kai po sumaišties greta M. Armalio vartų, savo „hat-tricką“ pasiekė G. Biro (48:52, rez. perd. Alparas Sallo, Mircea Constantinas).
 
Mačui artėjant prie pabaigos, Lietuvos rinktinė antrą kartą čempionate susilaukė 5+20 nuobaudos. Šį kartą ji buvo skirta Nerijui Ališauskui, už pavojingą žaidimą aukštai iškelta lazda. Varžovams nepavyko išnaudoti nei šios, nei vėliau gautos dar vieno kiekybinės persvaros ir jiems teko susitaikyti su triuškinama nesėkme. Rumunams nepadėjo ir tai, kad pagal bendrą metimų skaičių jie metė 13 kartų daugiau nei mūsų šalies atstovai (42 prieš 29).
 
Rumunijos rinktinėje geriausio mačo žaidėjo titulą atsiėmė tris įvarčius pelnęs G. Biro, o lietuvių ekipoje toks prizas atiteko E. Rybakovui.
 
Po šios pergalės Lietuvos rinktinė tapo vienvalde pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lydere. Be taškų esantys rumunai – paskutiniai.
 
Priminsime, kad kitose dienos rungtynėse Estijos rinktinė užfiksavo, kol kas, didžiausią šio čempionato staigmeną ir 2:0 įveikė Ukrainą, o Japonijos rinktinė po atkaklios kovos 4:3 įveikė kroatus.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
 
 
1. Lietuva             2    2    0    0    0   11:3    6
2. Japonija            2    1    1    0    0   6:4     5
3. Estija              2    1    0    1    0   3:2     4
4. Ukraina             2    1    0    0    1   3:2     3
5. Kroatija            2    0    0    0    2   3:7     0
6. Rumunija            2    0    0    0    2   3:11    0