Titulinis » Naujienos » „Energija“ ir antrą kartą įveikė „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus (VIDEO)

„Energija“ ir antrą kartą įveikė „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus (VIDEO)

2019-03-07
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
Dar vieną žingsnį link patekimo į Lietuvos ledo ritulio čempionato finalą žengė Elektrėnų „Energijos“ komanda. Tiesa, skirtingai nei pirmoje jų akistatoje su „Geležiniu Vilku“, šįkart elektrėniškiams teko gerokai sunkiau padirbėti siekiant antrosios pergalės serijoje.
 
Ketvirtadienį Vilniaus „Pramogų“ arenoje įvykusioje dvikovoje lengvai įveikti varžovų „Energijai“ nepavyko, bet pergalę jie į Elektrėnus parsivežė – rungtynes daugkartiniai Lietuvos čempionai, nugalėję varžovus 4:2. Po šios akistatos serijoje iki trijų pergalių reguliaraus sezono nugalėtojai pirmauja jau 2:0, o jau kitose serijos rungtynėse pirmadienį jie gali tiesiausiu keliu patekti į pirmenybių finalą.
 
Kaip ir pirmose šių komandų rungtynėse, taip ir susitikime Vilniuje, nuo pat susitikimo pradžios rimtai nusiteikę „Energijos“ žaidėjai netruko įgyti persvaros. Septintąją susitikimo minutę įvarčių sąskaitą atidarė Konstantinas Isaevas (06:50, rez. perd. Andrius Židkovas, Dmitrijus Beliakovas).
 
Pirmajam kėliniui peržengus į antrąją jo pusę puikią progą atidaryti savo įvarčių sąskaitą turėjo „Geležinio Vilko“ atstovai. Dvi „Energijos“ pražangos vienu metu leido šeimininkams dvi minutes žaisti penki prieš tris, bet jiems ne tik nepavyko pelnyti įvarčio, tačiau ir sukurti rimtesnių progų nuginkluoti Maksimą Ponomarenko.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Energija“ surengė gražią kombinaciją, kurią užbaigė K. Isaevas, pelnydamas savo antrąjį rungtynių įvartį (24:01, rez. perd. Artūras Katulis, A. Židkovas). Tiesa, užtvirtinti savo pranašumo jiems nepavyko – vilniečiai didžiąją kėlinio dalį sėkmingai gynėsi vengdami baudos minučių.
 
Visgi, iki kėlinio pabaigos likus žaisti kiek mažiau nei minutei, ant nubaustųjų suolelio per dvidešimties sekundžių atkarpą sėdosi net du „vilkų“ atstovai, palikdami šią komandą neutralizuoti dvigubą kiekybinę mažumą. Nepaisant to, „Geležinis Vilkas“ ne tik sėkmingai užbaigė kėlinį apsaugodamas savo vartus, tačiau ir į kontrataką pasiuntė Edviną Borošką, kuris sugebėjo nuginkluoti vartininką pasižymėdamas dvigubos mažumos metu (39:57).
 
Trečiąjį kėlinį ambicingai pradėjusi „Geležinio Vilko“ komanda sugebėjo vienos iš atakų metu pataikyti į vartų konstrukciją, bet netrukus į jų pačių vartus krito jiems itin nemalonus įvartis. Po Andriaus Židkovo aštraus perdavimo ritulys pataikė į „vilkų“ vartininko Martino Petiulio koją bei nuo jos kirto vartų liniją, taip sugrąžinant Elektrėnų ekipai dviejų įvarčių pranašumą (45:54, rez. perd. Mauras Baltrukonis).
 
Dar po kelių minučių savo meistriškumo pademonstravo jau Mantas Marcinkevičius, kuris pabėgęs į greitą ataką gražiu smūgiu į viršutinį vartų kampą ketvirtą kartą rungtynėse nuliūdino šeimininkų gerbėjus (48:04, rez. perd. M. Baltrukonis).
 
Nepaisant turėto trijų įvarčių deficito, nuleisti rankų „Geležinio Vilko“ komanda nesiruošė ir vos po minutės surengė savo atsaką: nors pirmuoju smūgiu Deividas Četvertakas nepasižymėjo, prie ritulio pirmasis suskubęs E. Boroška nukreipė jį į vartus (49:06, rez. perd. D. Četvertakas).
 
Po šio įvarčio aistras ant ledo įaudrino Dominyko Bisturio ir Rolando Aliukonio susikibimas, o abu „peštukai“ kurį laiką buvo priversti praleisti ant nubaustųjų suolelio.
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos dviejų įvarčių deficitą turėjusi „Geležinio Vilko“ komanda dar pabandė paspausti varžovus įgijusi kiekybinę persvarą, bet M. Ponomarenko tvirtas žaidimas vartuose padėjo „Energijai“ išvengti komplikacijų bei atnešė jiems pergalę antrose serijos rungtynėse.
 
Trečiosios šios serijos rungtynės įvyks pirmadienį Elektrėnų ledo rūmuose. Tuo tarpu jau penktadienį į savo trečiąją akistatą stos „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ klubai, o šioje serijoje vyrauja lygybė 1:1.
 
Rungtynių santrauka: