Titulinis » Naujienos » Kauno „BTA Monstrai U14“ iškovojo pirmą vietą II-ajame "Riga Cup" divizione

Kauno „BTA Monstrai U14“ iškovojo pirmą vietą II-ajame "Riga Cup" divizione

2017-04-26
"BTA Monstrų" pranešimas
Balandžio 21-23 dienomis Kauno „BTA Monstrų“ U14 komanda, vadovaujama trenerio Beno Jakšio, dalyvavo tarptautiniame, elitiniame „Riga Cup“ turnyre, antrajame pagal pajėgumą divizione. Įveikę visas varžovų komandas ir nepatyrę nė vieno pralaimėjimo, Kauno „BTA Monstrai“ iškovojo „Riga Cup“ antro diviziono taurę ir aukso medalius. 
 
Pirmąją dieną lietuviams teko kautis su trimis komandomis: „Dinamo Riga04“ iš Latvijos (5:0), Suomijos „Vaasan Sport Red“ (6:3) ir „PiTa“ (5:1). Antrąją dieną Kauno „BTA Monstrai“ grūmėsi su „EVU White“ iš Suomijos (14:0), latviais „H.K Venta 2002“ (4:3) ir „Wasa Hockey“ iš Švedijos (6:3). Įveikę visas savo pogrupio komandas varžoves, „BTA Monstrai“ užsitikrino sau vietą tarp 6 geriausių turnyro komandų.
 
Trečioji diena buvo itin sunki. Kauniečiams teko kovoti su trimis pajėgiausiomis komandomis. Po dviejų rungtynių su latviais „HT IHS Jurmala“ (7:3) ir „H.S Perkons“ (5:4), „BTA Monstrai“ jau buvo užsitikrinę vietą finale ir tęsė kovą dėl pirmosios vietos.
 
Paskutinės rungtynės dėl aukso su Švedijos rinktine komanda „Wasa Hockey“ pareikalavo daugiausia jėgų ir susikaupimo, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius – Švedijos rinktinė komanda buvo įveikta rezultatu 5:2, o čempionų titulas atiteko Kauno „BTA Monstrų“ekipai.
 
„Riga Cup“ II-ajame divizione iš viso dalyvavo 21 komanda. Savo komandą Kauno „BTA Monstrai“ pastiprino ledo ritulininkais iš Kaliningrado „Jantarnaja Zvezda“ bei Latvijos „Daugavpils BJSS“ žaidžiančiu Lietuvos žaidėju.
 
Kauno „BTA Monstrai“ dėkoja visiems žaidėjams bei nenuilstantiems sirgaliams, kadangi jų ryžtas ir nusiteikimas buvo vienas iš sėkmės variklių aukso link.