Titulinis » Naujienos » „Energija“ sužaidė rezultatyviausias rungtynes Baltarusijos čempionate, tačiau tai nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

„Energija“ sužaidė rezultatyviausias rungtynes Baltarusijos čempionate, tačiau tai nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

2017-10-09
LRK "Energija" informacija
  Pirmadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje Elektrėnų „Energija“ sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, tačiau to pergalei nepakako.
 
„Energija“ svečiuose 5:7 (3:7, 0:0, 2:0) nusileido Žlobino „Metallurg-2“ komandai ir patyrė jau aštuntą pralaimėjimą iš eilės.
 
Vakar vykusiose šių komandų tarpusavio rungtynėse „Energija“ pralaimėjo rezultatu 2:9.
 
„Metallurg-2“ ledo ritulininkai galingai pradėjo rungtynes ir per vienuolika pirmų minučių įmušė net keturis įvarčius (4:12, 8:03, 9:19, 10:58). Nors netrukus „Energijos“ žaidėjas Eimantas Steponavičius (12:22, rez. perd. Karolis Krasilnikovas) atsakė įvarčiu, tačiau tada šeimininkai pasižymėjo dar du kartus iš eilės ir susikrovė penkių įvarčių persvarą - 6:1.
 
Dar pirmame kėlinyje skirtumą sušvelninti pavyko Deividui Kazlauskui (15:14, rez. perd. Danielius Nomanovas) bei Mantui Stankiui (19:53, rez. perd. Donatas Vitte ir D.Kazlauskas), o „Metallurg-2“ įmušė ir septintą savo įvartį.
 
Po visiškai tuščio antrojo kėlinio, trečiame „Energijos“ žaidėjai D.Nomanovas (45:39, rez. perd. D.Vitte ir Rokas Arbačiauskas) ir Martynas Miliūnas (55:34, rez. perd. M.Marcinkevičius ir K.Krasilnikovas) pelnė po įvartį ir sumažino atsilikimą iki dviejų (5:7), tačiau labiau priartėti ir pakovoti dėl pirmųjų taškų čempionate - nepavyko.
 
Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Arkadijus Reizinas.
 
Šiose rungtynėse „Energija“ užsidirbo 4 pašalinimus ir 8 baudos minutes, o „Metallurg-2“ - 3 pašalinimus ir 6 baudos minutes.
 
„Energija“ per aštuonis susitikimus Baltarusijos aukščiausioje lygoje nėra iškovojusi pergalių ir kartu su Navapolacko „Chimik-2“ ekipa dalinasi 13-14 pozicijas. Tuo tarpu „Metallurg-2“ ledo ritulininkai per dešimt rungtynių surinko 15 taškų ir užima septintą vietą.
 
Artimiausias rungtynes „Energija“ žais jau Lietuvos čempionate, kai ketvirtadienį susitiks su Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkais.
 
„Energijos“ sudėtis rungtynėse su „Metallurg-2“ ekipa:
 
Gynėjai: Rokas Arbačiauskas, Paulius Rumševičius, Mantas Stankius, Lukas Manomaitis, Karolis Šumskas.
Puolėjai: Dominykas Škadauskas, Karolis Krasilnikovas, Laisvydas Kudrevičius, Mantas Marcinkevičius, Deividas Kazlauskas, Eimantas Steponavičius, Donatas Vitte, Danielius Nomanovas, Vainius Jankauskas, Martynas Miliūnas.
Vartininkai: Aurimas Uscila ir Arkadijus Reizinas.