Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio virusas. Kodėl verta rinktis ledo ritulį?

Ledo ritulio virusas. Kodėl verta rinktis ledo ritulį?

2016-08-23
SLRA informacija
Lietuvoje susidomėjimas ledo rituliu auga kiekvienais metais. Prieš kelerius metus Lietuvoje ledo ritulį lankė vos 400 vaikų, o praėjusiais metais šis skaičius priartėjo iki 900 mažųjų ledo ritulininkų. Mes aktyviai vejamės kaimyninę Latviją, kurioje praėjusiais metais, remiantis Tarptautinės ledo ritulio federacijos pateiktais duomenimis, ledo ritulį lankė apie 1 700 jaunųjų žaidėjų.
 
Sparčiausiai augusios Sostinės ledo ritulio akademijos vyriausiasis treneris ir steigėjas Artūras Katulis teigia, kad tokį vaikų susidomėjimą ledo rituliu lemia keli faktoriai. Pirma, įvykę pasaulio ledo ritulio čempionatai Vilniuje suteikė galimybę tūkstančiams sirgalių įsitikinti, kad ledo ritulys yra greitas, azartiškas ir įdomus žaidimas.
 
Antra, Lietuvoje steigiamos naujos mokyklos, trenerio darbo imasi buvę profesionalūs žaidėjai, propaguojantys novatorišką požiūrį į patį treniruočių procesą ir atviri naujovėms. Galiausiai vaikai ir tėvai, išbandę šį naują sportą, aktyviai įsitraukia į ledo ritulio bendruomenę ir šiuo virusu vis plačiau užkrečia savo draugų ir kaimynų atžalas.
 
„Kidsport“ naujienų portalas išskyrė 10 svarbiausių priežasčių, kodėl verta vaikams rinktis ledo ritulį.
 
1. Ledo ritulys ugdo vaiko pasitikėjimą savimi. Treniruotės, varžybos padeda išugdyti teigiamą požiūrį, sustiprina vidinį vaiko ego.
 
2. Ledo ritulys stiprina vaiko sveikatą. 80 proc. tėvelių, vedančių vaikus į ledo ritulio treniruotes, pastebėjo, kad jų vaiko imuninė sistema sustiprėjo. Jie tapo atsparesni ligoms.
 
3. Ledo ritulys lavina vaiko bendravimo įgūdžius. „Ledo ritulys padėjo man išmokti bendrauti. Dabar bendrauju taip, kad žmonės norėtų su manimi bendradarbiauti, o ne veikti prieš mane“ (P. K. Subbanas, „Montreal Canadiens“ gynėjas).
 
4. Ledo ritulys formuoja vaiko charakterį. Komandinis darbas padeda vaikui suprasti, kaip svarbu bendradarbiauti, norint pasiekti tikslą.
Komandoje vaikas supranta, kas yra komandos dvasia, pasitikėjimas vieni kitais ir atsakomybė
 
5. Treniruotės ugdo vaiko valią. Treniruočių metu vaikas suvokia, kad, norint gerai žaisti varžybose, teks atlikti daug tų pačių pasikartojančių pratimų, teks ko nors atsisakyti... Ledo ritulys moko priimti sprendimus.
 
6. Ledo ritulys formuoja būsimus lyderius. Jis moko susitelkti į siekiamą tikslą, būti atkakliam ir dirbti komandoje. Tai padeda tapti lyderiu užaugus.
 
7. Ledo ritulys lavina vaiko mąstymą. Tai greičiausias komandinis žaidimas, kurį žaidžiant reikia greitai priimti teisingus sprendimus, susikoncentruoti ir strateguoti.
 
8. Ledo ritulys skatina vaikus mokytis. Pastebėta, kad ledo ritulį lankantys vaikai sugeba geriau planuoti savo veiklą ir dažnai jų mokymosi rezultatai yra vieni geriausių klasėje. Ledo ritulys atveria kelius į JAV universitetus.
 
9. Ledo ritulys ugdo vaiko socialinius įgūdžius. Ši sporto šaka skatina vaikus bendrauti ir draugauti ne tik ledo aikštelėje. Dėl ledo ritulio vaikai susiranda daug gerų ir ištikimų draugų.
 
10. Ledo ritulys augina bendruomenę. Kuo didesnė svajonė, tuo didesnė komanda.
 
Sostinės ledo ritulio akademija įsteigta 2013 m. Vilniuje. Akademijos steigėjas ir vyriausiasis treneris A. Katulis dvylika metų profesionaliai žaidė vienose geriausių Europos ledo ritulio lygų – Suomijos SM, Rusijos, Baltarusijos, Danijos, Latvijos ir Ukrainos čempionatuose. A. Katulis iki šiol žaidžia Lietuvos ledo ritulio rinktinėje ir Lietuvos čempionate atstovauja „Juodupės“ klubui. Naujas Sostinės ledo ritulio akademijos sezonas prasideda rugpjūčio 29 dieną.
Šiuo metu akademija renka naujas grupes ir kviečia vaikus nuo 5 metų išbandyti ledo ritulį. Registracija ir informacija: