Titulinis » Naujienos » "Hockey Punks" žengė tvirtą žingsnį link Baltijos lygos finalinio ketverto (VIDEO)

"Hockey Punks" žengė tvirtą žingsnį link Baltijos lygos finalinio ketverto (VIDEO)

2020-11-27
hockey.lt informacija
 Vilniaus „Pramogų“ arenoje prasidėjęs Baltijos lygos Dariaus Kasparaičio grupės turnyro startas sėkmingai susiklostė „Hockey Punks“ komandai.
 
Vilniečiai pirmose grupės rungtynėse 3:2 įveikė „Everest“ komandą iš Estijos ir žengė tvirtą žingsnį finalinio ketverto link.
 
 
Rungtynių pradžioje abiejų komandų sėkmingas žaidimas gynyboje neleido varžovams susikurti progų, bet situaciją pakeitė „HC Everest“ gauta pražanga. Kiekybinio pranašumo metu Aliaksejus Kuveka įkirto prieš vartus ir įveikęs vieną gynėją surado galimybę atlikti tikslų metimą į vartus (09:17, rez. perd. Rokas Bacevičius, Martynas Miliūnas).
 
Vos įgijus persvarą „pankų“ situacija greitai keitėsi: Lukui Manomaičiui buvo skirta 25 minučių nuobauda ne tik eliminavusi jį iš rungtynių, bet ir palikusi komandos draugus ilgai penkių minučių mažumos atkarpai. Vilniečiams pavyko atsilaikyti beveik visą penkių minučių atkarpą, bet galiausiai Simui Baltrūnui nepavyko užfiksuoti varžovų metimo ir ritulį į vartus nukreipė Egoras Antonenko (15:18, rez. perd. Andrejus Parshinas, Nilolajus Lenas).
 
Į žaidimą lygiomis sudėtimis sugrįžę „Hockey Punks“ žaidėjai ir vėl pamažu perėmė iniciatyvą, o kėlinį gražiu metimu iš toli užbaigė Povilas Verenis (18:19, rez. perd. Denisas Kuzminovas, Sergejus Markovskis).
 
Antrajame kėlinyje problemų daugumoje prisidarė vilniečių gynėjas Jaunius Jasinevičius, kuris po netikslaus perdavimo oponentų zonoje vėliau vydamasis varžovą ir gelbėdamas situaciją prasižengė, tad į Simo Baltrūno ginamus vartus buvo skirtas baudinys. Šeimininkų laimei, „pankų“ vartininkas sužaidė užtikrintai ir atmušė Danilo Levanovo metimą.
 
Kėlinio viduryje Laisvydas Kudrevičius sėdo ant nubaustųjų suolo, bet komanda atsilaikė, o puolėjas vos pasirodęs ant ledo pabėgo į greitą ataką ir atsidūręs vienas prieš vartininką neklydo įtvirtindamas „Hockey Punks“ persvarą (30:22). Dar vieną puikią progą sostinės komandos žaidėjai susikūrė kėlinio pabaigoje, bet Aivaro Bendžiaus metimą atrėmė vartininkas.
 
Vos prasidėjus trečiajam kėliniui iš toli itin tikslų metimą atliko Andrejus Bedniakovas, nepalikęs šansų Simui Baltrūnui ir priartinęs „HC Everest“ iki vieno įvarčio atstumo (41:21, rez. perd. Danila Levanovas). Tiesa, nepaisant praleisto įvarčio užtikrintai žaidę „pankai“ neleido varžovams susikurti gerų galimybių išlyginti rezultatą ir užtikrintu žaidimu išsaugojo minimalų pranašumą iki pat rungtynių pabaigos.
 
Paskutines grupės rungtynes „Hockey Punks“ žais sekmadienį, 18:00 val. prieš „Liepaja“ komandą. Jei latviai rytoj įveiks „Everest“ komandą „pankai“ vietą finaliniame ketverte užsitikrins dar iki šių rungtynių starto.
 
Turnyrinė lentelė:
 
Vieta
Komanda
R.
T.
Įv. S.
1
„Hockey Punks“ (Lietuva)
1
3
3:2
2
„Liepaja“ (Latvija)
0
0
0:0
3
„HC Everest“ (Estija)
1
0
2:3
 
*R. – Rungtynės, T. – Taškai, Įv. S. – Įvarčių santykis