Titulinis » Naujienos » "HC Klaipėda" - turnyro "Toyota cup 2017" čempionai

"HC Klaipėda" - turnyro "Toyota cup 2017" čempionai

2017-09-26
HC "Klaipėda" informacija
 2017 m. rugsėjo 22-24 d. ant Klaipėdos "Akropolio" ledo vyko tarptautinis U10 turnyras "Toyota Cup 2017". Šiame turnyre dalyvavo 7 komandos: iš Lietuvos - "HC Klaipėda", "Sostinės ledo ritulio akademija" (SLRA), iš Latvijos - "HC RIGA 2009", Oskaro Bartulio (Oskars Bartulis) akademijos "BHC 37", "Liepaja SSS" ir iš Rusijos Federacijos (Kaliningrado srities) - "Svetlogorec", "Feniks". Šiemet  dešimtmečiai ir jaunesni ledo ritulininkai žaidė per visą ledo aikštelę, o tam reikėjo nemažai ištvermės ir jėgų. 
 
"Toyota Cup 2017" turnyro žavesys buvo tai, kad iki paskutiniųjų turnyro mininučių buvo neaišku, kaip komandos pasidalins vietas, kas taps turnyro čempionais, nes visos septynios turnyre dalyvavusios komandos buvo panašaus pajėgumo. Viskas paaiškėjo, tik pasibaigus paskutiniam tarp "Feniks" ir "BHC 37" komandų žaidimui, kuriame komanda iš Rusijos prarado vieną tašką, nes pergalę iškovojo tik po baudinių serijos. O tai lėmė, kad "HC Klaipėda" U10 komanda tapo šio turnyro čempionais! "HC Klaipėda" komanda, iškovojusi 5 pergales ir patyrusi tik vieną pralaimėjimą, surinko 15 taškų ("Feniks" komanda surinko 14 taškų).
 
Komandos turnyrinėje lentelėje išsirikiavo taip:

1. "HC Klaipėda";
2. "HC Feniks" (Rusijos Federacija);
3. "Svetlogorec" (Rusijos Federacija);
4. ""BHC 37" (Latvijos Respublika);
5. "SLRA" (Lietuvos Respublika);
6. "HC Riga 2009" (Latvijos Respublika);
7. "Liepaja SSS" (Latvijos Respublika).
 
Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Ričardas Letulis ("Svetlogorec"), geriausiu puolėju - Borisas Černovas (Boris Chernov "Feniks"), geriausiu gynėju - Darius Adakauskas ("SLRA"), geriausiu vartininku - Tomas Bezaisas-Klotinsas (Tomas Bazais-Klotins "BHC 37). Net trims ledo ritulininkams: Taurui Giedrai ("HC Klaipėda), Sandersui Kruminsui (Sanders Krumins "HC Riga 2009") ir Vladislavui Kozlovskiui ( Vladislav Kozlovskis "Liepaja SSS"), - buvo įteikti naudingiausiųjų žaidėjų prizai, o Deimantas Šulinskas ("HC Klaipėda") buvo apdovanotas specialiuoju UAB "Solorina" įsteigtu prizu.
 
"Trijų dienų turnyras prabėgo kaip viena diena! Visos komandos išvyko namo su pergalėmis ir dovanomis. Dėkoju UAB “Solorina” vadovams Antanui ir Mindaugui Bartkėnams už pagalbą, organizuojant jau antrą turnyrą “Toyota Cup” Klaipėdoje, "Enform group" bendrovės vadovui Sigitui Vilimui už visapusišką pagalbą, taip pat - UAB “Augma” įmonei, kuri tris dienas vaišino vaisiais turnyro dalyvius. Esu dėkingas ne tik remėjams ir gerai žaidusiems vaikams, bet ir jų tėveliams už pagalbą, organizuojant šį turnyrą" - taip dalinosi įspūdžiais turnyrą organizavusios "HC Klaipėda“ U10 komandos treneris Sergejus Jakuta (Sergej Jakuta).