Titulinis » Naujienos » „Energijai“ vadovaus specialistas iš Baltarusijos (VIDEO)

„Energijai“ vadovaus specialistas iš Baltarusijos (VIDEO)

2016-09-17
LRK "Energija" informacija
 Ilgametis Nemano „Grodno“ ir jų dublerių bei „HK Lida“ treneris baltarusis Vladimiras Dejevas atvyksta į Lietuvą bei į priekį ves stipriausią šalies ledo ritulio klubą - Elektrėnų „Energiją“.
 
V.Dejevas aštuonis metus dirbo „Grodno“ komandos sistemoje - keturis sezonus kaip vyriausiasis treneris praleido dublerių ekipoje bei tiek pat sezonų dirbo pagrindinės komandos trenerio asistento pareigose.
 
2011-2012 metų sezoną V.Dejevas pradėjo kaip „HC Lida“ ekipos vyriausiojo trenerio asistentas, tačiau jau kitą sezoną tapo pagrindiniu komandos strategu. Per tris metus praleistus „HC Lida“ komandoje treneris dirbo ir su vienu iš Lietuvos rinktinės ledo ritulininku Edgaru Rybakovu.
 
Stipriausioje Baltarusijos ledo ritulio lygoje „Extraliga“ „HC Lida“ su V.Dejevu tris sezonus iš eilės pasiekė ketvirtfinalius.
 
Penktadienį treneris buvo pristatytas komandai ir surengė pirmąją treniruotę. Jau šeštadienį elektrėniečiai važiuos į Žlobiną, kur rugsėjo 17-ą dieną 18:00 val., o rugsėjo 18-ą - 13:00 val. startuos Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse su vietos „Metallurg“ ekipa.
 
„Metallurg“ praėjusiame reguliariame sezone per 36 rungtynes iškovojo 17 pergalių, patyrė 19 pralaimėjimų ir užėmė ketvirtąją vietą tarp dešimties komandų - viena aukščiau nei „Energija“, tačiau tai nuo Elektrėnų klubo jų neišgelbėjo.
 
„Energija“ prieš „Metallurg“ ekipą reguliariame sezone iškovojo tris pergales (4:3, 2:1, 5:4) bei patyrė vieną pralaimėjimą (1:4), o savo pranašumą įrodė ir atkrintamosiose varžybose. Ketvirtfinalyje elektrėniečiai tris kartus - 4:2, 4:3 ir 6:2 - nugalėjo varžovus iš Žlobino.
 
Į priekį „Metallurg“ ekipą praėjusiame sezone vedė Nazaras Bondaras (11 įvarčiu, 23 rez. perd.), Denisas Zayčikas (14 įvarčių, 17 rez. perd.) ir Olegas Buyakas (7 įvarčiai, 22 rez. perd.), tačiau šiame sezone jų neišvysime - N.Bondaras ir O.Buyakas persikėlė į pagrindinę Baltarusijos lygą, o D.Zayčikas dar neturi klubo.
 
Pirmosios rungtynės šiame sezone „Metallurg“ ekipai susiklostė nesėkmingai - jie 4:10 ir 4:6 pralaimėjo Gardino „Neman“ ledo ritulininkams. Rezultatyviausiai po dviejų rungtynių Žlobino ekipoje rungtyniauja Kirilas Baturinas (2 įvarčiai, 1 rez. perd) ir Zaharas Poliščukas (1 įvartis, 2 rez. perd.).
 
Baltarusijos aukščiausiosios lygos starte „Energijai“ negalės padėti jau savaitę su komanda nesitreniruojantis ir dėl čiurnos sausgyslių uždegimo kenčiantis gynėjas Edgar Protčenko, o puolėją Danielių Nomanovą pakirto liga. Planuojama, kad šį sezoną išvykos rungtynėse daugiau pasireikšti gaus jaunieji „Energijos“ ledo ritulininkai.
 
„Energijos“ sudėtis rungtynėms su „Metallurg“:
 
Puolėjai:
 
Povilas Verenis - Ilja Četvertakas - Aivaras Bendžius
 
Edvinas Boroška - Aimas Fiščevas - Deividas Kazlauskas
 
Mantas Stepanavičius - Vladislavas Kholodkovas - Laisvydas Kudrevičius
 
Ernestas Ablaževičius - Artiomas Sidorovas
 
Gynėjai:
 
Jevgenijus Čugajus - Vytautas Jagelavičius
 
Lukas Manomaitis - Aurimas Gaidauskas
 
Vartininkai:
 
Elvinas Karla
Aurimas Uscila