Titulinis » Naujienos » Grubiose rungtynėse „Energija“ po baudinių serijos pralaimėjo vienam iš Baltarusijos lygos favoritų

Grubiose rungtynėse „Energija“ po baudinių serijos pralaimėjo vienam iš Baltarusijos lygos favoritų

2014-12-15
Sportas.lt informacija
Apmaudžią nesėkmę Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse patyrė daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“. Pirmadienį elektrėniškiai savo arenoje po baudinių serijos 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) nusileido vienam iš favoritų – Žlobino „Metallurg-2“ – klubui.
 
Pirmajame kėlinyje netrūko grubaus žaidimo – tiek Karolis Kubilius, tiek Justinas Vėželis užsidirbo po 12 baudos minučių, bet vienintelis įvartis krito į „Metallurg-2“ vartus, kai kiekybine persvara pasinaudojo Aivaras Bendžius (14:56 min.). Aimo Fiščevo sugrįžimo į „Energiją“ rungtynės baigėsi jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje, kai lietuvis įsivėlė į muštynes su varžovu ir buvo pašalintas iš aikštės iki mačo pabaigos.
 
Rezultatą buvo išlyginęs Ilja Truchanovičius (23:54), bet antrojo kėlinio pabaigoje Dovydas Kulevičius (39:09) vėl sugrąžino šeimininkams minimalią persvarą. I.Truchanovičius „Energijai“ kėlė problemų ir trečiajame kėlinyje. Būtent antrasis šio puolėjo įvartis (54:28) atstatė pusiausvyrą.
 
Per pratęsimą įvarčių nebuvo pelnyta, o baudinių serijoje tikslus buvo vienintelis Michailas Janovskis. A.Bendžiaus, Rolando Aliukonio ir D.Kulevičiaus bandymai buvo nesėkmingi.
 
„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nerijus Dauksevičius. Pirmąsias sezono rungtynes „Energijoje“ žaidė ne tik A.Fiščevas, bet ir Tomas Vyšniauskas bei Gediminas Jadkauskas.
 
Antradienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą. Priminsime, kad abi šių komandų akistatas Žlobine – 7:0 ir 7:2 – be vargo laimėjo „Metallurg-2“.
 
„Energija“ (29 tšk.) turnyrinėje lentelėje tarp 11 komandų užima 9-ą vietą, o „Metallurg-2“ (63 tšk.) ir toliau žengia 2-oje pozicijoje.