Titulinis » Naujienos » Lietuvos pirmenybių atkrentamųjų starte – Vilniaus derbis, „Hockey Punks“ prieš „Geležinį Vilką“

Lietuvos pirmenybių atkrentamųjų starte – Vilniaus derbis, „Hockey Punks“ prieš „Geležinį Vilką“

2020-03-04
“Hockey Punks” inf.
 Šiandien Vilniuje šalies pirmenybių atkrentamasias rungtynes pradeda du sostinės klubai - „Hockey Punks“ ir „Geležinis Vilkas“.
 
Šį sezoną komandos susitiko tarpysavyje šešis kartus ir penkiskart pergalę šventė „Hockey Punks“ ledo ritulininkai. Tačiau „Geležinio Vilko“ komandą ir taip nestokojančią patirties jaunimo ir vyrų rinktinėse turinčių žaidėjų reguliariųjų pirmenybių pabaigoje papildė dar du jaunimo bei vyrų rinktinės gynėjai Dominykas Motiejūnas ir Herkus Marcinkevičius.
 
Abi komandos turi nemažai talento puolime, tačiau kur kas sunkiau sekasi tvarkytis gynyboje. Sausio pabaigoje klubų tarpusavio dvikova baigėsi neregėtu ledo ritulyje rezultatu 9:8.
 
“Hockey Punks” komanda reguliariajame čempionate pelnė daugiausiai įvarčių, tačiau paradoksalu tai, kad išprovokavo mažiausiai pražangų Lietuvos čempionate. Pažymėtinas faktas, kad „pankai“ prasčiausiai čempionate ginasi kiekybinėje mažumoje, o „Geležinio Vilko“ komanda išprovokuoja daugiausiai pražangų. Be to „vilkai“ pasižymėjo geriausiai neutralizuodami varžovų kiekybinę persvarą.
 
Rezultatyviausiai reguliariajame sezone „Hockey Punks“ komandoje žaidė Aivaras Bendžius, per 18 rungtynių pelnęs 20 įvarčių ir atlikęs 17 rezultatyvių perdavimų, viso surinkęs 37 taškus. Varžovų komandoje – Patrikas Misiukas, per 17 rungtynių surinkęs  31 tašką – pelnė 15 įvarčių ir 16 kartų rezultatyviai asistavo komandos draugams.
 
Tie patys puolėjai rezultatyviausi ir tarpusavio dvikovose – per šešerias rungtynes A.Bendžius į varžovų vartus įmušė 7 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o P.Misiukas sėkmingai atakavo 8 kartus ir 3 kartus rezultatyviai asistavo.
 
Tačiau reguliaraus sezono pasiekimų „pankų“ vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras nelinkęs prisiminti.
 
„Šiandien viskas prasideda iš naujo. Nekalbant jau apie tai, kad susitinka dvi Vilniaus komandos, atkrentamosiose rungtynėse visos komandos būna nusiteikusios ir nori laimėti. Todėl pats įdomiausias ledo ritulys yra būtent šioje stadijoje.“
 
Ketvirtadienio rungtynių Vilniaus “Pramogų arenoje” pradžia - 20 val. 15 min. Organizatoriai pataria atvykti šiek tiek anksčiau, nes galimos eilės prie kasos. Bilietus taip pat galima įsigyti ir internetu „Paysera“ bilietų sistemoje.