Titulinis » Naujienos » „Energija“ prieš „Kaunas Hockey“: kaip klostėsi tarpusavio dvikovos ir kas yra komandų lyderiai?

„Energija“ prieš „Kaunas Hockey“: kaip klostėsi tarpusavio dvikovos ir kas yra komandų lyderiai?

2018-03-18
LRK „Energija“ inf.
 Jau sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose startuos sirgalių itin laukiama Lietuvos čempionato finalo serijos iki trijų pergalių dvikova tarp daugkartinės šalies čempionės Elektrėnų „Energijos“ bei tik šiame sezone debiutavusios „Kaunas Hockey“ komandos.
 
Prieš prasidedant finalo serijai kviečiame prisiminti reguliariame sezone vykusias tarpusavio rungtynes bei susipažinti su komandų lyderiais.
 
Tarpusavio susitikimai
 
2017-11-07: Tai buvo pirmosios šių komandų tarpusavio rungtynės, tačiau kartu ir labiausiai išskirtinės iš visų susitikimų. Tą kartą Elektrėnų „Energijos“ marškinėlius pirmą kartą karjeroje užsivilko Lietuvos rinktinės kandidatas Darius Kasparaitis, į Elektrėnų ledo rūmus sugužėjo arti 2 tūkst. sirgalių, o „Kaunas Hockey“ dar nebuvo pasistiprinę legionieriais iš „Juodupės“.
 
Galbūt dėl šventinės nuotaikos, D.Kasparaičio ar pilnų tribūnų, „Energijos“ žaidėjai iškarto įjungė aukštesnę pavarą ir gana lengvai 8:1 įveikė kauniečius.
 
2017-11-22: Turbūt nedaugelis ledo ritulio sirgalių tikėjo, kad jau antroje tarpusavio dvikovoje „Kaunas Hockey“ gali mesti rimtą iššūkį „Energijai“. Elektrėniečiams mačas su Kauno klubu buvo jau penktasis per devynias dienas, o „Energijos“ vartus gynė tik Lietuvos čempionate rungtyniaujantis Aleksejus Brišas, kuriam tą vakarą nebuvo pati sėkmingiausia diena.
 
Nors „Energija“ pirmoji išsiveržė į priekį ir pirmavo 2:0, tačiau kauniečiai dar iki antrojo kėlinio vidurio sugebėjo pelnyti tris įvarčius ir išsiveržė į priekį 3:2. Du įvarčius tose rungtynėse pelnęs legionierius Dmitrijus Prokopenkovas buvo padidinęs „Kaunas Hockey“ pranašumą iki dviejų (4:2), tačiau 48-ą minutę pasižymėjo Mantas Marcinkevičius, o 57-ą - Rolandas Aliukonis. Kai jau atrodė, kad bus žaidžiamas pratęsimas, tai „Kaunas Hockey“ surengė paskutinį staigų išpuolį bei pergudravę Elektrėnų klubo vartininką išplėšė dramatišką pergalę.
 
2017-12-13: Deividas Kazlauskas per 14 min. 19 sek. įmušė du įvarčius ir „Energija“ pirmavo 2:0, o antrojo kėlinio pradžioje Justinas Vėželis ir Aurimas Gaidauskas įmušė po įvartį per 27 sekundes ir komandas jau skyrė keturi įvarčiai - 4:0. Nors vėliau kauniečiams dar pavyko sumažinti atsilikimą, tačiau „Energija“ tą kartą namuose iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 6:2.
 
2018-01-24: Tai buvo visiškai kitoks susitikimas, negu trys praėjusios dvikovos. „Energijos“ vartus šį kartą gynė tuo metu vis geresnę sportinę formą demonstravęs ilgametis Lietuvos rinktinės ir „Energijos“ vartininkas Nerijus Dauksevičius, o „Kaunas Hockey“ klube jau kojas buvo apšilę ir šeši po „Juodupės“ žlubimo į „Kaunas Hockey“ perėję legionieriai iš Kaliningrado.
 
„Energiją“ 26- minutę į priekį išvedė Povilas Verenis, tačiau buvęs „Energijos“ žaidėjas ir dabartinis „Kaunas Hockey“ kapitonas Vytautas Jagelavičius rezultatą išlygino prasidėjus 36-ai minutei.
 
Buvo sunku tuo patikėti, tačiau antrose tarpusavio rungtynėse nugalėtoją nulėmė paskutinę susitikimo sekundę pelnytas įvartis. Tik šį kartą tas įvartis krito į Luko Jakšio ginamus vartus, kai į greitą ataką nuskubėjo ir vartininką nuginklavo Donatas Vitte.
 
Lyderiai
 
Per keturis tarpusavio susitikimus „Energija“ įmušė 20 įvarčių, tuo tarpu kauniečiai - 9. „Energijos“ gretose bent po vieną įvartį pelnė 13 skirtingų žaidėjų, o rezultatyviausias su keturiais įvarčiais buvo gynėjas Aurimas Gaidauskas. Tris įvarčius Kauno klubui yra įmušęs Danielius Nomanovas, du - Mantas Marcinkevičius, o visi kiti pasižymėję žaidėjai įmušė po kartą.
 
Kauno klube po du kartus „Energijos“ vartininkus yra nuginklavę V.Jagelavičius, Ilja Lašinas ir D.Prokopenkovas, o po kartą Petras Nausėda, Remigijus Guoga ir Žygimantas Girdžius.
 
Nors įvarčių „Energijai“ nėra įmušęs nei vienas „Juodupėje“ anksčiau žaidęs ledo ritulininkas iš Kaliningrado, tačiau jie bus vienas svarbiausių faktorių kovoje prieš 24-ą čempiono titulo siekiančius „Energijos“ žaidėjus.
 
Nuo sausio 6 dienos prisijungęs Konstantinas Isajevas ir Dmitrijus Beliakovas greitai tapo Kauno klubo lyderiais. K.Isajevas per 9 sužaistas rungtynes pelnė 6 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o D.Beliakovas per tiek pat susitikimų pasižymėjo 10 įvarčių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Pagal rezultatyvumo taškų vidurkį D.Beliakovas yra geriausias komandoje (2,33), o K.Isajevas (1,22) nusileidžia I.Lašinui (1,71).
 
Tuo tarpu „Energijos“ ekipoje pirmaisiais smuikais griežia komandos kapitonas Danielius Nomanovas (17 įvarčių, 30 rez. perd.) bei Deividas Kazlauskas (22 įvarčiai, 12 rez. perd.). Puikiai komandos draugams rezultatyvius perdavimus dalina Dovydas Kulevičius (4 įvarčiai ir 24 rez. perd.), o prie komandos nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio prisijungęs Povilas Verenis taip pat gerina savo sportinę formą ir jau yra įmušęs 17 įvarčių bei atlikęs 18 rezultatyvių perdavimų.
 
Verta paminėti ir tai, kad „Energijos“ gynybinėje linijoje rungtyniauja ir du Lietuvos rinktinės kandidatai Artūras Katulis bei Rolandas Aliukonis, kurie turi susikaupę daugybę patirties, kurią gali pasinaudoti lemiamose sezono dvikovose bei iššauti pačiu svarbiausiu metu. Prie jų pridėjus gynyboje sunkiai dirbančius ir dažniausiai žiūrovus gražiais jėgos veiksmais džiuginančius Justiną Vėželį bei Aurimą Gaidauską, „Energijos“ gynyba turėtų būti pakankamai pajėgi sustabdyti Kauno klubo legionierius.
 
Vartininkai
 
Prie „Energijos“ nuo vasario pabaigos prisijungė praėjusį sezoną Lietuvos čempionų titulą Elektrėnų komandai padėjęs iškovoti Elvinas Karla, kuris šį sezoną praleido Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jaunasis Lietuvos rinktinės kandidatas suspėjo sužaisti šešerias rungtynes ir dabar yra pagrindinis komandos vartų sargas. Sunkiai treniruotėse dirbantis E.Karla per šešerias rungtynes praleido 11 įvarčių, tačiau ne kartą pusfinalyje gelbėjo komandą nuo pavojingų „Geležinio vilko“ išpuolių ir jeigu nedarys didelių klaidų, bus svarbi priežastis, kodėl „Energija“ galėtų laimėti finalo seriją „sausu“ rezultatu.
 
Jeigu „Energijoje“ šį sezoną vartus pasikeisdami saugojo tiek Aurimas Uscila, tiek N.Dauksevičius ar A.Brišas, tai Kauno klube net 22 rungtynes sužaidė Lukas Jakšys, kuriose jis praleido 53 įvarčius. L.Jakšio atremtų smūgių procentas yra geriausias lygoje, todėl tai, kaip gerai žais komandų vartininkai, gali nulemti ir serijos baigtį.
 
Visgi jeigu E.Karlai pasitaiko „juoda“ diena, tai „Energija“ atsargoje turi du patyrusius veteranus bei jaunąjį A.Uscilą, tuo tarpu „juodai“ dienai pasitaikius L.Jakšiui, Kauno klubas jį pakeisti gali tik Chance'u McClane'u, kuris aikštelėje šį sezoną pasirodydavo tik epizodiškai.
 
Finalo tvarkaraštis
 
Kovo 18, Elektrėnai, pradžia 18:30
 
Kovo 20, Kaunas, pradžia 20:15
 
Kovo 22, Elektrėnai, pradžia 20:00
 
Kovo 25, Kaunas, pradžia 20:15 (jeigu reikės)
 
Kovo 27, Elektrėnai, pradžia 20:00  (jeigu reikės)