Titulinis » Naujienos » D.Kumeliauskas sugrįžta į Anglijos „Premier“ lygą

D.Kumeliauskas sugrįžta į Anglijos „Premier“ lygą

2016-05-26
sportas.lt informacija
Vienas iš Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės lyderių Donatas Kumeliauskas po metų pertraukos sugrįžta į Anglijos „Premier“ lygą.
 
Ketvirtadienį oficialiai pranešta, kad 28-erių metų puolėjas sukirto rankomis su Šefildo „Steeldogs“ klubu, kuriame pastarąjį sezoną žibėjo kitas Lietuvos puolėjas Arnoldas Bosas
 
. „Pernai ieškojome dar vieno legionieriaus savo komandai ir rimtai svarstėme Donato kandidatūrą. Man jis paliko gerą įspūdį, žaisdamas „Phantoms“ klube, tad kai šiemet atsirado galimybė jį pasikviesti į savo gretas, nedvejojome. Donatas yra nuostabus žaidėjas, pasižymintis puikia čiuožimo technika ir gerais smūgiais. Jis ženkliai sustiprins mūsų puolimą“, - teigė komandos žaidžiantysis treneris Gregas Woodas.
 
D.Kumeliauskas kitame „Premier“ lygos klube Piterboro „Phantoms“ žaidė dalį 2014-2015 m. sezono ir per 21 rungtynes įmušė 10 įvarčių bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų.
 
Praėjusią vasarą lietuvis persikėlė į trečią pagal pajėgumą Vokietijos lygą. Žaisdamas Berlyno „ECC Preussen“, D.Kumeliauskas per 29 rungtynes pelnė 27 įvarčius ir atliko 19 rezultatyvių perdavimą.
 
Šių metų pasaulio ledo ritulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre D.Kumeliauskas, atstovaudamas Lietuvos vyrų rinktinei, sužaidė 5 rungtynes, įmušė 2 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.
 
Puolėjas per karjerą Lietuvos vyrų rinktinėje jau spėjo sužaisti 49 oficialias rungtynes.
 
Per jas D.Kumeliauskas pelnė 11 įvarčių bei atliko 18 rezultatyvių perdavimų.
 
Sportas.lt primena, jog „Steeldogs“ gretose praėjusį sezoną žaidęs A.Bosas įmušė net 50 įvarčių ir buvo išrinktas naudingiausiu sezono ledo ritulininku (MVP).