Titulinis » Naujienos » Lietuvos 100- mečio proga – draugiškos lietuvių ir kaimynų varžybos Utenoje

Lietuvos 100- mečio proga – draugiškos lietuvių ir kaimynų varžybos Utenoje

2018-02-17
Lietuvos 100- mečio proga Utenoje vyko ledo ritulio draugiškos varžybos, kuriose Utenos miesto komanda priėmė jungtinę Visagino-Daugpilio komandą.
 
Vos sugiedojus himną užvirė atkakli kova. Jos pradžioje pirmąjį įvartį pelnė svečių lyderis Sergejus Obožinas, bet uteniškių spaudimas ir atkakli kova davė vaisių. Po pražangos prieš Valentą Grižą, teisėjas iš Rokiškio Saulius Limontas skyrė baudos smūgį į svečių vartus, kurį sėkmingai realizavo pats Valentas. Antrąjį įvartį į Visagino vartus gražiu smūgiu į viršutinį vartų kampą pelnė jauniausias Utenos komandos žaidėjas Linas Dėdinas. Puolimo skonį pajutę uteniškiai sėkmingai užbaigė ir dar vieną ataką kurioje puikų perdavimą ir įvartį pelnė Jonas Žiūra kartu su Pijum Bernatavičium.
 
Antrajame kėlinyje svečiams pavyko atsilikimą sušvelninti iki minimumo, rezultatyviai pasižymėjo Visagino žaidėjas Vladimiras Tokarevas, taip dar labiau pakurstydamas bekompromisės kovos ugnį. Uteniškiai prasižengė ir teisėjas skyrė baudinį, kurį sėkmingai atrėmė Utenos vartininkas Martynas Žiulys. Po kelių minučių jau uteniškis Egidijus stojo mušti baudinio, apgavo vartininkę iš Latvijos Jevgeniją Sokolovą, bet pataikė į vartų skersinį. Nors pavojingų momentų rungtynėse netrūko,  finalinis teisėjo S. Limonto švilpukas užfiksavo Utenos pergalę rezultatu 3-2.
 
Iškart po varžybų komandos mušė simbolinę baudinių seriją, kurioje penkių smūgių serija baigėsi rezultatu 1-1, o iki lemiamo smūgio sėkmė lydėjo Visagino-Daugpilio komandą.
 
Tiek dalyviai, tiek žiūrovai liko patenkinti atkaklia kova ir turiningai paminėtu valstybės gimtadieniu. Nors Utenoje gyvenantys ledo ritulio žaidėjai ir entuziastai treniruotis gali tik laikinoje atviroje čiuožykloje, geros nuotaikos ir optimizmo jiems netrūksta. Uteniškiai tikisi, kad miesto meras Alvydas Katinas ištęsės pažadą ir ateityje miestiečiai turės geresnes sąlygas populiarinti ledo ritulį bei sportuoti.