Titulinis » Naujienos » HC "Klaipėda" U-9 komandos debiutas - bronzos medaliai

HC "Klaipėda" U-9 komandos debiutas - bronzos medaliai

2017-08-29
HC "Klaipėda" informacija
 Šį sekmadienį, rugpjūčio 27 d., "HC Klaipėda" U-9 komandos auklėtiniai taip pat debiutavo naujame ledo ritulio sezone. Jie išbandė savo jėgas 8 komandų turnyre Tukumse (Latvijos Respublikoje). Be lietuvių šiame turnyre dalyvavo ir komanda "Vipers" iš Estijos. "HC Klaipėda" ir "Vipers" komandos galinėtis su Latvijos komandomis buvo padalintos į skirtingus pogrupius. Mūsų devynmečiai rungtyniavo A pogrupyje kartu su komandomis iš Pardaugava, Daugavpils ir Ventspilio.

Klaipėdiečiai rezultatu 8:4 (4:1; 4:3) įveikė pirmą savo varžovą "Daugavpils" komandą, mūsų komandai įvarčius pelnė Dovydas Lengvinas, Tauras Giedra- po 2, Aistis Sobutas, Pijus Čiaras, Arijus Benderavičius ir Vladislav Tiščenko - po vieną. "HC Klaipėda" ledo ritulininkai ryškiai dominavo ir antrose rungtynėse su komanda "Venta" iš Ventspilio. Šis varžovas buvo nugalėtas net 12:1 (5:0; 7:1), po 3 įvarčius į priešininkų vartus pasiuntė D.Lengvinas ir A.Sobutas, 2 - T.Giedra ir po vieną - A.Benderavičius, V.Tiščenko, Redas Markevičius ir Aleksej Solunko. Mūsų jauniesiems ledo ritulininkams trečioms rungtynėms gal pritrūko jėgų, o gal priešininkas buvo labai stiprus, nes komandai iš Pardaugava, kuri ir tapo turnyro nugalėtoja, pralaimėta 1:8 (0:4; 1:4). Vienintelį įvartį "HC Klaipėda" komandai pelnė T.Giedra.

Užėmę pogrupyje antrą vietą, "HC Klaipėda" susirungė su komanda iš Ogre dėl trečios vietos. Čia užvirė tikra kova! Net pralošdami 0:2, klaipėdiečiai susiėmė ir pirmą kėlinį užbaigė, išlygindami rezultatą 2:2 (įvarčius pelnė T.Giedra ir A.Benderavičius). Antrame kėlinyje abi komandos pelnė dar po vieną įvartį, T.Giedros ritulys vėl padėjo mūsų komandai išlyginti rezultatą. Kadangi varžybų pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 3:3, kas stipresnis komandoms teko išsiaiškinti mušant bulitus. Sėkmė buvo "HC Klaipėda" pusėje. Mūsų vartininkas Nikita Fiodorov atlaikė priešininkų smūgį, o A.Sobuto įvartis padėjo komandai laimėti bronzos medalius.

Žinoma komandos sėkmė priklauso ir nuo gero vartininkų darbo. "HC Klaipėda" vartus pakaitomis saugojo Viktorja Tiščenko ir Nikita Fiodorov.

Galutinėje turnyro lentelėje komandos išsirikiavo taip:

1. Pardaugava
2. Vipers (Estija)
3. HC Klaipėda
4. Ogre
5. Daugavpils
6. Broceni
7. Venta (Ventspils)
8. HC Ryga 2010