Titulinis » Naujienos » Geležinę gynybą pademonstravę lietuviai nesunkiai įveikė ispanus (VIDEO, A.Nikiforovo, L.Washco ir E.Steponavičiaus komentarai, fotogalerija)

Geležinę gynybą pademonstravę lietuviai nesunkiai įveikė ispanus (VIDEO, A.Nikiforovo, L.Washco ir E.Steponavičiaus komentarai, fotogalerija)

2019-01-17
hockey.lt inf.
Ketvirtadienį Taline (Estija) tęsiasi pasaulio jaunimo (U-20) IIA diviziono ledo ritulio čempionatas, kuriame geležinę gynybą pademonstravusi Lietuvos rinktinė nutraukė dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją.
 
Po baudinių serijos estams, o vėliau po pratęsimo rumunams pralaimėję lietuviai, šiandien sugebėjo nepraleisti nei vieno įvarčio ir 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) nugalėti Ispanijos ledo ritulininkus.
 
Lietuvos rinktinės vartininkas Laurynas Lubys tapo pirmuojou vartininku čempionate, kuriam per rungtynes pavyko nepraleisti nei vieno įvarčio.
 
Pasikeitusia startine sudėtimi rungtynes pradėję lietuviai jau greitai galėjo džaugtis pirmuoju įvarčiu. Penktą susitikimo minutę Egidijaus Binkulio (4:50, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius ir Mantas Stankius) smūgiuotas ritulys atsitrenkė į varžovų lazdą ir rikošetu tarsi balionas įkrito į varžovų vartus - 1:0. E.Binkuliui tai buvo jau antrasis įvartis šiame čempionate.
 
 
Antrame kėlinyje lietuviai nemažino tempo ir toliau aktyviai atakavo, nepamiršdami ir gynybos. Geriausią progą įvarčiui ispanai turėjo kėlinio pradžioje, tačiau sumaištyje prie lietuvių vartų fantastiškai regavo vartininkas Laurys Lubys, kuris pagavo itin staigų ir artimą varžovų smūgį.
 
28-ą susitikimo minutę puikaus perdavimo iš Luko Washco į priešvartį sulaukė Tomašas Krukovski (27:41, rez. perd. L.Washco ir Martynas Grinius), kuris tiksliu smūgiu padvigubino Lietuvos rinktinės persvarą - 2:0.
 
Vos po kelių minučių Lietuvos rinktinės sirgaliai vėl galėjo kelti rankas į viršų, kai L.Washco atliko dar vieną puikų perdavimą, o juo pasinaudojo visiškai laisvas netoli vartų likęs M.Grinius (29:42, rez. perd. L.Washco ir Ignotas Ragas) - 3:0.
 
 
Vėliau tiek lietuviai, tiek ir ispanai po kartą žaidė daugumoje, tačiau tuo pasinaudoti nepavyko. Apskritai, pirmame kėlinyje lietuviai varžovams leido į vartus smūgiuoti vos 3 kartus ir demonstravo kur kas solidesnę gynybą nei prieš tai buvusiose rungtynėse. Patys Lietuvos ledo ritulininkai pirmame kėlinyje atliko 9 smūgius į vartus.
 
Trečią kėlinį lietuviai pradėjo taip pat sėkmingai ir jau septintą kėlinio minutę antruoju savo įvarčiu pasižymėjo T.Krukovski (46:47, rez. perd. M.Grinius ir L.Washco) - 4:0.
 
Vėliau Lietuvos rinktinė žaidė drausmingai ir nors daugiau įvarčių pasiekti nepavyko, tačiau pergalė buvo iškovota užtikrintai.
 
Geriausiu runtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje buvo pripažintas T.Krukovski.
 
Lietuvos rinktinė atliko 34 smūgius į vartus ir surinko tik 6 baudos minutes, tuo tarpu ispanai smūgiavo 26 kartus ir buvo nubausti 8 baudos minutėmis.
 
 
 
 
Po penkerių metų pertraukos į IIA divizioną sugrįžusi Ispanija jau iškovojo svarbiausią čempionato pergalę, kai trečiadienį 3:2 palaužė Korėjos ekipą ir dabar turi puikias galimybes likti šiame divizione. Ispanai taip pat atkakliai kovėsi tiek prieš rumunus (2:3), tiek prieš estus (1:2) yra viena iš mažiausiai įvarčių praleidusių komandų visame čempionate. Tiek pat įvarčių praleido tik Rumunija, o šias komandas lenkia tik Estija, kuri fantastiškai dirba gynyboje ir per trejas rungtynes praleido vos 4 įvarčius.
 
Lietuvos rinktinė pirmose rungtynėse po įspūdingo pirmojo kėlinio, kuriame pelnė keturis įvarčius be atsako, nugalėjo Didžiąją Britaniją (6:4), pirmadienį po labai atkaklios kovos ir baudinių serijos 1:2 turėjo pripažinti Estijos komandos pasipriešinimą, o trečiadienį po pratęsimo 4:5 nusileido Rumunijai.
 
Pasaulio IIA diviziono čempionate Taline dėl aukso medalių ir kelialapio į IB grupę lietuviai kovoja su Didžiąja Britanija, Rumunija, Estija, Ispanija ir Korėja. 
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Estija             4   3   1   0    0    16:6    11 
2. Lietuva            4   2   0   2    0   15:11    8
3. Rumunija           4   1   2   0    1   12:11    7
4. Didžioji Britanija 4   2   0   0    2   23:14    6
5. Ispanija           4   1   0   0    3     6:1    3
6. Korėja             4   0   0   1    3    6:25    1