Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: nenugalimi "pankai" ir rekordus fiksavę kauniečiai

Lietuvos čempionato apžvalga: nenugalimi "pankai" ir rekordus fiksavę kauniečiai

2021-02-01
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
 Praėjusią savaitę Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistos ketverios rungtynės, po kurių įvyko svarbių pokyčių turnyrinėje lentelėje. Apie praėjusios savaites aktualijas siūlome susipažinti pirmenybių apžvalgoje.
 
Jau pirmose savaitės rungtynėse buvo tikimasi didelės intrigos rungtynėse tarp „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ komandų. Tradiciškai Kauno ir Vilniaus ekipų akistatose netrūksta emocijų ir atkaklios kovos, o ne išimtis buvo ir šios rungtynės. Ant ledo pergalę 5:3 iškovojo „Hockey Punks“, o rungtynių pabaigoje įvyko ir muštynės tarp abejų komandų atstovų.
 
 
Jau po dviejų dienų „pankai“ sugrįžo į Kauną, kur šį kartą jų laukė „Baltų Ainių“ komanda. Jau po kiek daugiau nei septynių minučių šeimininkai buvo įgiję trijų įvarčių pranašumą, bet tuomet aukštesnį lygį įjungę „Hockey Punks“ atstovai ne tik nebeleido varžovams pelnyti įvarčių, tačiau ir patys pasižymėjo šešis kartus triumfuodami 6:3.
 
Savaitgalį pradėjo „Kaunas Hockey“ ir „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ akistata, kurioje buvo pasiektas ne vienas rekordas. Galutinė kauniečių persvara buvo daugiau nei akivaizdi – rungtynes Kauno klubas laimėjo 20:0.
 
Savaitę užbaigė itin svarbi akistata dėl antrosios pozicijos čempionate. Lygiai taškų turėjusios „Hockey Punks“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ komandos stojo į kovą, kuri gali turėti itin svarbią reikšmę galutiniam turnyrinės lentelės išsidėstymui. Atkakliame mūšyje 5:3 triumfavo beveik visas rungtynes pirmavę „pankai“.
 
 
Po šios savaitės situacija turnyrinės lentelės viršuje išlieka įtempta: „Kaunas Hockey“ ir toliau pirmi (36 taškai po 15 rungtynių), tačiau visai greta jų „Hockey Punks“ (35 taškai po 16 rungtynių) ir „Energijos – Geležinio Vilko“ (32 taškai po 16 rungtynių) komandos. „Baltų Ainiai“ (14 taškų po 15 rungtynių) ir „Energija Hockey – HC Klaipėda“ (0 taškų po 16 rungtynių) savo pozicijos reguliariajame sezone jau nebepakeis.
 
Trečias rekordas per keturias rungtynes. „Kaunas Hockey“ praėjusią savaitę dar kartą įrodė, kad Lietuvoje pagal žaibiškus dublius jiems prilygti negali nė viena komanda. Iki tol jau dukart greičiausių dviejų įvarčių rekordą pasiekę kauniečiai jį gerino dar kartą, šįkart dukart pasižymėję vos per 10 sekundžių ir taip dar labiau apkartinę pasirodymą „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ vartininkui Nikitai Kuzminovui.
 
Pusė komandos. Dar prieš sezoną „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ atstovai neslėpė, jog vartininkas Maksimas Ponomarenko jų gretose neabejotinai bus svarbiausias žaidėjas. Po to, kai rusas išvyko į kitą ekipą, panašu, jog pasakymas – „vartininkas – pusė komandos“, šioje situacijoje puikiai tiko: jungtinės komandos atstovai praleido kone dvigubai daugiau įvarčių, nei iki tol prasčiausiose savo rungtynėse ir patyrė skaudžiausią pralaimėjimą sezone.
 
Gynėjų pastangų puolime neužteko. Rungtynėse prieš „Hockey Punks“ komandą „Energijos – Geležinio Vilko“ gynėjai kartu surinko du įvarčius ir tris rezultatyvius perdavimus, bet jų pasirodymo puolime buvo maža: vos vieno įvarčio iš puolėjų sulaukę elektrėniškiai pralaimėjo „pankams“ 3:5. Vos vienas įvartis iš puolimo grandies žaidėjų yra prasčiausias pasirodymas „Energijos – Geležinio Vilko“ puolėjams nuo gruodžio 6 dienos rungtynių su „Kaunas Hockey“, kai puolamosios grandies žaidėjai pelnė vienintelį komandos rungtynių įvartį.
 
Lyderio indėlis. Šiame sezone „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ pasidalino po dvi pergales, o rungtynių rezultatą tiesiogiai galima sieti su vilniečių lyderio Povilo Verenio pasirodymu. Pirmose dvejose rungtynėse Kauno klubui pavyko neutralizuoti šį puolėją ir iškovoti pergales, tačiau kituose dvejuose mačuose Lietuvos rinktinės narys vedė savo komandą į priekį pelnydamas po du įvarčius, tarp kurių ir abu tikslius pergalingus metimus.
 
Didžiausia pergalė. Šią savaitę „Kaunas Hockey“ iškovojo didžiausią šio sezono pergalę net 20:0 sutriuškindama „Energiją Hockey – HC Klaipėdą“. Iki tol didžiausią pergalę būtent prieš jungtinės komandos atstovus buvo pasiekę „Hockey Punks“ ledo ritulininkai, varžovus įveikę 11:0.
 
 
Įtempta kova dėl rezultatyviausiųjų titulo. Rungtynėse su „Energija Hockey – HC Klaipėda“ pasismaginęs ir septynis rezultatyvumo balus surinkęs „Kaunas Hockey“ legionierius Romanas Reshetnikovas yra pasiruošęs mesti iššūkį „Hockey Punks“ lyderiui Povilui Vereniui kovojant dėl rezultatyviausio lygos žaidėjo titulo. Kauniečių legionieriaus sąskaitoje dabar 36 rezultatyvumo balai ir jis vos vienu atsilieka nuo „pankų“ nario.
 
Ne ką mažiau aršesnė kova įsivyravo tarp rezultatyviausio lygos gynėjo titulo. Ilgą laiką lyderiu buvęs Rolandas Aliukonis (18 rezultatyvumo balų) užleido pirmąją poziciją vienu rezultatyvumo balu jį aplenkusiam komandos draugui „Energijos – Geležinio Vilko“ klube Aurimui Gaidauskui. Visgi, elektrėniškiams iššūkį pasiruošęs mesti „Kaunas Hockey“ atstovas Ylia Malashkevichius. Šis pastaruoju metu demonstruoja puikią formą ir taip pat turi 18 rezultatyvumo balų.
 
Aiškios visos atkrintamųjų varžybų dalyvės. Po šios savaitės, tai, apie ką buvo žinoma jau anksčiau tapo tvirtu faktu: „Energija Hockey – HC Klaipėda“ po reguliaraus sezono liks paskutinė, o likusios keturios komandos sezoną tęs atkrintamosiose varžybose. Prieš paskutinius turus ramūs jaustis turėtų tik „Baltų Ainiai“ – jie jau garantuoti dėl ketvirtosios vietos turnyrinėje lentelėje, o kitos trys komandos dar turi galimybių keisti savo galutinę poziciją.
 
Įtemptas grafikas. Iki šiol mažiausiai rungtynių Lietuvos čempionate sužaidusi „Hockey Punks“ komanda šią savaitę vydamasi varžovus buvo priversta sužaisti tris rungtynes per šešias dienas. Įtemptas rungtynių grafikas „pankams“ kojos nepakišo: vilniečiai laimėjo visus tris susitikimus ir dar labiau pagerino savo poziciją prieš reguliaraus sezono finišą.
 
MVP. Iki tol rezultatyviais perdavimais komandos draugus lepinęs Aivaras Bendžius šią savaitę priminė, jog įvarčius gali mušti ir pats, pasižymėdamas šešis kartus, tarp kurių – keturi įvarčiai vienų rungtynių metu į „Baltų Ainių“ vartus. Visose trijuose susitikimuose esminį faktorių iškovojant pergales vaidinęs puolėjas nuskynė ir savaitės MVP titulą.