Titulinis » Naujienos » Kaune praūžusi pasaulinė merginų diena nustebino dalyvių gausa

Kaune praūžusi pasaulinė merginų diena nustebino dalyvių gausa

2017-02-19
Šį šeštadienį merginos iš visos Lietuvos sudrebino Kauno Akropolio ledą. Vasario 18-19 dienomis net 38-iose pasaulio šalyse vyko merginų ledo ritulio rungtynės (Girls Global Game).
 
Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) organizuotame renginyje visų dalyvavusių šalių merginos pasidalino į dvi komandas „mėlynųjų“ ir „baltųjų“, o rungtynių rezultatas buvo sumuojamas prie bendro visų šalių rezultato.
 
Net 34 įvairaus amžiaus moterys ir merginos susirinko Kaune, kur pirmą kartą turėjo galimybę varžytis tarpusavyje. Rekordinis dalyvių skaičius leido suburti dvi komandas. Dauguma „Hockey Girls“ komandos merginų su trenere Ramune Maleckiene atstovavo „mėlynąsias“, o improvizuotos „baltųjų“ komandos garbę gynė mergaitės, moterys ir merginos iš visos Lietuvos. Vienoms šios rungtynės buvo pirmosios jų gyvenime, kitos jau nebesuskaičiuotų kiek kartų lipo ant ledo.
 
Štai vienintelė Lietuvos legionierė ir profesionali ledo ritulininkė Anastasija Šeršniova, šiuo metu rungtyniaujanti Ukrainos moterų ledo ritulio čempionate, taip pat nepraleido progos pažaisti su merginomis. „ Labai apsidžiaugiau sužinojusi, kad šią dieną būsiu Lietuvoje ir galėsiu praleisti kartu su merginomis, nes nežaidžiau su jomis nuo praėjusių metų. Likau maloniai nustebinta „Hockey Girls“ merginomis, kurios pirmą kartą mano akimis žaidė kaip tikra komanda. Taip pat labai džiugina tai, kad vis atsiranda naujų mergaičių ir moterų, kurios nepaisant jų amžiaus ryžtasi sportuoti ir siekti tikslų. Auga nauja ledo ritulininkių karta, tad galima tikėtis, jog už kelių metų moterų ledo ritulys Lietuvoje pasieks kitą lygmenį“, – su viltimi kalbėjo A. Šeršniova.
 
Rezultatu 12:4 rungtynes Kaune laimėjo labiau patyrusi „mėlynųjų“ komanda, taip prisidėdama prie bendros visų šalių „mėlynųjų“ komandos pergalės.
 
Daugiau informacijos apie šią visame pasaulyje švenčiamą dieną bei visas joje dalyvaujančias šalis galima rasti čia: www.iihf.com/iihf-home/sport/women/global-girls-game/