Titulinis » Naujienos » Lietuva "Select" – tarptautinio turnyro čempionė Kaliningrade

Lietuva "Select" – tarptautinio turnyro čempionė Kaliningrade

2018-11-06
 Šį savaitgalį 17 ledo ritulininkų iš visos Lietuvos: Klaipėdos, Elektrėnų, Vilniaus ir Kauno ledo ritulio mokyklų, sudarę bendrą komandą Lietuva "Select", išvyko į Kaliningradą (Rusijos federaciją). Ten net tris dienas, nuo 2018-11-02 iki 2018-11-04, vyko tarptautinis turnyras "Кубок Наций 2018" (Tautų taurė 2018), kuriame dalyvavo žaidėjai, gimę ne vėliau kaip 2002 metais. Tarpusavyje jėgas išbandė šešios komandos: keturios komandos iš Rusijos Federacijos (3 iš Kaliningrado srities, viena iš Stupino miesto, Maskvos srities) ir po vieną iš Lietuvos bei Latvijos Respublikų.
 
Lietuva "Select" – 15 žaidėjų ir 2 vartininkai – Jaunių lygos žaidėjai, kurie neišvyko į užsienio klubus. Tai, kad šie žaidėjai treniruojasi Lietuvoje, nereiškia, kad jie yra prasti žaidėjai. Lietuva "Select" komanda, vedama trenerių Andrejaus Savičevo ir Beno Jakšio, iškovojo penkias pergales iš penkių galimų ir tapo turnyro “Tautų taurė 2018” čempione.
 
Turnyro lentelėje komandos išsidėstė taip:
1. Lietuva "Select";
2. “Kapitan” (Stupinas, Maskvos sr.);
3. “Jantarnaja zvezda” (Rusija);
4. IHS „Prizma“ (Latvija);
5. HK “Svetlogorec” (Rusija);
6. HK „Feniks“ (Rusija).
 
 Andrejus Savičevas – ledo ritulio klubo “HC Klaipėda” vyr.treneris, kuris surinko ir paruošė Lietuva "Select" komandą turnyrui. grįžęs iš Kaliningrado pasidalino savo įspūdžiais: “Aš didžiuojuosi šia komanda. Labai noriu padėkoti visiems Lietuva "Select" žaidėjams, kurie atliko sunkų darbą ir pasiekė puikų rezultatą. Treneriui didelė garbė dirbti su žaidėjais, kurie girdi ir stengiasi maksimaliai įvykdyti skirtą užduotį! Negaliu nepaminėti ledo ritulio klubo “HC Klaipėda” auklėtinių: Anatolijaus Seduros, Jokūbo Minelgos, Iljos Michalevičio, Iljos Kuznecovo, Maksimo Sačiuko ir Arturo Podolskio, kurie sudarė šios komandos branduolį. O Anatolijus Sedura ir Jokūbas Minelga, savo efektyviu žaidimu pelnė komandai ne vieną įvartį bei buvo tarp turnyro lyderių (pagal surinktų taškų skaičių (įvartis+perdavimas) A.Sedura – trečioje vietoje, J.Minelga – ketvirtoje vietoje). Žinoma, taip pat noriu padėkoti Vilniaus “Geležinio vilko” auklėtiniams: Kajui Černiauskui, Ernestui Tunkevičiui (Tunkevič); Kauno “Baltų ainių” ledo ritulininkams: Ignui Bakui, Nojui Ašmonui, Rojui Adamoniui, Pauliui Grybauskui ir Nedui Zederstrėmui, žaidėjams iš Elektrėnų: Karoliui Šumskui ir Nikitai Zareckiui (Zareckij). Ir ypatingai dėkoju Lietuva "Select" vartininkams Kristupui Pranckiečiui ir Kazimierui Juknai, kurių saugomi vartai priešininkams buvo sunkiai įveikiami.
 
Tikiuosi, kad kitais metais didžioji dalis šių žaidėjų, o gal net ir visi pateks į Lietuvos U18 rinktinės sudėtį. Kad jie yra to verti, matome pagal Lietuva "Select" komandos pasiektą rezultatą” – taip užbaigė pokalbį Andrejus Savičevas.
 
Lietuva "Select" – “Kapitan”  7:2 (5:0; 0:2; 2:0). Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas Kristupas Pranckietis, o įvarčius komandai pelnė:
1:0 Jokūbas Minelga (perdavimas Anatolijus Sedura);
2:0 Rojus Adamonis (perdavimas Nojus Ašmonas);
3:0 Ilja Michalevičius (perdavimas Ilja Kuznecovas);
4:0 Ignas Bakus (perdavimas Anatolijus Sedura, Nikita Zareckij);
5:0 Kajus Černiauskas;
6:2 Nojus Ašmonas;
7:2 Rojus Adamonis (perdavimas Nojus Ašmonas).
 
Lietuva "Select" – “Prizma” 6:2 (3:1;2:0; 1:1”). Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas Kazimieras Jukna, o įvarčius komandai pelnė:
1:0 Ilja Michalevičius (perdavimas Ilja Kuznecovas);
2:1 Anatolijus Sedura (perdavimas Jokūbas Minelga, Ignas Bakus);
3:1 Anatolijus Sedura (perdavimas Jokūbas Minelga);
4:1 Nedas Zederstrėmas;
5:1 Jokūbas Minelga (perdavimas Anatolijus Sedura);
6:2 Ilja Michalevičius.
 
Lietuva "Select" – “Jantarnaja zvezda” 2:1 (1:0; 1:0; 0:1). Geriausiu rungtynių žaidėju tapo Anatolijus Sedura, o įvarčius jungtinei komandai pelnė:
1:0 Anatolijus Sedura (perdavimas Paulius Grybauskas, Karolis Šumskas);
2:0 Jokūbas Minelga (perdavimas Anatolijus Sedura, Maksimas Sačiukas).
 
Lietuva "Select" – “Feniks” 5:0 (2:0; 1:0; 2:0). Geriausiu rungtynių žaidėju tapo Jokūbas Minelga, o įvarčius komandai pelnė:
1:0 Anatolijus Sedura (perdavimas Ignas Bakus);
2:0 Nedas Zederstrėmas (perdavimas Anatolijus Sedura);
3:0 Paulius Grybauskas;
4:0 Karolis Šumskas (perdavimas Jokūbas Minelga);
5:0 Jokūbas Minelga (perdavimas Anatolijus Sedura).
 
Lietuva "Select" – “Svetlogorec” 5:2 (1:1; 3:0; 1:1)Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas Karolis Šumskas, įvarčius „Select“ komandai pelnė:
1:1 Ignas Bakus (perdavimas Anatolijus Sedura, Jokūbas Minelga);
2:1 Nojus Ašmonas;
3:1 Paulius Grybauskas;
4:1 Jokūbas Minelga;
5:2 Karolis Šumskas.