Titulinis » Naujienos » Iš Akropolio į Švyturio areną laikinai persikraustanti „Baltija“ prašo sirgalių palaikymo (V.Vaičiulionio komentaras)

Iš Akropolio į Švyturio areną laikinai persikraustanti „Baltija“ prašo sirgalių palaikymo (V.Vaičiulionio komentaras)

2017-11-10
„Baltijos“ informacija
 Ateinantį savaitgalį Klaipėdoje karaliaus ledo ritulys. Be Švyturio arenoje organizuojamo „Baltijos Iššūkio taurės turnyro“, kuriame pirmą kartą Lietuvos rinktinės aprangą apsivilks ir legendinis Lietuvos ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, ant ledo iščiuoš ir reprezentacinė Klaipėdos miesto ekipa Klaipėdos „Baltija“.
 
Lietuvos čempionato rungtynėse klaipėdiečiai šeštadienį susitiks su Vilniaus „Hockey Punks“ ekipa, o sekmadienį - Vilniaus „Geležiniu vilku“.
 
„Baltija“ spalio 21-ą dieną jau buvo susitikę su „Hockey Punks“ ledo ritulininkais jų aikštelėje bei po atkaklios ir permainingos kovos šventė pergalę rezultatu 6:5.
 
Tik šį sezoną atkurta ir į Lietuvos čempionatą sugrįžusi „Baltijos“ ekipa per tris rungtynes iškovojo dvi pergales ir su penkiais taškais rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje. Nors klaipėdiečiai yra sužaidę mažiausiai rungtynių iš visų čempionato komandų, tačiau taškais lenkia tokius varžovus kaip „Juodupė“ ar „Rokiškis“ bei jau šį savaitgalį gali aplenkti ir šeštadienio varžovę „Hockey Punks“ komandą.
 
„Baltijos“ kapitonas 52-ejų metų Viktoras Vaičiulionis prieš savaitgalio rungtynes teigė, kad jį patį tikrai nustebino gera komandos sezono pradžia ir įvardino didžiausią komandos stiprybę.
 
„Mane net nustebino Klaipėdos komanda. Pradžia yra tikrai labai neblogai“, - sakė V.Vaičiulionis. „Matau labai didelį jaunimo norą. Šios komandos reikėjo jau seniai, nes kai jaunimas Klaipėdoje sulaukia 16-17 metų, nebeturi kur lipti aukštyn. Nors meistriškumo trūksta, tačiau būtent tas jaunimo užsivedimas yra pagrindinė komandos varomoji jėga. Gražu žiūrėti į jų norą, jų pastangas“.
 
Nors V.Vaičiulionis už kai kuriuos savo komandos draugus yra vyresnis net 35-eriais metais, tačiau patirtį Lietuvos rinktinėje bei užsienio klubuose sukaupęs veteranas dar gali padėti komandai siekti pergalių.
 
„Tikrai sunku jau stumdytis su jaunimu.. Tačiau treneris sako, kad aš reikalingas ir galiu padėti. Vis dėlto bėgioti su dvidešimtmečiais yra labai sunku, tačiau turiu šiokią tokią mokyklą ir tie įgūdžiai išlikę. Daugiausiai padedu savo patirtimi“, - sakė V.Vaičiulionis.
 
Dvi iš trijų šio sezono rungtynių „Baltija“ žaidė Klaipėdos Akropolyje, kuriame ir treniruojasi. Nors ten aikštelės matmenys yra mažesni, tačiau pasak V.Vaičiulionio, jam persiorientuoti į pilnų matmenų aikštelę komandai nebus labai sunku.
 
„Aš tokiose arenose esu daug žaidęs, todėl man tai nedaro didelės įtakos. Prieš kelias savaites žaidėme „Pramogų arenoje“ Vilniuje, todėl įgavome šiek tiek patirties didesnėje aikštėje. Skirtumas tarp Akropolio aikštės ir kitų yra didžiulis. Akropolyje žaidžiame tik iš didelės bėdos, nes tiesiog Klaipėda neturi ledo. Ten ir aikštelė yra kur kas mažesnė ir jautiesi lyg uždarytas į akvariumą“, - kalbėjo V.Vaičiulionis.
 
Nors Akropolyje ir sunku pajusti sirgalių palaikymą, tačiau „Baltijos“ komanda mato susirinkusius žiūrovus ir komandos kapitono teigimu, tai yra labai svarbu šios komandos gyvavimui.
 
„Matome iš šono, kad susidomėjimas yra ir žmonės susirenka, tačiau tos sirgalių sukuriamos atmosferos tikrai Akropolyje trūksta“, - kalbėjo V.Vaičiulionis. „Labai kviečiame visus klaipėdiečius atvykti į Švyturio areną ir nepalikti jos po Lietuvos rinktinės rungtynių bei palaikyti savo miesto komandą. Mes norime įrodyti, kad Klaipėda gali turėti komandą aukščiausioje Lietuvos lygoje, o sirgalių palaikymas tam labai svarbus. Komandos tolimesnė ateitis labai priklauso nuo to, ar mes turėsime sirgalių ir žiūrovų, todėl stengiamės kaip įmanoma labiau būti žinomi Klaipėdoje ir pritraukti miestiečius į ledo ritulio rungtynes“
 
Pasak V.Vaičiulionio, sirgaliai yra ta varomoji jėga, dėl kurios rungtyniauja ledo ritulininkai ir tai tikrai yra šeštasis komandos žaidėjas.
 
„Daug maloniau žaisti, kai ateina žiūrovai ir jie palaiko komandą. Jeigu Švyturio arenoje bus tuščios tribūnos tai bus tas pats, kas Akropolyje. Kai susirenka žiūrovai tu tada jauti, dėl ko tai darai ir tada būna visai kitas noras bei jausmas rungtyniauti“.
 
Šeštadienio ir sekmadienio „Baltijos“ rungtynės prasidės nuo 20:00 val., o įėjimas į jas bus su tuo pačiu bilietu, su kuriuo pateksite ir į Lietuvos rinktinės susitikimus.