Titulinis » Naujienos » „HC Klaipėda“ – U13 tarptautinio turnyro Latvijoje vicecečempionė

„HC Klaipėda“ – U13 tarptautinio turnyro Latvijoje vicecečempionė

2018-12-25
"HC Klaipėda" informacija
2018 m. gruodžio 21-23 dienomis „HC Klaipėda“ U13 komanda dalyvavo tarptautiniame turnyre Daugpilyje (Latvijos Respublikoje). Į turnyrą susirinko šešios stiprios komandos iš trijų valstybių: turnyro šeimininkų Daugpilio dvi komandos „DLSS 1” ir „DLSS 2”, dvi Rygos komandos “HK Marupe” ir “Kidshockey.lv select” ir po vieną komandą iš Estijos “HC Tornado” ir iš Lietuvos “HC Klaipėda”. Per tris dienas komandos sužaidė viena su kita po rungtynes. Visos rungtynės buvo labai įtemptos ir įdomios, o kokios spalvos medalius iškovojo “HC Klaipėda”, paaiškėjo tik sužaidus paskutines turnyro rungtynes.
 
Turnyro pradžia “HC Klaipėda” komandai buvo sudėtinga, pirmose rungtynėse Daugpilio „DLSS 1” komanda pasiuntė į Klaipėdos vartininko Daniilo Cepovo vartus net keturis įvarčius be atsako. Tik paskutiniame kėlinyje klaipėdiečiams pavyko susiimti, tačiau jiems pritrūko laiko pasivyti varžovus. Klaipėdiečiai pralaimėjo minimaliu skirtumu 3:4 (0:2; 0:2; 3:4). Įvarčius “HC Klaipėda” komandai pelnė:
 
1:4 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna, Emilis Alekna);
2:4 Viačeslavas Alfiorovas;
3:4 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna).
 
Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Darius Riekašius.
 
“HC Klaipėda” įtikinamai įveikė antrąją šeimininkų komandą “DLSS 2”, rungtynės baigėsi rezultatu 8:1 (2:0; 1:1; 5:0). Geriausio rungtynių žaidėjo prizas įteiktas Dovydui Juknai, o Klaipėdos komandai įvarčius pelnė:
 
1:0 Dovydas Jukna (perdavimas Pijus Skalandis);
2:0 Kirilas Feofanovas (perdavimas Matas Žilinskas);
3:1 Pijus Skalandis;
4:1 Dovydas Jukna (perdavimas Pijus Skalandis, Emilis Alekna);
5:1 Pijus Skalandis (perdavimas Emilis Alekna);
6:1 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna);
7:1 Viačeslavas ALfiorovas (perdavimas Daniilas Cvetkovas);
8:1 Dovydas Jukna (perdavimas Sežaras Volujevičius).
 
Trečiosios rungtynės baigėsi lygiosiomis „HC Klaipėda” - “Kidshockey.lv select” 2:2 (1:0; 0:1; 1:1). Geriausiu rungtynių žaidėju tapo Pijus Skalandis, kuris ir pasiuntė abu įvarčius į latvių vartus.
 
1:0 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna);
2:2 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna).
 
Per susitikimą su HK Marupe” komanda  įvyko lūžis. Pagaliau „HC Klaipėda” ledo ritulininkaiįrodė, kad jie yra verti medalių. Nuo pat rungtynių pradžios klaipėdiečiai nustatė žaidimo taisykles, o latviams tik liko pripažinti „HC Klaipėda“ pranašumą. Rungtynės tarp „HC Klaipėda” ir HK Marupe” baigėsi rezultatu 5:1 (1:0; 3:0; 1:1)
 
Geriausio rungtynių žaidėjo prizas buvo įteiktas komandos vartininkui Daniilui Cepovui, o komandai įvarčius pelnė:
 
1:0 Daniilas Cvetkovas (perdavimas Matas Žilinskas, Dominikas Aržanovkis);
2:0 Dovydas Jukna;
3:0 Dovydas Jukna;
4:0 Dovydas Jukna (perdavimas Pijus Skalandis);
5:0 Viačeslavas Alfiorovas (perdaavimas Dovydas Jukna, Pijus Skalandis).
 
Paskutinę turnyro dieną „HC Klaipėda” susirungė su rungtynių lyderiais – komanda iš Estijos HC Tornado” (ši komanda buvo nugalėjusi visus keturis savo varžovus). Po pirmo kėlinio klaipėdiečiai pirmavo 3:1, tačiau Estijos ledo ritulininkai sugebėjo išlyginti rezultatą. Toliau priešininkai pasikeisdavo įvarčiais, žaidimas vyko taškas į tašką. Bet begalinis noras laimėti „HC Klaipėda“ komandai padėjo nugalėti, jie turnyro čempionus nugalėjo rezultatu 6:5 (3:1; 1:3; 2:1).
 
1:1 Emilis Alekna (perdavimas Pijus Skalandis);
2:1 Dovydas Jukna;
3:1 Dovydas Jukna;
4:3 Pijus Skalandis (perdavimas Dovydas Jukna);
5:4 Pijus Skalandis;
6:5 Pijus Skalandis.
 
Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Emilis Alekna.
 
Taigi, trys pergalės, vienos lygiosios ir vienas pralaimėjimas lėmė, kad „HC Klaipėda“ komanda tapo turnyro vicečempionė, o komandos ledo ritulininkai pasidabino sidabro medaliais. Labai dėkojame Šiaulių komandos „Šaulys“ auklėtiniams Pijui Skalandžiui ir Emiliui Aleknai, kurie labai prisidėjo prie „HC Klaipėda“ laimėjimų.
 
 
Galutinė turnyro lentelė:
 
1.       „HC Tornado”;
2.       „HC Klaipėda“;
3.       „DLSS 1”;
4.       „Kidshockey.lv select”
5.       „HK Marupe”;
6.       „DLSS 2”.