Titulinis » Naujienos » Dešimt įvarčių pelniusi „Energija“ Lietuvos čempionate ir toliau žygiuoja užtikrintai (VIDEO)

Dešimt įvarčių pelniusi „Energija“ Lietuvos čempionate ir toliau žygiuoja užtikrintai (VIDEO)

2018-10-10
Elektėnų „Energijos“ informacija
 Trečiadienį Vilniaus „Pramogų arenoje“ vykusiose Lietuvos čempionato rungtynės daugkartinė šalies čempionė Elektrėnų „Energija“ (4/0) svečiuose net 10:2 (2:0, 4:1, 4:1) sutriuškino Vilniaus „Geležinio vilko“ (1/3) ledo ritulininkus.
 
Tai buvo jau antrosios šių komandų tarpusavio rungtynės šiame sezone, o pirmame susitikime Elektrėnuose „Energija“ pergalę šventė rezultatu 6:3.
 
Rungtynės prasidėjo gana ramiai ir nei viena komanda aktyviau nepuolė. Nors septintą susitikimo minutę Aurimas Gaidauskas prasižengė ir šeimininkai rungtyniavo daugumoje, tačiau tuo pasinaudoti nesugebėjo.
 
Pirmasis įvartis buvo pelnytas keturioliktą minutę, kai ketvirtą kartą šiame sezone pasižymėjo „Energijos“ kapitonas Artūras Katulis (13:44, rez. perd. Konstantinas Isajevas ir Dmitrijus Beliakovas), o jau po mažiau nei keturių minučių dar vieną įvartį pelnė K.Isajevas (17:05, rez. perd. D.Beliakovas ir Andrius Židkovas).
 
Antrame kėlinyje „Energija“ pradėjo dominuoti ir mušti vieną įvartį po kito. Iš pradžių pasižymėjo Andrius Židkovas (25:31, rez. perd. A.Katulis), po penkių minučių pasižymėjo Mauras Baltrukonis (30:06), dar po dviejų minučių pasižymėjo pirmąsias šio sezono rungtynes žaidžiantis Donatas Vitte (32:26, rez. perd. Dalius Vaiciukevičius ir Mantas Marcinkevičius), o puikią svečių atkarpą įvarčiu užbaigė K.Isajevas (36:33, rez. perd. A.Katulis ir D.Beliakovas).
 
Kėlinio pabaigoje savo individualų meistriškumą pademonstravo Dominykas Bisturys (37:36), kuris įmušė pirmą „Geležinio vilko“ įvartį.
 
Trečiame kėlinyje „Energija“ toliau smaginosi puolime ir pelnė dar keturis įvarčius. Pirmuosius savo įvarčius šiame sezone pelnė Justas Steponaitis (43:27, rez. perd. Dovydas Kulevičius), Rolandas Aliukonis (51:58, rez. perd. D.Kulevičius) ir Vainius Jankauskas (56:54, rez. perd. A.Katulis), taip pat pasižymėjo ir Deividas Kazlauskas (53:27, rez. perd. A.Katulis).
 
„Geležinio vilko“ komandoje pasižymėjo Edvinas Boroška (46:28, rez. perd. D.Bisturys ir D.Četvertakas).
 
„Energija“ atliko 47 smūgius į vartus, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ - 30. Elektrėniečiai gerokai laimėjo pagal įmetimus (35 prieš 16), tačiau taip pat surinko ir daugiau baudos minučių (10 prieš 6).
 
„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Maksimas Ponomarenko, tuo tarpu „Geležinio vilko“ - du kėlinius Andrius Kaminskas, o kėlinį - Kazimieras Jukna.
 
„Energija“ šiame sezone dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio ir sugebėjo du kartus įveikti „Kaunas Hockey“ ekipą bei du kartus - „Geležinį vilką“. Vilniečiai sezono pradžioje pasidalino po pergale su „Hockey Punks“, o dabar du kartus pralaimėjo „Energijai“.
 
„Energija“ vienintelė Lietuvos čempionato komanda, kuri šiame sezone dar nėra patyrusi pralaimėjimo kartėlio. Elektrėniečiai su 12 taškų yra vienvaldžiai čempionato lyderiai, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ su 3 taškais užima paskutinę, ketvirtąją vietą.
 
Kitas rungtynes „Energija“ žais spalio 18-ą dieną Vilniuje su vietos „Hockey Punks“, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ spalio 17-ą susikaus su „Kaunas Hockey“.