Titulinis » Naujienos » Darius Kasparaitis įsteigė savo vardo ledo ritulio mokyklą Lietuvoje

Darius Kasparaitis įsteigė savo vardo ledo ritulio mokyklą Lietuvoje

2016-07-06
hockey.lt informacija
 Elektrėnuose surengta oficiali Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos įkūrimo šventė. Mokyklos vadovai sukvietė visus mokyklos narius ir įteikė jiems oficialius mokyklos nario raštus, kuriuos vaikai gavo iš ledo ritulio legendos, olimpinio čempiono Dariaus Kasparaičio rankų.
 
„Mokyklos vaikams įteikėme narių raštus. Iš viso mokykloje turime 80 vaikų, 15 iš jų naujokai. Keletas vaikų į Elektrėnus atvyko iš Kauno. Pradedame dirbti ir tikimės, jog nuo šiol vaikų skaičius mokykloje tik augs“,- sakė D.Kasparaičio mokyklos direktorius V.Škadauskas.
 
Šventėje dalyvavo ir pats mokyklos įkūrėjas D.Kasparaitis. Garsus ledo ritulininkas negailėjo vaikams patarimų, skyrė laiko kiekvieno vaiko nuotraukai ir pažymėjo, jog ateityje padės kuo tik galės.
 
„Pirmiausia noriu padėti mažiausiems vaikams ekipuote. Amerikoje bandysiu surinkti kaip įmanoma daugiau aprangos. Taip pat tikiuosi dar šį rudenį bent porą kartų grįžti į Lietuvą ir padirbėti su vaikais. Startuojame ir tikimės, jog iš šio būrio galbūt ateityje išdygs ar atsiskleis vienas kitas Kasparaitis  ar Zubrus“,- hockey.lt sakė D.Kasparaitis.
 
 
Elektrėnuose privati D.Kasparaičio mokykla įsteigta po to, kai iš savivaldybės sporto mokyklos buvo iškeltas ledo ritulys. Ši sporto šaka nuo šiol bus vystoma naujoje mokykloje, su kuria savivaldybė pasirašė paramos sutartį.
 
Kitais metais D.Kasparaičio ledo ritulio mokykla startuos visuose Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos divizionuose – Jaunių lygoje, U—14, U-12, „Akropolio“ ir „Naujokų“.
 
D.Kasparaitis NHL sužaidė 14 sezonų, per savo karjerą laimėjo visų spalvų olimpinius medalius su Rusijos rinktine ir siekia dar neįgyvendinto tikslo – atstovauti Lietuvos ledo ritulio rinktinei pasaulio ledo ritulio čempionate.
 
43-ejų ledo ritulininkui reikia sužaisti bent keturis sezonus Lietuvos ledo ritulio čempionate. D.Kasparaičiui liko paskutinis sezonas Lietuvos čempionate, kuriam pasibaigus, gynėjas įgys teisę atstovauti Lietuvai nuo 2018 metų pasaulio čempionato.
 
 
Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ išsikėlė tikslą 2018 metų pasaulio ledo ritulio čempionato vieno iš divizionų, kuriame tuo metu žais Lietuva, varžybas surengti Lietuvoje.