Titulinis » Naujienos » Kietai kovojusi „Energija“ minimaliu skirtumu nusileido Baltarusijos lygos lyderiams (2 VIDEO)

Kietai kovojusi „Energija“ minimaliu skirtumu nusileido Baltarusijos lygos lyderiams (2 VIDEO)

2016-10-23
hockey.lt informacija
Šeštadienį Elektrėnų „Energija“ namuose stojo į dar vieną kovą Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje. Elektrėniškiai namuose po kietos kovos 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) nusileido lygos lyderiams - Gardino „Neman“ ledo ritulininkams.
 
Jau pirmą ataką „Neman“ ekipa pavertė įvarčiu - Ilja Pugačius (0:20) pabėgo nuo gynėjo bei krisdamas įstūmė ritulį į vartus bei išvedė svečius į priekį - 1:0.
 
Greitas „Neman“ įvartis „Energijos“ nesutrukdė, kuri toliau rungtyniavo kaip lygus su lygiu. Visgi, tryliktą kėlinio minutę, Renatas Mikelis (12:55) metimu iš arti padvigubino svečių persvarą - 2:0.
 
Netrukus jau „Energija“ pradžiugino savo sirgalius - dešiniu kraštu prasiveržęs Deividas Kazlauskas (14:20) metimu į tolimą vartų pusę įmušė įvartį bei sumažino deficitą iki minimumo - 1:2.
 
Antrame kėlinyje „Energija“ pradėjo žaisti kur kas kiečiau ir atliko ne vieną puikų jėgos veiksmą. Dėl kieto žaidimo šeimininkams nepavyko išvengti baudos minučių, kurių per šį kėlinį jie surinko šešias.
 
Pati „Energija“ kiekybinę persvarą antrame kėlinyje turėjo vieną kartą, tačiau realizuoti jos taip pat nepavyko.
 
Trečiame kėlinyje „Energija“ nuolatos spaudė varžovus, tačiau ritulys niekaip nenorėjo įkristi į varžovų vartus. Svečiai keletą kartų surengė pavojingas kontratakas, tačiau puikiai žaidęs „Energijos“ vartininkas Elvinas Karla sugavo visus varžovų smūgius.
 
Kėlinio pabaigoje „Energija“ vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau nors ir surengė keletą pavojingų atakų, bet įvarčio pelnyti nepavyko.
 
„Neman“ per trylika šio sezono rungtynių yra patyrusi vos tris pralaimėjimus bei su 32 taškais žengia pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tuo tarpu „Energija“ per vienuolika rungtynių yra iškovojusi 6 pergales bei su 15 taškų žengia septintoje pozicijoje.
 
Šių komandų tarpusavio istorija iki šiol buvo palanki „Energijos“ ekipai. Praėjusį sezoną Elektrėnų ir Gardino komandos susitiko keturis kartus, o visose rungtynėse pergales iškovojo „Energijos“ ekipa - išvykoje varžovus įveikė 5:3, 8:3, o namuose - 5:4, 4:3.
 
Antrosios tarpusavio rungtynės Elektrėnuose vyks spalio 23-ią dieną (sekmadienį) nuo 15:00 val.