Titulinis » Naujienos » Ledo ritulininkas Nerijus Ališauskas pasirašė kontraktą su KHL lygoje žaidžiančia Rygos „Dinamo“ (2 komentarai)

Ledo ritulininkas Nerijus Ališauskas pasirašė kontraktą su KHL lygoje žaidžiančia Rygos „Dinamo“ (2 komentarai)

2017-08-16
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulininkai ir toliau šturmuoja stipriausias pasaulio lygas. 26 – erių metų elektrėniškis Nerijus Ališauskas po daugiau nei mėnesį trukusios peržiūros pasirašė vienerių metų sutartį su vienoje stipriausių pasaulio lygų Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) žaidžiančiu Rygos „Dinamo“ klubu. Apie tai pranešė oficiali klubo svetainė.
 
„Esu labai laimingas, nes išsipildė mano svajonė. Tačiau tai nereiškia, jog viskas jau pasiekta ir sudėtyje vieta garantuota. Komanda stipri, tad reiks pakovoti dėl vietos po saule. Latvijoje jau senokai nesu laikomas ir nesijaučiu legionieriumi, kadangi gyvenau ir žaidžiau Liepojoje, turiu čia draugų, laisvai kalbu latviškai“,- pasirašęs sutartį su „Dinamo“ klubu sakė N.Ališauskas.
 
„Rinkomės žaidėjus pagal jų žaidimo kokybę ir Nerijus yra pasiruošęs žaisti mūsų klube, ką įrodė peržiūros metu. Žinoma, tikimės jog padidės ir mūsų klubo fanų skaičius, kadangi klube žais kaimyninės šalies atstovas.
Pasirengimo metu matytas gynėjų poras reiktų vertinti simboliškai, nes visi žaidėjai sezono metu turės užduotis. Nerijus yra jaunas pagal patirtį tokiame lygyje, tad teks priprasti prie aukštesnio lygio. Kadangi tai ištvermingas žaidėjas, daugumose jį galbūt matysite mažiau, o daugiau mažumose, kur reikia pakovoti ir padirbėti iš peties. Tai „gilumos“ žaidėjas, kuris turės savo užduotis gynyboje“,- lietuvį apibūdino „Dinamo“ klubo generalinis vadybininkas Girts Ankipans.
 
Lietuvos rinktinės gynėjas šešerius metus gynė Liepojos „Metalurgs“ komandos garbę, vėliau dėl patirtos traumos buvo priverstas išvažiuoti į trečią Vokietijos lygą. Po sėkmingo sezono Vokietijoje, lietuvis pradėjo karjerą Kazachstane, kur pakilo iki VHL (Rusijos aukščiausia lyga) lygoje žaidžiančio Karagandos „Saryarka“ klubo. Po sėkmingo praėjusio sezono N.Ališauskas ir sulaukė kvietimo į „Dinamo“ klubą.
 
Tai tik antrasis lietuvis KHL lygoje po Dariaus Kasparaičio, kuris 2008-2009 metų sezone atstovavo Sankt Peterburgo SKA komandai. Stipriausioje pasaulio lygoje NHL taip pat yra žaidę tik du lietuviai – D.Kasparaitis ir Dainius Zubrus.