Titulinis » Naujienos » „Energijai“ varžovai iš Gardino buvo per stiprūs (VIDEO)

„Energijai“ varžovai iš Gardino buvo per stiprūs (VIDEO)

2017-10-18
LRK „Energija“ inf.
 Geležinę gynybą šio sezono Baltarusijos aukščiausioje lygoje demonstruojanti Gardino „Neman-2“ ekipa buvo per stipri ir Elektrėnų „Energijai“.
 
Trečiadienį elektrėniečiai namuose 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) nusileido„Neman-2“ ledo ritulininkams ir patyrė jau dešimtą pralaimėjimą šiame sezone.
 
Vienintelį įvartį „Energijos“ gretose pelnė puikų reidą surengęs Donatas Vitte (38:25).
 
Rungtynių dėl neleistino veiksmo ir 2+20 baudos minučių nebaigė Lukas Jonuška.
 
Rungtynių pradžioje svečiai suteikė „Energijai“ galimybę anksti išsiveržti į priekį, tačiau šeimininkai du kartus iš eilės nesugebėjo pasinaudoti kiekybine persvara, o vienas žaidimas daugumoje net baigėsi ir „Neman-2“ įvarčiu greitoje atakoje (7:27).
 
Itin drausmingai žaidusi „Energija“ per visą pirmą kėlinį neprasižengė nei karto, tačiau puikų žaidimą gynyboje šiame sezone demonstruojanti Gardino ekipa neprisileido elektrėniečių arčiau vartų.
 
Pačioje kėlinio pabaigoje puikų šansą pasižymėti turėjo D.Vitte, tačiau jo smūgis greitoje atakoje buvo netikslus, o likus žaisti 24 sekundes svečiai dar kartą pasižymėjo (19:36) ir prieš antrąjį kėlinį susikrovė dviejų įvarčių persvarą - 2:0.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Energija“ dar kartą neišnaudojo „Neman-2“ pražangos, o netrukus svečiai pelnė tris įvarčius per mažiau nei keturias minutes (24:58, 27:04 ir 28:44), o elektrėniečių deficitas šoktelėjo iki penkių - 0:5.
 
Kėlinio pabaigoje puikų išpuolį surengė D.Vitte (38:25), kuris savo aikštelėje perėmė ritulį ir individualiu reidu įmušė pirmąjį šeimininkų įvartį - 1:5.
 
Trečiame kėlinyje abi komandos susikūrė keletą pavojingų progų, tačiau realizuoti jų nesugebėjo.
 
Visą susitikimą „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila.
 
 
Tiek „Energija“, tiek „Neman-2“ šiame sezone yra sužaidusios po vienuolika rungtynių, tačiau komandų situacijos yra visiškai skirtingos. Gardino ledo ritulininkai yra iškovoję 10 pergalių ir su 27 taškais tarp keturiolikos komandų užima penktą vietą, tuo tarpu „Energija“ džiaugėsi viena pergale po pratęsimo ir su 2 taškais žengia tryliktoje pozicijoje.
 
Visgi verta pažymėti, kad „Neman-2“ dar nežaidė nei vienerių rungtynių su pirmojo ketverto - „Gomel-2“, „Junior“, „VFSO Dinamo“ ir “Šachtior-2“ komandomis. „Neman-2“ rungtynės išsiskiria nerezultatyvumu ir galinga Gardino komandos gynyba. Per vienuolika susitikimų „Neman-2“ ledo ritulininkai yra praleidę vos 15 įvarčių ir tai yra geriausias rezultatas lygoje.
 
Šios komandos tarpusavyje susitiks ir ketvirtadienį nuo 19:00 val.