Titulinis » Naujienos » „Energijos“ sezonas Baltarusijos aukščiausioje lygoje - baigtas (2 VIDEO)

„Energijos“ sezonas Baltarusijos aukščiausioje lygoje - baigtas (2 VIDEO)

2017-02-20
LRK "Energija" informacija
 Pirmadienį baigėsi Elektrėnų „Energijos“ sezonas Baltarusijos aukščiausioje lygoje. Elektrėniečiai trečiose ketvirtfinalio rungtynėse 1:4 (0:3, 1:0, 0:1) pralaimėjo vieniems iš čempionato lyderių Soligorsko „Šachtior“ ledo ritulininkams ir serijoje iki trijų pergalių varžovams nusileido rezultatu 0-3.
Rungtynėse netrūko kietos ir vyriškos kovos - žaidėjai visas rungtynes nevengė žaidimo kūnu ir grumtynių.
 
Jau pirmą rungtynių minutę Aivaras Bendžius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, tačiau patikimai keturiese prieš penkis gynęsi elektrėniečiai išlaikė rezultatą nepakitusį.
 
Netrukus jau „Šachtior“ ledo ritulininkai vienas po kito pažeidė taisykles ir „Energija“ keturias minutes žaidė daugumoje, tačiau pavojingų smūgių paversti įvarčiais taip pat nepavyko.
 
Kėlinio viduryje pirmą kartą pasižymėjo Nikita Kiseliovas (11:20), o po šešių minučių Dimitrijus Maisenovičius (17:31) pasinaudojo sumaištimi prie „Energijos“ vartų ir antrą kartą nuginklavo Elviną Karlą. Praėjus šiek tiek daugiau nei minutei, N.Kiseliovas (18:45) išnaudojo kiekybinę persvara ir prieš antrąjį kėlinį įmušęs trečią svečių įvartį gerokai sukomplikavo „Energijos“ galimybes pakovoti dėl pergalės.
 
Į antrąjį kėlinį „Energija“ išėjo žaisti kur kas aktyviau ir tai davė naudos. Kėlinio pradžioje „Šachtior“ rinkosi pražangas, o „Energija“, įsitvirtinusi varžovų zonoje, pavojingai atakavo. Penktą kėlinio minutę daugumą pavyko išnaudoti „Energijos“ kapitonui A.Bendžiui (24:42), kurio tikslus smūgis sumažino šeimininkų deficitą iki dviejų - 1:3.
 
Kėlinio viduryje jau „Energijai“ teko gintis mažumoje, tačiau „Šachtior“ nesurengė nei vienos pavojingos atakos. Kėliniui artėjant į pabaiga, vėl pasipylė baudos minutės - tiek iš „Šachtior“, tiek iš „Energijos“ žaidėjų, tačiau įvarčių žiūrovai taip pat neišvydo.
 
Trečiasis kėlinys prasidėjo itin nesėkmingai - Edgar Protčenko prasižengė antrą kėlinio minutę, o jau kitoje atakoje kiekybinę persvarą išnaudojo Aleksandras Lukaševičius (42:01), kuris sugrąžino svečiams solidų pranašumą - 4:1.
 
Netrukus už smūgį į galvą 2+10 baudos minutėmis buvo nubaustas Povilas Verenis, po dvi minutes gavo E.Protčenko ir Aimas Fiščevas. Nors „Energijai“ pavyko nepraleisti daugiau įvarčių, tačiau pavojingų išpuolių, pasibaigiančių įvarčiais, taip pat nepavyko suorganizuoti.
 
Šiose rungtynėse „Energijos“ vartus visą laiką gynė E.Karla.
 
„Energija“ užsidirbo 15 pašalinimų (38 baudos minutes), tuo tarpu „Šachtior“ - 10 (20 baudos minučių).
 
Primename, kad penktadienį „Energija“ tik po labai atkaklios kovos ir paskutinę minutę praleisto įvarčio mažumoje varžovams nusileido 1:2, o šeštadienį pralaimėjo rezultatu 0:5. Serijoje iki trijų pergalių „Šachtior“ pirmauja 2-0.
 
„Šachtior“ ekipa reguliariame sezone per 44 rungtynes patyrė vos septynis pralaimėjimus ir užėmė pirmąją vietą, tuo tarpu „Energija“ per tiek pat mačų suklupo 22 kartus ir užėmė aštuntą poziciją.
 
Reguliariojo sezono susitikimuose „Šachtior“ šventė įtikinamas pergales - Elektrėnuose jie laimėjo 5:2 ir 6:1, o Soligorske - 5:0 ir 7:2.
 
„Energijai“ sezonas dar nesibaigia - elektrėniečiai be pralaimėjimų žengia Lietuvos čempionate, kurio reguliariame sezone liko sužaisti dar penkerias rungtynes. „Energija“ jau yra užsitikrinusi pirmą turnyrinės lentelės poziciją bei vietą pusfinalyje.
 
Lietuvos čempiono lemiamos kovos turėtų vykti kovo mėnesį.