Titulinis » Naujienos » Finalas prasidėjo nesunkia "Energijos" pergale (2 VIDEO)

Finalas prasidėjo nesunkia "Energijos" pergale (2 VIDEO)

2018-03-19
LRK "Energija" informacija
 Sekmadienį Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo serijoje netrūko kietos kovos, buvo pralietas žaidėjo kraujas, tačiau intrigai vietos palikta nebuvo.
 
Deividas Kazlauskas ir Povilas Verenis pelnė po tris įvarčius, o jų vedama Elektrėnų „Energija“ namuose net 10:1 (4:0, 3:1, 3:0) sutriuškino „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus bei finalo serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.
 
Nuo pat rungtynių pradžios „Energija“ perėmė jų kontrolę ir svečiams tik pavieniais atvejais pavykdavo smūgiuoti į Elvino Karlos ginamus vartus. Tuo tarpu elektrėniečiai nuo pirmosios sekundės įjungė aukštesnę pavarą, o šio sezono „Energijos“ lyderis D.Kazlauskas (2:29 ir 18:00) vien per pirmą kėlinį pelnė du įvarčius. Po kartą pasižymėjo Lukas Veželis (13:07) ir Donatas Vitte (19:11), o šeimininkai po pirmųjų dvidešimties minučių pirmavo jau net 4:0. Abi komandos pirmame kėlinyje nei karto nepažeidė taisyklių.
 
Antrojo kėlinio pradžioje aštuonioliktą savo sezono įvartį įmušė P.Verenis (25:51) ir padidino šeimininkų pranašumą iki penkių įvarčių, tačiau po keturių minučių greitoje atakoje Dovydas Streckis (29:46) smūgiu iš vidutinio atstumo pirmą kartą nuginklavo E.Karlą ir sugrąžino keturių įvarčių skirtumą.
 
Netrukus po to Vytautas Jagelavičius tapo pirmuoju rungtynių žaidėju, kuris išbandė nubaustųjų žaidėjų suolelį, tačiau kiekybinės persvaros „Energijai“ išnaudoti nepavyko.
 
Likus žaisti šiek tiek mažiau nei septynias minutes iki antrojo kėlinio pabaigos įvartį po sumaišties prie kauniečių vartų pelnė Mauras Baltrukonis (33:18), tačiau prieš jį dar suspėjo grubiai prasižengti Artiomas Suminas ir iš lietuvio veido pasipylė kraujas, kuris nudažė ledą raudonai. Po šio epizodo ne tik buvo trumpam sustabdytos rungtynės, tačiau buvo iškviesta ir ledo valymo automobilis.
 
Vos po minutės ir 27 sekundžių P.Verenis atliko smūgį, o prie atšokusio ritulio pirmasis suskubo D.Kazlauskas (34:45) bei nedengiamas pelnė trečiąjį savo įvartį šiose rungtynėse (7:1).
 
Kėlinio pabaigoje Kauno klubas net penkioms minutėms įgijo kiekybinę persvarą, kai iš aikštės už durį lazda buvo pašalintas Karolis Kubilius.
 
Trečią kėlinį tiesiog uraganiškai pradėjo P.Verenis (41:36 ir 42:14), kuris vos per 38 sekundes fantastiškais reidais drąskė varžovų gynybą ir pelnė net du įvarčius „Energijai“ žaidžiant mažumoje.
Kėliniui įpusėjus, jubiliejinį, dešimtąjį „Energijos“ įvartį įmušė Eimantas Steponavičius (49:18) ir „Energija“ šventė triuškinančią pergalę.
 
 
 
Šios rungtynėse beveik 50 minučių „Energijos“ vartus gynė E.Karla, o susitikimo pabaigoje jį pakeitė Nerijus Dauksevičius. „Kaunas Hockey“ vartus visas rungtynes gynė Lukas Jakšys.
 
„Energija“ atliko 36 smūgius į vartus, tuo tarpu „Kaunas Hockey“ - 22.
 
Pirmą vietą reguliariame sezone užėmusi „Energija“ bei antroje vietoje finišavę „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai iškarto pateko į pusfinalį, kuriame elektrėniečiai serijoje iki dviejų pergalių 2-0 įveikė Vilniaus „Geležinį vilką“, tuo tarpu kauniečiai po įtempos ir atkaklios serijos 2-1 palaužė Vilniaus „Hockey Punks“ klubą.
 
„Energija“ ir „Kaunas Hockey“ iki šiol buvo susitikę keturis kartus: praėjusių metų lapkritį elektrėniškiai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 8:1, tačiau jau po dviejų savaičių kauniečiai netikėtai atsirevanšavo „Energijai“ ir namuose juos įveikė rezultatu 5:4. Gruodį „Energija“ laimėjo 6:2, o šių metų sausį - 2:1.
 
Likusios finalo serijos rungtynės:
Kovo 20, Kaunas, pradžia 20:15;
Kovo 22, Elektrėnai, pradžia 20:00;
Kovo 25, Kaunas, pradžia 20:15 (jeigu reikės);
Kovo 27, Elektrėnai, pradžia 20:00 (jeigu reikės).