Titulinis » Naujienos » D.Bogdziulis pasirašė kontraktą su NAHL klubu

D.Bogdziulis pasirašė kontraktą su NAHL klubu

2017-03-15
sportas.lt informacija
 Fantastišką sezoną Šiaurės Amerikos jaunimo (iki 21 metų) jaunimo lygoje (NA3HL) žaidžiantis 18-metis Lietuvos ledo ritulininkas Dominykas Bogdziulis pasiekė susitarimą su aukštesnės jaunimo lygos – NAHL – klubu.
 
Oficialus NA3HL puslapis pranešė, kad Bingamtono „Junior Senators“ ekipoje rungtyniaujantis lietuvis pasirašė kontraktą su NAHL komanda „Wilkes-Barre/Scranton Knights“. Ši NAHL ekipa įsigijo teises į lietuvį, tad D.Bogdziulis negalės dalyvauti NAHL naujokų biržoje ar derėtis su kita šios lygos komanda. D.Bogdziulis šiame NA3HL sezone jau spėjo sužaisti 42 rungtynes.
 
Per jas lietuvis įmušė 43 įvarčius ir atliko net 76 rezultatyvius perdavimus. Su 119 rezultatyvumo balų jis visoje lygoje užima aukštą – 4-ą – vietą. Jį rezultatyvumu lenkia tik dvejais metais vyresni žaidėjai.
 
Pernai gruodį D.Bogdziulis atstovavo Lietuvos jaunimo (iki 20 metų). Pasaulio jaunimo čempionato II-ojo diviziono A grupės turnyre jis per 5 mačus įmušė 4 įvarčius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir su komandos draugais iškovojo aukso medalius.
 
NAHL yra antra pagal pajėgumą JAV jaunimo ledo ritulio lyga. Geriau vertinamos tik USHL pirmenybės.