Titulinis » Naujienos » "Hockey Punks" įveikė "Energiją-GV" ir aplenkė varžovus turnyrinėje lentelėje (VIDEO)

"Hockey Punks" įveikė "Energiją-GV" ir aplenkė varžovus turnyrinėje lentelėje (VIDEO)

2021-01-31
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyko paskutinė reguliaraus sezono akistata tarp Vilniaus „Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Energijos – Geležinio Vilko“.
 
Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykusiose rungtynėse „Hockey Punks“ pirmavo beveik visu rungtynių metu ir nepaisant visų elektrėniškių bandymų pakeisti rungtynių eigą iškovojo pergalę 5:3. Šis triumfas leido sostinės atstovams aplenkti oponentus turnyrinėje lentelėje ir po trečios pergalės prieš varžovus įgyti pranašumą prieš varžovus tarpusavio akistatose: jei reguliarųjį sezoną abi komandos baigs turėdamos lygiai taškų, aukštesnę poziciją užims vilniečiai.
 
 
Aktyviai rungtynes pradėję „pankai“ jau antrąją rungtynių minutę įsiveržė į priekį. Greitos atakos metu „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininkui Eduardui Zakharchenko pavyko atremti Laisvydo Kudrevičiaus metimą, bet ir jis nebegalėjo išgelbėti savo komandos, kai pirmasis prie ritulio prišokęs Mauras Baltrukonis nukreipė ritulį į vartus (01:45, rez. perd. L. Kudrevičius).
 
Svečių vartininkui savo meistriškumą teko demonstruoti ir kėliniui įpusėjus, kai ritulį oponentų zonoje perėmęs Aivaras Bendžius klaidinamais judesiais jau buvo beveik įveikęs „Energijos – Geležinio Vilko“ ukrainiečio pasipriešinimą, bet paskutiniu metu vartininkas koja atrėmė iš pradžių A. Bendžiaus, o netrukus ir sekusį Aliaksejaus Kuvekos metimą.
 
Nepaisant visų svečių pastangų, be savojo įvarčio A. Bendžius neliko: Lietuvos rinktinės narys realizavo kiekybinį pranašumą ir padvigubino „Hockey Punks“ persvarą (10:16, rez. perd. Povilas Verenis, Jaunius Jasinevičius).
 
Pirmajame kėlinyje savo progą dar turėjo „Hockey Punks“ veteranas Šarūnas Kuliešius, bet jam išnaudoti puikios galimybės nepavyko, o kitoje aikštės pusėje šaltakraujiškai visus oponentų išpuolius atremdavo vilniečių vartininkas Simas Baltrūnas.
 
Antrojo kėlinio startas „Energijai – Geležiniam Vilkui“ buvo gerokai sėkmingesnis. Avgustinas Silinas įspūdingu perdavimu per visą aikštę išvedė Aurimą Gaidauską vieną prieš vartininką, o elektrėniškių gynėjas savo progos neiššvaistė pasiųsdamas ritulį į vartus (22:18, rez. perd. A. Silinas, Justas Fedorovičius).
 
Po savojo įvarčio pasitikėjimo įgavę svečiai vos neišlygino rezultato žaisdami mažumoje, bet ritulys į „Hockey Punks“ vartus neįskriejo. Ir po šio epizodo abi komandos žaidė aktyviai, o progų netrūko prie abiejų ekipų vartų.
 
Galiausiai situaciją ir vėl pakeitė „Energijos – Geležinio Vilko“ pražanga. Kiekybinio pranašumo metu A. Kuveka pataisė vartininko atremtą Jauniaus Jasinevičiaus metimą ir iš arti antrą kartą rungtynėse nubaudė varžovus už jų nuobaudą (32:38, rez. perd. P. Verenis, J. Jasinevičius)
 
Kėlinio pabaigoje apie save priminė Elektrėnų klubo lyderis Donatas Kumeliauskas: puolėjas vienas įsiveržė į oponentų zoną ir po reido itin tiksliu metimu į viršutinį vartų kampą sušvelnino oponentų persvarą (36:41, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Rolandas Aliukonis).
 
Nepaisant visų svečių pastangų, dar antrajame kėlinyje „Hockey Punks“ susigrąžino dviejų įvarčių pranašumą. Po poros metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs Ilja Zheltakovas savo sugrįžimą į „pankų“ gretas paženklino puikiu individualiu įvarčiu. Ilgai su rituliu nesiskyręs rusas praslydo pro gynybą ir suklaidinęs vartininką išnaudojo galimybę pasižymėti iš aštraus kampo (38:10, rez. perd. Deividas Kazlauskas).
 
Trečiajame kėlinyje abiejų komandų vartininkai turėjo daug darbo, tačiau tiek ir E. Zakharchenko, tiek ir S. Baltrūnas pirmoje kėlinio dalyje neklydo. Pastarajam dar teko pasidarbuoti ir saugant savo vartus nuo baudinio, kurio realizuoti nesugebėjo Timonas Mažulis.
 
Visgi, vartininkams galiausiai teko į savo vartus praleisti dar po vieną įvartį. „Energijai – Geležiniam Vilkui“ pavyko nutraukti šią tyla galingu A. Silino šūviu (49:42, rez. perd. Dmitrijus Rabchukas), tačiau nieko nelaukdamas įvarčiu atsakė ir „Hockey Punks“ atstovas A. Kuveka (50:25, rez. perd. P. Verenis).
 
Penktasis šeimininkų įvartis dar labiau sutvirtino „Hockey Punks“ pasitikėjimą savo jėgomis, kurie didžiąją likusio laiko dalį leido oponentų zonoje. Varžovų viltis išsigelbėti dar labiau sumažino užsidirbta nuobauda, privertusi rungtynių pabaigą žaisti ant ledo turint vienu žaidėju mažiau nei jų varžovai, tad jiems nebepavyko net ir gauti galimybės bandyti gelbėtis vartininką keičiant aikštės žaidėju.
 
 
„Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu, nugalėtoją šiandien lėmė sėkmingas vartininko žaidimas antrajame kėlinyje bei geriau realizuotos progos.
 
 
„Abi komandos sukūrė pakankamai progų įvarčiams, tačiau mums pavyko jas išnaudoti pirmiesiems. Antrajame kėlinyje varžovams šiek tiek atidavėme iniciatyvą ir jie buvo pavojingesni, bet smagu, kad gerai tuose epizoduose sužaidė Simas Baltrūnas, kuris leido mums išlaikyti pranašumą. Trečiajame kėlinyje jau žinojome, jog reikia pasiimti pergalę: žaisti disciplinuotai, dažnai keičiantis ir patirties turėjimas mums padėjo tai pasiekti.“
 
 
„Energijos – Geležinio Vilko“ strategas Dovydas Kulevičius nepaisant pralaimėjimo pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu bei pripažino, jog abiejų komandų pajėgumas yra labai panašus.
 
„Rungtynėse netrūko kovingumo, tačiau tarp mūsų baudos minučių buvo ir nereikalingų pražangų: gavome jų ir puolimo zonoje ir situacijose, kurių galėjome išvengti. Pelnydavome įvartį, jau atrodydavo bandydavome sugrįžti į rungtynes, bet vėl gaudavome baudos minučių ir viskas sugriūdavo. Tačiau komandą tikrai galiu pagirti dėl kovingumo, jie nepasidavė ir kovėsi iki rungtynių pabaigos.