Titulinis » Naujienos » „Energija“ – „Hockey Punks“: puiki repeticija elektrėniečiams prieš rungtynių maratoną su „Kaunas Hockey“

„Energija“ – „Hockey Punks“: puiki repeticija elektrėniečiams prieš rungtynių maratoną su „Kaunas Hockey“

2019-02-06
Elektrėnų "Energijos" inf.
Ketvirtadienį daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija" namuose priims Vilniaus „Hockey Punks" ledo ritulininkus ir tai bus paskutinė reguliariojo sezono akistata prieš keturių rungtynių maratoną dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone su „Kaunas Hockey" ekipa.
 
Dėl laikinai sustabdyto Lietuvos ledo ritulio čempionato „Energija" ir „Kaunas Hockey" šiame sezone sužaidė vos dvejas tarpusavio rungtynes ir jos vyko pačioje sezono pradžioje. Rugsėjo 20-ą dieną elektrėniečiai namuose varžovus įveikė rezultatu 5:2, o po penkių dienų pakartojo triumfą ir nugalėjo juos rezultatu 4:2.
 
Nuo to laiko gerokai pasikeitė abiejų komandų sudėtys, o turnyrinėje lentelėje šiuo metu jas skiria tik 5 taškai, nors kauniečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.
 
Būsimų keturių „Energijos" ir „Kaunas Hockey" susitikimų kaina – 12 taškų reguliariame sezone ir pirmoji vieta, kuri leistų pusfinalyje išvengti dažnai nustebinti galinčios „Hockey Punks" komandos.
 
Būtent ketvirtadienį vyksiantis susitikimas tarp „Energijos" ir „Hockey Punks" taps puikiu jėgų išbandymu elektrėniečiams prieš rungtynių maratoną su Kauno klubu.
 
Šį sezoną „Energijos" ir „Hockey Punks" tarpusavio rungtynėse sėkmė lydėdavo svečių komandą: „Energija" Vilniuje varžovus nugalėjo rezultatais 5:3, 6:0 ir 5:0, o namuose pralaimėjo 1:3 ir 2:5.
 
Visos tarpusavio rungtynės buvo gana skirtingos, tačiau didžiausią įtaką sėkmingam „Energijos" žaidimui darė vartininkas.  Dvejose rungtynėse elektrėniečių vartus gynė Maksimas Ponomarenko, o tie susitikimai baigėsi išlaikytais „sausais" vartais ir triuškinančiomis pergalėmis. Jis apskritai yra vienintelis Lietuvos čempionato vartininkas, kuris šiame sezone sugebėjo rungtynėse nepraleisti nei vieno įvarčio ir tai padarė net tris kartus.
 
Žiūrint bendrai į visas penkerias tarpusavio rungtynes, intriga greitai dingo vieninteliame susitikime lapkričio mėnesį, kai „Energija" jau po pirmų 6 minučių turėjo trijų įvarčių persvarą, o antrame kėlinyje ji išaugo iki šešių. Visuose kituose keturiuose tarpusavio susitikimuose po dviejų kėlinių vis dar būdavo intriga ir komandos skirdavo vos vienas įvartis.
 
Pastaruoju metu tiek „Hockey Punks", tiek „Kaunas Hockey" pasipildė legionieriais, o „Energija" taip pat susigrąžino kelis svarbius žaidėjus iš Baltarusijos, kurie paskutinį kartą buvo rungtyniavę lapkritį, prieš laikinai sustabdant Lietuvos čempionatą.
 
Vilniaus klubo gretose baltarusis Sergejus Markovsky per trejas rungtynes atliko 3 rezultatyvius perdavimus, rusas Ilja Želtanovas per šešis susitikimus įmušė 3 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą, Meksikos lietuvis Arūnas Bermejo per vieną mačą nepasižymėjo, baltarusis Aleksejus Kuveka per du susitikimus nepasižymėjo, o meksikietis Hectoras Majulas per penkerias rungtynes atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Šiems žaidėjams dar reikia laiko įsilieti į „Hockey Punks" komandos gretas, todėl jų potencialą greičiausiai išvysime tik lemiamoje sezono stadijoje.
 
Tuo tarpu „Energijos" gretose neseniai prie komandos prisijungęs baltarusis Michailas Jevstignejevas per vienerias rungtynes atliko rezultatyvų perdavimą, o Konstantinas Isajevas per dešimt susitikimų įmušė 8 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir jau dabar duoda apčiuopiamos naudos.
 
K.Isajevas gerokai palengvina darbą „Energijos" puolimo lyderiams Deividui Kazlauskui (11 įvarčių, 5 rez. perd.), Andriui Židkovui (10 įvarčių, 7 rez. perd.), Artūrui Katuliui (8 įvarčiai, 9 rez. perd.), Maurui Baltrukoniui (8 įvarčiai, 8 rez. perd.) bei suteikia dar daugiau progų dalinti rezultatyvius perdavimus šios statistinės kategorijos lyderiams Dovydui Kulevičiui (3 įvarčiai, 14 rez. perd.) ir Rolandui Aliukoniui (4 įvarčiai, 13 rez. perd.).
 
Lemiamoje sezono stadijoje „Energija" nenusiteikusi juokauti, todėl darys viską, kad pagaliau šiame sezone įveiktų „Hockey Punks" komandą savų žiūrovų akivaizdoje.
 
„Hockey Punks" jau nebegali pakilti aukščiau trečiosios vietos, tačiau dar gali nukristi ir į ketvirtąją poziciją, tuo tarpu „Energija" taip pat dar turi galutinai įtvirtinti savo pozicijas pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.
 
Vasario 7-ą dieną „Energija" ir „Hockey Punks" komandos Elektrėnų ledo arenoje susigrums nuo 20:15 val., o vasario 14 ir 26 Elektrėnuose bei 17 ir 28 dienomis Kaune elektrėniečių laukia susitikimai su „Kaunas Hockey" ledo ritulininkais.