Titulinis » Naujienos » Galingai mačą pradėjusi Lietuvos U-20 rinktinė įveikė „Dinamo“ (VIDEO)

Galingai mačą pradėjusi Lietuvos U-20 rinktinė įveikė „Dinamo“ (VIDEO)

2019-01-08
hockey.lt informacija
 
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IIA divizionui Elektrėnuose besiruošianti Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo dviejų rungtynių ciklą prieš išvyką į pirmenybes Taline.
 
Antradienį draugiškose rungtynėse Lietuvos U-20 rinktinė 3:1 nugalėjo „Dinamo“ komandą. Pergalę prieš svečius iš Baltarusijos lėmė du greiti įvarčiai pirmojo kėlinio pradžioje.
 
 
Rungtynes Lietuvos jaunimo rinktinė pradėjo itin galingai. Nesužaidus nė trijų minučių iš arti ritulį į vartus nukreipė Justas Fedorovičius (2:36, rez. perd. Martynas Miliūnas) išvesdamas lietuvius į priekį.
 
Netrukus Kostas Gusevas sėdosi ant nubaustųjų suolelio, bet lietuviams pavyko ne tik apsiginti, tačiau ir patiems nubausti varžovus, kai puikiai pasirodė jaunasis rinktinės duetas: Martynas Grinius puikiu perdavimu surado Luką Wascho, kuris pabėgęs vienas prieš „Dinamo“ vartininką nepaliko šiam jokių vilčių (4:28, rez. perd. M. Grinius).
 
Per likusį pirmojo kėlinio laiką lietuviai ir toliau aktyviai kūrė atakas, tačiau dukart neatidžiai sužaidę jaunimo rinktinės nariai leido varžovams pabėgti į pasimatymą vienas prieš vieną su Laurynu Lubiu. Lietuvių laimei, kartą varžovas smūgiavo netiksliai, o antros atakos baltarusis smūgiu pabaigti nesugebėjo, tad Lietuvos rinktinės vartininkui savo sugebėjimų pademonstruoti šiuose epizoduose taip ir neprireikė.
 
Pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinės įvarčiai:
 
 
 
Antrajame kėlinyje lietuviai ir vėl žaidė aktyviai, o ne kartą pavojingai į varžovų vartus metė U-20 rinktinės kapitonas Patrikas Misiukas. Visgi, nei jam, nei kitiems rinktinės žaidėjams šiame kėlinyje įvarčių sąskaitos papildyti nepavyko, nepaisant to, jog mūsų šalies atstovai vienu metu turėjo ir dviejų žaidėjų kiekybinį pranašumą.
 
Savo progų antrajame kėlinyje turėjo ir „Dinamo“, bet beveik visas jų galimybes neutralizuodavo L. Lubys. Visgi, kėlinio pabaigoje, po nesėkmingo lietuvių bandymo pulti mažumoje, baltarusiai surengė ataką, kuri baigėsi šios komandos įvarčiu ir rezultato sušvelninimu – 2:1.
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai turėjo fantastišką progą susigrąžinti dviejų įvarčių pranašumą, tačiau po M. Griniaus metimo savo komandą įspūdingai išgelbėjo „Dinamo“ vartininkas.
 
Mačui artėjant prie pabaigos savo progų turėjo ir svečiai, bet galiausiai tašką mače padėjo Ignotas Ragas, kuris likus vos kelioms sekundėms suklydus varžovų vartininkui atsidūrė puikioje pozicijoje bei neklysdamas išnaudojo komandos draugo perdavimą pasiųsdamas ritulį į tuščius vartus (59:54, rez. perd. Eimantas Steponavičius).
 
Po mačo įvykusioje parodomojoje baudinių serijoje lietuviai pasižymėti nesugebėjo, o L. Lubį dukart nuginklavę „Dinamo“ žaidėjai joje iškovojo simbolinę pergalę.
 
Priminsime, jog rytoj 10:30 šios komandos sužais ir antrąsias tarpusavio rungtynes.
 
 
 
Lietuvos rinktinės sudėtis antradienio rungtynėse:
 
Patrik Misiuk (13) – Ignotas Ragas (21) – Nikodemas Numavičius (6);
Mantas Stankius (10) – Kostas Gusevas (8).
 
Laisvydas Kudrevičius (9) – Egidijus Binkulis (14) – Eimantas Steponavičius (19);
Christianas Volodinas (23) – Tomaš Krukovskij (4).
 
Lukas Washco (7) – Martynas Grinius (17) – Karolis Krasilnikovas (22);
Dominykas Motiejūnas (3) – Arvidas Domeika (5).
 
Justas Fedorovičius (12) – Martynas Miliūnas (16) – Vainius Jankauskas (15);
Paulius Rumševičius (2) – Avgustinas Silinas (25).
 
Laurynas Lubys (1) – Martin Petiul (30).