Titulinis » Naujienos » E.Karla išskyrė pagrindines lyderių netekusios "Ararat" komandos savybes (TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA)

E.Karla išskyrė pagrindines lyderių netekusios "Ararat" komandos savybes (TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA)

2017-01-19
LRK "Energija" informacija
 Stipriausias Lietuvos ledo ritulio klubas Elektrėnų „Energija“ ketvirtadienį stoja į dar vieną kovą Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje.
 
„Energija“ Elektrėnų ledo rūmuose nuo 19:00 val. susitiks su Jerevano „Ararat“ ekipa, o tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti energija.hockey tinklapyje.
 
Su „Ararat“ ekipa elektrėniečiai žaidė jau du kartus - spalio mėnesį komandos pasidalino po pergalę. Pirmose rungtynėse svečiuose „Energija“ pralaimėjo rezultatu 3:7, tačiau jau kitose rungtynėse varžovus įveikė rezultatu 5:3.
 
„Prisimenant pirmas dvi rungtynes, tai jie pasirodė labai stiprūs puolime, žaidžia labai tiksliai ir yra labai geri daugumoje. Manau, kad reiktų saugotis baudos minučių, nes žaisdami išvykoje nuo jų labai kentėjome. Aišku, šiose varžybose jie žais be dviejų savo lyderių kurie perėjo į Baltarusijos Extralygą , tačiau nemanau kad tai kažkiek palengvins mums žaidimą šiose rungtynėse“, - kalbėjo pagrindinis „Energijos“ vartininkas Elvinas Karla. „Manau, kad norint laimėti šias rungtynes, didžiausią dėmesį reiktų skirti gynybai, nes įmušti mums ir taip sekasi neblogai“.
 
Kaip ir užsiminė E.Karla, artėjančias rungtynes „Ararat“ pasitinka gerokai pasikeitusi - lyderiais buvę broliai Vladislavas ir Jurijus Lomakinai komandoje jau neberungtyniauja nuo 2016-ų metų gruodžio mėnesio vidurio, kai persikėlė į pagrindinę Baltarusijos ledo ritulio lygą ir atstovauja „Mogilev“ ekipai. 
 
Iki tol jie buvo geriausi komandos žaidėjai, surinkę atitinkamai 66 ir 63 rezultatyvumo taškus. Rungtynėse prieš „Energiją“ jie taip pat žaidė rezultatyviai - pirmose rungtynėse Vladislavas įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o Jurijus - kartą rezultatyviai asistavo komandos draugui, o antrame susitikime Vladislavas atliko du rezultatyvius perdavimus, o Jurijus - įmušė du įvarčius.
 
„Ararat“ komandą dabar į priekį veda puolėjai Robertas Korčocha  (34 rungtynės, 24 įvarčiai, 19 rez. perd.), Egoras Feofanovas (22 rungtynės, 8 įvarčiai, 23 rez. perd.) ir Nikita Kolobovas (33 rungtynės, 9 įvarčiai, 12 rez. perd.) bei gynėjas Vladislavas Miroškinas (34 rungtynės, 11 įvarčių, 10 rez. perd.)
 
Prieš tai „Energija“ Baltarusijos čempionate žaidė rungtynes su turnyro autsaidere Vitebsko „Vitebsk“ ekipa ir nors pirmose rungtynėse iškovojo triuškinančią pergalę (12:4), tačiau kitame susitikime netikėtai varžovams nusileido rezultatu 5:7.
 
„Aišku, buvo didžiulis nusivylimas po tų varžybų visiems, bet tikiuosi jog tas varžybas su Vitebsku visi jau užmiršo ir šiandien viskas bus gerai. Kaip ir visada, neįvertinome varžovų ir tiek, nes mes buvome tikrai stipresnė komanda“, - skaudžią nesėkmę prisiminė E.Karla.
 
Šios rungtynės gali būti simbolinės vienam iš komandos lyderių, kapitonui Aivarui Bendžiui, kuris per nepilnus keturis sezonus Baltarusijos aukščiausioje lygoje yra įmušęs jau 98 įvarčius. Ledo ritulininkas Baltarusijos lygoje yra sužaidęs 144 rungtynes.
 
Su „Ararat“ ledo ritulininkais „Energija“ antrąsias rungtynes žais jau penktadienį, taip pat nuo 19:00 val., o sekmadienį ir pirmadienį Elektrėnų ledo rūmuose priims ir Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinę.
 
„Energija“ per 30 čempionato rungtynių yra iškovojusi 14 pergalių ir su 39 taškais žengia aštuntoje pozicijoje, tuo tarpu „Ararat“ per 34 susitikimus iškovojo 19 pergalių ir su 56 taškais žengia šeštoje vietoje.