Titulinis » Naujienos » „Energija“ stos į svarbų mūšį su turnyrinės lentelės kaimynais

„Energija“ stos į svarbų mūšį su turnyrinės lentelės kaimynais

2016-11-25
LRK "Energija" informacija
 Po dviejų savaičių pertraukos Elektrėnų „Energija“ grįžta į kovas Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje, kur sekmadienį ir pirmadienį susikaus su turnyrinės lentelės kaimyne - Gomelio „Gomel“ ekipa.
 
„Energija“ per 18 šio sezono rungtynių yra iškovojusi 9 pergales ir patyrusi 9 pralaimėjimus bei su 24 taškais užima aštuntą vietą. Tuo tarpu „Gomel“ ekipa per 20 susitikimų iškovojo 10 pergalių ir su 31 tašku užima septintąją poziciją.
 
Šios rungtynės itin svarbios turnyrinės lentelės prasme - pergalių atveju elektrėniečiai ne tik priartėtų prie septintosios vietos, tačiau ir dar labiau padidintų atotrūkį nuo 9-12 vietas užimančių komandų.
 
Šį sezoną „Energija“ rungtyniauja itin banguotai - vieną dieną jie gali triuškinančiu rezultatu pralaimėti, o jau kitą - nepalikti varžovams jokių vilčių. Elektrėniečiai prieš keturis varžovus pralaimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes, tačiau jau kitą dieną sugebėdavo parklupdyti varžovus.
 
„Gomel“ taip pat yra iškovojusi skambių pergalių: trečiose sezono rungtynėse jie 2:1 įveikė šiuo metu turnyrinės lentelės pirmoje vietoje įsitaisiusius „Šachtior“ ledo ritulininkus, o prieš dvi savaitės 3:1 palaužė trečioje vietoje žengiančią „Neman“ ekipą. Tiesa, „Gomel“ ekipa taip pat nėra stabiliai žaidžianti komanda - net prieš penkias ekipas „Gomel“ ledo ritulininkai pralaimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes, tačiau atsirevanšuodavo jau kitą dieną vykstančiame antrame susitikime.
 
„Energijos“ ekipoje lyderių pozicijas toliau išlaiko Povilas Verenis (32 tšk., 14 įvarčių, 19 rez. perd.), Aivaras Bendžius (27 tšk., 17 įvarčių, 14 rez. perd.) ir Ilja Četvertakas (25 tšk., 17 įvarčių, 4 rez. perd.), kurie patenka tarp trylikos rezultatyviausių lygos puolėjų.
 
Tuo tarpu „Gomel“ ekipoje rezultatyviausiai žaidžia Dimitrijus Kolškinas (15 tšk., 7 įvarčiai, 8 rez. perd.), kuris visoje lygoje pagal naudingumo balus žengia tarp 38-44 žaidėjų. Jam daugiausiai padeda Igoris Čmichovas (10 tšk. 6 įvarčiai, 4 rez. perd.), lygoje užimantis 66-76 pozicijas. Net vienuolika „Gomel“ žaidėjų per 20 sužaistų rungtynių surinko tarp 5 ir 9 naudingumo taškų.
 
„Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius prieš rungtynes teigė, kad dviejų savaičių pertrauka komandai išėjo į naudą, nes tiek jis, tiek kiti ledo ritulininkai galėjo išsigydyti didesnes ar mažesnes traumas.
 
„Šią savaitę jau pradėjau treniruotis kartu su komanda po dubens sumušimo ir tikiuosi, kad jau galėsiu žaisti artimiausiose rungtynėse“, - kalbėjo A.Bendžius. „Manau, kad ši dviejų savaičių pertrauka Baltarusijos čempionate komandai išėjo į naudą, nes turėjome laiko išsilaižyti žaizdas ir daugiau dėmesio skirti fiziniam pasiruošimu. Kadangi rungtyniaujame ir Lietuvos čempionate, tai laiko treniruotėms likdavo visai nedaug“.
 
A.Bendžius išskyrė puikų sirgalių palaikymą Elektrėnų ledo rūmuose bei sugrįžusį būgnų griausmą.
 
„Šį sezoną tikrai jaučiame žmonių palaikymą tribūnose - tai labai svarbus veiksnys komandos žaidime. Atsirado net fanų grupė, kurią labai myliu už jų atsidavimą. Jau senai Elektrėnų ledo rūmuose nebuvo girdėti būgnų mušimo“, - kalbėjo A.Bendžius.
 
Kaip sakė A.Bendžius, „Gomel“ ekipa - principinis „Energijos“ varžovas, o rungtynės su jais visada būdavo kietos.
 
„Energijos“ ir „Gomel“ rungtynės vyks sekmadienį (11.27) ir pirmadienį (11.28) nuo 19:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose, o bilietus į rungtynes galėsite įsigyti ledo rūmų kasoje. Tiesioginę rungtynių transliaciją taip pat galėsite stebėti ir „Energijos“ youtube paskyroje (https://www.youtube.com/watch?v=-ZpiyDGJ_gc).