Titulinis » Naujienos » Laimėjusi "Hockey Punks" ekipa užsitikrino antrąją poziciją reguliariajame sezone (VIDEO)

Laimėjusi "Hockey Punks" ekipa užsitikrino antrąją poziciją reguliariajame sezone (VIDEO)

2021-02-09
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionate pergalę antradienį iškovojusi „Hockey Punks“ komanda užsitikrino antrąją poziciją pasibaigus reguliariajam sezonui.
 
Vilniuje vykusiose rungtynėse „pankai“ nelengvai 3:2 palaužė „Baltų Ainius“. Nors iki reguliaraus sezono finišo vilniečiams dar liko vienerios rungtynės su tais pačiais oponentais, ši pergalė lėmė, kad „Hockey Punks“ jau nebenukris žemiau antrosios vietos turnyrinėje lentelėje.
 
 
Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Hockey Punks“, kuri rungtynėse pasižymėjo pirmoji. Įvartį iš arti pelnė Aliaksejus Kuveka (03:43, rez. perd. Aivaras Bendžius, Domas Janušonis). Visgi, kauniečiams dar pirmajame kėlinyje pavyko rezultatą išlyginti, kai kartodamas savo metimą ritulį į vartus pasiuntė „Baltų Ainių“ puolimo lyderis Makaras Tokarevas (13:28, rez. perd. Nikita Bashkirovas, Nikolajus Parshakovas).
 
Prasidėjus antrajam kėliniui „Hockey Punks“ legionierius Ilya Zheltakovas meistriškai paguldė vartininką ir antrą kartą rungtynėse išvedė į priekį vilniečių komandą (23:23, rez. perd. Deividas Kazlauskas, Rokas Bacevičius).
 
Dar kartą išlyginti rezultatą bandžiusiems „Baltų Ainių‘ atstovams šį kartą to padaryti nepavyko, o klaida kitoje aikštės pusėje kainavo jiems dar vieną įvartį. Vartininkui Martinui Petiuliui nepavyko užfiksuoti ritulio ir tuo pasinaudojęs A. Kuveka pelnė savo antrąjį įvartį rungtynėse (32:20).
 
Trečiasis kėlinys startavo gera galimybe kauniečiams: dviguba Šarūno Kuliešiaus pražanga suteikė galimybę „ainiams“ keturias minutes žaisti daugumoje. Nepaisant ilgo laikotarpio prie varžovų vartų, išnaudoti šios situacijos Kauno klubo žaidėjams nepavyko.
 
Vėliau „Hockey Punks“ ne kartą turėjo galimybę padidinti pranašumą, bet pelnyti ketvirtojo įvarčio jiems nepavyko, o prasidėjus paskutinei rungtynių minutei komandos draugo metimą pataisęs M. Tokarevas nukreipė ritulį į vartus sugrąžindamas intrigą (59:16, rez. perd. N. Bashkirovas, Marekas Malinsky).
 
Po pelnyto įvarčio „Baltų Ainiai“ dar bandė gelbėtis keisdami vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet per likusį laiką jiems pavyko atlikti vienintelį metimą, kurį atrėmė „Hockey Punks“ vartininkas Simas Baltrūnas.
 
 
Nugalėtojų puolėjas Mauras Baltrukonis po rungtynių pagyrė oponentų žaidimą mažumoje ir neturėjo priekaištų dėl varžovų kieto žaidimo.
 
„Nemanau, kad daugumoje mes žaidėme blogai – varžovai sužaidė tikrai gerai. Jie turi žaidėjų, kuriuos apgauti tikrai nėra lengva, net ir žaidžiant penki prieš keturis. Jie žaidė tvarkingai, todėl ir mums buvo nelengva prieš juos žaisti.
 
Varžovų žaidimas nebuvo labai grubus. Mums tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas, varžovai mus stumdė, tačiau jiems nenusileidome ir mes. Kalbant apie epizodą, kuriame Šarūnas Kuliešius gavo 4 baudos minutes, manau, kad tiesiog suveikė emocijos. Rezultatas buvo pakankamai neaiškus, tad emocijų buvo daug. Svarbiausia, jog mes atsilaikėme ir neleidome varžovams pelnyti įvarčio daugumoje.“
 
Kalbėdamas apie laukiantį laiką prieš atkrintamąsias puolėjas neslėpė, jog dabar „pankų“ treneris nevengia eksperimentuoti keičiant komandos penketukus bei atskleidė, kad užsitikrintas namų pranašumas nekeičia situacijos prieš pusfinalio kovas.
 
„Turime pasikeitimų sudėtyje, treneris nori patobulinti mūsų penketukus, surasti naują trejetą, gynėjų duetą ar net visą penketuką. Manau, kad tai yra normalu ir ne mes vieni tai darysime – taip elgsis ir kitos komandos.
 
Man asmeniškai nėra jokio skirtumo ar žaisti namuose, ar išvykoje. Tiesiog reikia išeiti, žaisti, kovoti ir laimėti. Todėl man arena, kurioje žaisime, neturės jokio skirtumo.“
 
 
„Baltų Ainių“ legionieriaus Nicholaso Lango teigimu, šiose rungtynėse galutinį rezultatą nulėmė tai, jog kauniečiai padarė per daug klaidų prižiūrėdami savo tiesioginius varžovus.
 
„Rungtynes nulėmė mažos klaidos: mes neprižiūrėjome savo žaidėjų, leidome jiems atsidurti prieš mus ir varžovams pavykdavo pelnyti įvarčius pakartotinais metimais. Kai kurie įvarčiai buvo itin kvaili, nes mes tiesiog nesidengėme žaidėjų.
 
Turime daug puolėjų, o ir dauguma mūsų puolėjų yra labiau atakuojantys žaidėjai ir jiems labiau patinka žaisti atakuojant. Kartais atrodo, lyg mes turėtume keturis puolėjus viename penketuke, o tai tikriausiai ir yra priežastis, kodėl mes geriau žaidžiame atakuodami, nei gindamiesi.“
 
Kalbėdamas apie prisijungimą prie Kauno komandos „Baltų Ainių“ legionierius neslėpė susižavėjimo miestu, o prieš laukiančią pusfinalio seriją jis neslepia, jog Kauno derbyje jų lauks itin stiprus varžovas.
 
„Kaunas man tikrai patinka – tai yra gražus miestas. Jau spėjau įsitikinti, kad čia yra daug gerų žmonių. Turime komandą, kurioje netrūksta kvalifikuotų ir jaunų žaidėjų. Tačiau mums vis dar trūksta tarpusavio ryšių ir susižaidimo.
 
„Kaunas Hockey“ yra labai stipri komanda, tad mums tikrai nebus lengva. Jie turi gerą sistemą, tad mums reikės gerokai padirbėti taisant klaidas, kurių matėme ir šiose rungtynėse. Turėsime geriau ginti varžovus savo zonoje, bet atakuodami mes esame stiprūs, tad jei mums pavyktų išnaudoti savo progas, manau, kad mes galime įveikti varžovus.“