Titulinis » Naujienos » Klaipėdoje apsilankęs D. Zubrus viliasi, kad mieste iškils sporto kompleksas su ledo arena

Klaipėdoje apsilankęs D. Zubrus viliasi, kad mieste iškils sporto kompleksas su ledo arena

2018-09-13
LRT.lt informacija
 Lietuvoje viešintis asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus su Klaipėdos savivaldybės administracija aptarė būsimos ledo arenos statybos Klaipėdoje eigą.
 
Liepos pabaigoje Lietuvos ledo rituliui pradėjęs vadovauti vienas garsiausių šalies ledo ritulininkų Dainius Zubrus pasišovė šią sporto šaką pakelti į profesionalesnį lygį. Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis buvęs NHL žaidėjas gimtinėje žada pasirodyti daug dažniau.
 
„Sugrįžau, nes noriu rasti trenerį rinktinei ir truputėlį keliauju po Europą. Ieškau ir manau, kad tai man pavyks, nes lapkričio mėnesį Vilniuje bus turnyras ir jau iki to laiko tikrai reikia turėti trenerį“, – pasakojo D. Zubrus.
 
Balandžio pabaigoje pasaulio čempionato 1-ojo diviziono B grupės varžybose triumfavus Lietuvos rinktinei, kurioje žaidė ne tik Dainius Zubrus, bet ir Darius Kasparaitis, susidomėjimas ledo ritulio labai išaugo. Šią sporto šaką renkasi vis daugiau vaikų, bet treniruotis nėra kur.
 
„Ledo arenų trūkumas yra. Prieš 10 metų sukūrėme vaikų lygą ir žaidė gal mažiau nei 300 vaikų. Šiuo metu virš tūkstančio yra, ir atėjo laikas, kai yra trūkumas ledo. Šita ledo arena Klaipėdoje tikrai labai reikalinga.  Į ateitį žiūrint ir kituose miestuose reikia statyti čiuožyklas. Tai yra svarbiausia, ko šiuo metu trūksta Lietuvoje“, – kalbėjo asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas.
 
Klaipėdoje čiuožykla prekybos centre – vienintelė vieta, kur galima treniruotis. D. Zubrus viliasi, kad po kelerių metų uostamiestyje daugiau kaip 3 ha ploto teritorijoje iškils naujas sporto ir laisvalaikio kompleksas su ledo arena. Klaipėdos valdžia tikina, kad statyboms yra pasiruošusi.
 
„Klaipėdos miesto savivaldybė yra jau paruošusi praktiškai visą medžiagą, kuri reikalinga paskelbti koncesijai ledo arenos statybai. Ieškotumėm tokio koncesininko, kuris suprojektuotų, pastatytų ir operuotų 25 metus tą ledo areną“, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.
 
„Būtų sudarytos gerokai  geresnės sąlygos Klaipėdos gyventojams ir vaikams sportuoti, siekti aukšto meistriškumo ir atitinkamai tai atveria perspektyvas čia Baltijos lygos atsiradimui ir miesto komandos atsiradimui toje lygoje“, – sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.
 
Lygoje dalyvautų 4 Lietuvos komandos – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Elektrėnų. Šie miestai turi gilias ledo ritulio tradicijas bei galimybę išlaikyti komandas.