Titulinis » Naujienos » "HC Klaipėda" ledo ritulio klubo savaitgalis

"HC Klaipėda" ledo ritulio klubo savaitgalis

2018-01-16
HC "Klaipėda" informacija
 Šis savaitgalis "HC Klaipėda" bendruomenei buvo tikrai ypatingas. Gal dar kas nors nežino, todėl paminėsime, kad Europos sporto sostinių ir miestų federacija 2018 metais Klaipėdą paskelbė Europos sporto miestu. Ir nors 2018-01-14 šaltukas kando į nosis ir dažė žandus raudonai, "HC Klaipėda" ledo ritulio klubo auklėtiniai, jų tėveliai ir seneliai dalyvavo "KLAIPĖDA – EUROPOS SPORTO MIESTAS 2018“ sporto metų atidarymo renginiuose, Jie išdidžiai, iškėlę klubo vėliavą, žygiavo eisenoje iš Teatro iki Atgimimo aikštės, prezentavo savo klubą, primindami Europai, Lietuvai, Klaipėdai apie ledo ritulį!
 
            O "HC Klaipėda" auklėtiniai, kurie negalėjo dalyvauti gražioje šventėje, pradėjo Naujuosius 2018 metus naujomis kovomis.
 
            2018-01-13  "HC Klaipėda" ledo ritulio klubo dvi jauniausios komandos rungėsi Tukumse. Latvijos Respublikoje  sužaista dar po dvejas rungtynes U-10 A grupėje. Kaip jau minėjome, šioje grupėje dalyvauja dvi  "HC Klaipėda" komandos: viena - "HC Klaipėda" auklėtiniai, gimę 2008 metais, kita - "HC Klaipėda" auklėtiniai, gimę 2009 metais. "HC Klaipėda 08" komanda iškovojo dar dvi pergales. Pirmąsias varžybas su "Liepojos LSS" klaipėdiečiai laimėjo įtikinamu rezultatu 4:1, įvarčius komandai pelnė Robertas Bartkėnas - 2, Jokūbas Mostavičius ir Ernestas Kanapeckas - po 1. Antrosiose rungtynėse su "Vilniaus SLRA" komanda "HC Klaipėda 08" išplėšė pergalę tik paskutinę žaidimo minutę  - laimėjo 1:0. O vienintelį įvartį į priešininkų vartus pasiuntė Deimantas Šulinskas.
 
            Metais jaunesnei komandai pritrūko labai nedaug iki pergalės, šiems ledo ritulininkams pritrūko šiek tiek sėkmės. "HC Klaipėda 09" komanda nusileido savo pirmiesiems varžovams - komandai iš Ventspilio "Venta 2002", - tik po baudinių serijos, pralaimėjo 3-4 (BT). Po vieną įvartį šiai komandai pelnė Vladislavas Tiščenko, Edgaras Viskantas ir Arijus Benderavičius. Klaipėdos devynmečiai pralaimėjo ir komandai "Brocenu NBJSS", taip pat minimaliu skirtumu - rungtynės baigėsi rezultatu 5:6. Įvarčius "HC Klaipėda 09"  pelnė Edgaras Viskankas - 3, Pijus Čiaras ir Arijus Benderavičius - po vieną.
 
            2018-01-14 "HC Klaipėda" U12 komanda iškovojo dar vieną pergalę Latvijos čempionato A grupėje ir tarp 13 komandų yra šeštoje vietoje. Dvylikamečių komanda nugalėjo "Brocenu NBLSS" komandą rezultatu 7:5 (2:0; 4:3; 1:2). Net po tris įvarčius "HC Klaipėda" komandai pelnė Dovydas Jukna ir Danielius Čečekovas, vieną įvartį pridėjo Vitalijus Jakubovas.
 
            Savaitgalį "HC Klaipėda" U14 komanda taip pat praleido Latvijos Respublikoje. Ši Komanda išvyko į Broceni miestą be keleto savo lyderių, nes daug šios komandos ledo ritulininkų susirgo. Todėl klaipėdiečiai pradėjo Latvijos čempionato B grupės antrą varžybų ratą, pasitelkusi į pagalbą U12 komandos ledo ritulininkus. Ir kaip bebūtų gaila, "HC Klaipėda" U14 komanda, buvusi ilgą laiką grupės lyderė, pralaimėjo minimaliu skirtumu prieš "Ogre Juniors" komandą. Net du kėlinius klaipėdiečiai kovoję su priešininku "ritulys į ritulį", paskutiniame kėlinyje nusileido rezultatu 5:7 (2:2; 2:2; 1:3), kai priešininkas pasiuntė septintąjį įvartį į "HC Klaipėda" tuščius vartus. "HC Klaipėda" U14 komandai po du įvarčius pelnė Klara Miuller ir Kipras Bazevičius, vieną - Danielius Čečekovas. Kitą dieną šiai komandai labiau šypsojosi sėkmė. Ilgą laiką klaipėdiečių priešininkai - "Kurbads 05" komanda,- pirmavo rezultatu 0:1, ir tik antro kėlinio kėlinio pradžioje (24:41) Dovydui Juknai pavyko realizuoti Nojaus Jono Kudzevičiaus perdavimą. Po dviejų kėlinių rezultatas buvo 1:1, ir tik trečiajame kėlinyje klaipėdiečiams pavyko žaidimą perimti į savo rankas. "HC Klaipėda" - "Kurbads 05" 4:2 (0:1; 1:0; 3:1). Prie pergalės prisidėjo dar po įvartį pelnę Maksimas Kondratjevas, Klara Miuller ir Kipras Bazevičius.
 
            O vyriausiems "HC Klaipėda" ledo ritulio klubo auklėtiniams ir toliau nesiseka Lietuvos čempionato jaunių lygoje. Šį savaitgalį išvykoje žaidusi "HC Klaipėda" U17 komanda patyrė dar du pralaimėjimus - šį kartą prieš Elektrėnų "Kasparaičio LRM". 
Pirmąsias rungtynes elektrėniškiai laimėjo žymiu skirtumu. Klaipėdiečiai lygiavertiškai kovojo su varžovu tik pirmame kėlinyje, o kitiems kėliniams jiems neužteko jėgų ir pralaimėjo rungtynes rezultatu 3-12 (2:3; 0:3; 1:6). Du įvarčius "HC Klaipėda" Arnas Palšauskas, vieną  - Aleksanderis Baieris. Antrosioms rungtynėms "HC Klaipėda" ledo ritulininkai atidavė dar daugiau jėgų, ir nors pirmasis įvartis įkrito į priešininkų vartus, to neužteko iškovoti pergalę. "HC Klaipėda" komanda pralaimėjo Kasparaičio ledo ritulio mokyklos auklėtiniams rezultatu 4:8 (1:3; 3:3; 0:4). Du įvarčius "HC Klaipėda" komandai pelnė Anatolijus Sedura, po vieną  - Eimantas Noreika ir Matas Mikalauskas.