Titulinis » Naujienos » Lenkijos aukščiausioji lyga norėtų pasipildyti Lietuvos komanda

Lenkijos aukščiausioji lyga norėtų pasipildyti Lietuvos komanda

2020-01-23
hockey.lt informacija
Aukščiausioje Lenkijos ledo ritulio lygoje (PZHL) gali dalyvauti komanda iš Lietuvos – tokią informaciją atskleidė lygos prezidentas Miroslawas Minkina.
 
Kaimyninės šalies atstovų teigimu, prie šios šalies pirmenybių galėtų prisijungti komanda iš Lietuvos sostinės, o tokiam žingsniui lygos prezidentas tikrai pritartų.
 
„Vilnius yra labai stipriai susietas su Lenkija – ten gyvena 87 tūkstančiai lenkų, o todėl plėsti lygą į ją pritraukiant komandą iš Vilniaus, man atrodo, kaip puiki idėja. Tokia komanda tikrai pridėtų papildomų spalvų mūsų čempionato rungtynėms“, - kalbėjo M. Minkina.
 
Norint žaisti Lenkijos čempionate Lietuvos komandai tektų išspręsti finansinius klausimus: surinkti minimalų 2 milijonų zlotų biudžetą (kiek daugiau nei 470 tūkstančių eurų) ir sumokėti beveik 71 tūkstantį eurų siekiantį startinį mokestį.
 
Lygos prezidentas taip pat yra įsitikinęs, kad kelionės iki Vilniaus nebūtų problemą – tolimiausi varžovai nuo Lietuvos sostinės yra atitolę 846 kilometrų atstumu. Visgi, norint išvysti komandą iš Lietuvos sostinės aukščiausioje Lenkijos lygoje, tam reikėtų sulaukti ir lygos atstovų pritarimo.