Titulinis » Naujienos » Išrinkta nauja IIHF valdžia, taryboje - 5 nauji nariai (prezidento komentaras)

Išrinkta nauja IIHF valdžia, taryboje - 5 nauji nariai (prezidento komentaras)

2016-05-19
hockey.lt ir iihf.com informacija
 Rusijoje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate žaidžia ne visos ryškiausios ledo ritulio žvaigždės, mat dalis dar tęsia kovą NHL čempionate.
 
Tačiau visos žinomiausios „pavardės“ susirinko į Maskvą kitu tikslu. Kasmetiniame tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese susirinko garsūs ledo ritulio vadovai iš visų pasaulio kampelių. Ketvirtadienį kongrese buvo renkama nauja ledo ritulio valdžia, kuri pasaulio sporto šakos raidai vadovaus ateinančius ketverius metus.
 
Po rinkimų paaiškėjo, kad IIHF prezidentu ir toliau lieka vienintelis buvęs kandidatas šveicaras Rene Faselis, už kuri balsuota vienbalsiai.
 
IIHF viceprezidentais vienbalsiai išrinkti Kalervo Kummola (Suomija), Bobas Nicholsonas (Kanada) ir Thomas Wu (Hong Kongas).
 
IIHF tarybos nariais į privalomas dvi vietas moterims išrinktos Zsuzsanna Kolbenheyer (Vengrija, 77 balsai) ir Marta Zavadska (Lenkija, 63 balsai).
 
IIHF tarybos nariais išrinkti Franzas Reindlis (Vokietija, 81 balsas), Vladislavas Tretiakas (Rusija, 78 balsai), Lucas Tardifffas (Prancūzija, 72 balsai), Henrikas Bachas Nielsenas (Danija, 72 balsai), Sergejus Gončarovas (Baltarusija, 52 balsai), Ronas DeGregorio (JAV, 46 balsai) ir Petras Briza (Čekija, 44 balsai).
 
Beje, prancūzas L.Tardiffas praėjusių metų gruodį buvo paskirtas čempionatu pirmininku U-20 čempionate Elektrėnuose ir buvo sužavėtas lietuvių organizuotumu ir čempionato kokybe.
 
"Nauja Taptautinės ledo ritulio federacijos Tarybos sudėtis yra labai palanki ir tikiuosi bus sėkminga Lietuvai. Į galutinę sudėtį pateko mūsų palaikyti federacijų delegatai, tarp kurių ir artimiausių kaimynų baltarusų atstovas Sergejus Gončarovas, bei lenkė Marta Zawadzka. Atsiveria didesnės galimybės mūsų regionui",- sakė asociacijos "Lietuvos ledo ritulys" prezidentas Petras Nausėda.