Titulinis » Naujienos » Fantastiškas įvartis pačioje susitikimo pabaigoje leido „Kaunas Hockey“ triumfuoti bei išlyginti pusfinalio serijos rezultatą (VIDEO)

Fantastiškas įvartis pačioje susitikimo pabaigoje leido „Kaunas Hockey“ triumfuoti bei išlyginti pusfinalio serijos rezultatą (VIDEO)

2019-03-06
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalio antroje akistatoje tarp „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ komandų žiūrovai išvydo tikrą ledo ritulio spektaklį, kurio likimas buvo nulemtas fantastišku įvarčiu pačioje mačo pabaigoje.
 
Didžiąją Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykusių rungtynių dalį rungtynių rezultatas buvo lygus, kol iki mačo pabaigos likus žaisti vos 11 sekundžių neįtikėtiną įvartį pelnęs „Kaunas Hockey“ atstovas Dmitrijus Prokopenkovas išplėšė pergalę svečiams iš Kauno – 3:2. Šis triumfas kauniečiams itin svarbus šioje serijoje iki trijų pergalių, kadangi po šios pergalės jie atstatė lygybę 1:1 bei susigrąžino savo aikštės pranašumą.
 
Pirmajame kėlinyje abi komandos stengėsi žaisti vengdamos klaidų, o pirmųjų dvidešimties minučių metu aktyvesni buvo šeimininkai. „Pankai“ atliko trigubai daugiau metimų (12 prieš 4) už savo varžovus, bet įvarčio pelnyti jiems nepavyko.
 
Situacija ir vaizdas ant ledo pasikeitė antrajame kėlinyje, kai sužaidus dvi minutes „Kaunas Hockey“ susilaukė pirmosios rungtynių nuobaudos. Jai išnaudoti „Hockey Punks“ ekipai prireikė vos trijų sekundžių, kai tikslų smūgį iš toli atliko Šarūnas Kuliešius (22:06, rez. perd. Hectoras Majulas).
 
Po praleisto įvarčio kauniečiai pabandė užspausti varžovus prie jų vartų zonos, o tą pasiekti jiems padėjo ir dvi „Hockey Punks“ gautos nuobaudos, palikusios juos daugiau nei minutę žaisti trise prieš penkis. Visgi, šį laikotarpį atsilaikę vilniečiai sugebėjo įmušti ir antrąjį savo įvartį, kai savo paties metimą pataisęs Karolis Šlikas padvigubino savo atstovaujamo klubo pranašumą (29:24, rez. perd. Modestas Kartenis, Ilja Želtakovas).
 
Nepaisant pelnyto įvarčio ir vartininko Simo Baltrūno pastangų, dviejų įvarčių pranašumą „pankai“ išlaikė vos 24 sekundes. Pirmąjį smūgį atmušęs vartininkas, vėliau pakartotinį metimą įspūdingai atrėmė lazda, bet ir tuomet prie ritulio pirmieji suskubo kauniečiai, o Remigijus Guoga iš arti pasiuntė ritulį į tuščius vartus (29:48, rez. perd. Dmitrijus Prokopenkovas, Dmitrijus Babičius).
 
Pajutę įvarčių skonį „Kaunas Hockey“ surengė dar vieną panašų išpuolį, kuomet dar kartą S. Baltrūnas buvo nuginkluotas trečiuoju bandymu per kelių sekundžių laikotarpį, metimu iš artimos distancijos. Rezultatą išlygino pirmąjį savo įvartį žaisdamas Lietuvoje pelnęs Brendanas Leavittas (32:47, rez. perd. Lukas Žukauskas, Vytautas Jagelavičius).
 
Itin aktyviai vykęs antrasis kėlinys atnešė dar vieną puikią galimybę įvarčiui, šįkart jau prie Artūro Pavliukovo ginamų vartų. Vienas prieš vartininką atsidūręs Š. Kuliešius turėjo daug laiko priimti sprendimą, bet jam išnaudoti šios situacijos nepavyko. Ritulys vartuose neatsidūrė ir po Edgaro Rybakovo reido aikštės viduriu, kai jį sustabdyti sugebėjo tik kauniečių vartininkas.
 
Trečiasis kėlinys savo eiga priminė pirmąjį: besiginantys žaidėjai dažniausiai laimėdavo dvikovas prieš puolėjus, o puldami aktyvesni buvo „Hockey Punks“ ledo ritulininkai. Tiesa, A. Pavliukovo nuginkluoti jiems vis nepavykdavo, o rungtynėms artėjant prie pabaigos abiejų komandų žaidime buvo jaučiama vis didesnė įtampa.
 
Rungtynių pabaigoje susirinkę žiūrovai išvydo itin netikėtą ir reto grožio įvartį: būdamas prie pat raudonosios linijos, iš itin aštraus kampo, ritulį preciziškai tiksliai į vartus pasiuntė Dmitrijus Prokopenkovas (59:49, rez. perd. Dovydas Žiūkas), kuris likus žaisti vos 11-kai sekundžių išplėšė savo klubui itin reikalingą ir svarbią pergalę išlyginant pusfinalio seriją 1:1.
 
Kitas šios serijos rungtynes komandos sužais Kaune, kovo 8-ąją dieną. Tuo tarpu rytoj, ketvirtadienį, antrąsias pusfinalio rungtynes sužais ir „Energijos“ bei „Geležinio Vilko“ ekipos, o mačo Vilniaus „Pramogų“ arenoje startas – 20:15 val.
 
Rungtynių santrauka: