Titulinis » Naujienos » Dar kartą meistriškumą pademonstravusi „Energija“ iškovojo 25-ąjį Lietuvos čempionų titulą (VIDEO)

Dar kartą meistriškumą pademonstravusi „Energija“ iškovojo 25-ąjį Lietuvos čempionų titulą (VIDEO)

2019-03-24
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
Lietuvos ledo ritulio pirmenybės – baigtos. Sekmadienį paskutinės finalinės serijos rungtynės baigėsi dar vienu „Energijos“ triumfu bei istoriniu šios komandos iškovotu čempionų titulu.
 
Trečiose Lietuvos pirmenybių rungtynėse „Energija“ namuose 7:2 įveikė „Hockey Punks“ komandą ir finalo seriją laimėjo rezultatu 3-0. Šis triumfas Elektrėnų ekipai atnešė jau 25-ąjį šalies čempionų titulą per šio klubo istoriją. Tuo tarpu vilniečiams po trečiojo pralaimėjimo iš eilės sezoną teko užbaigti su sidabro medaliais.
 
Kaip ir pirmose dvejose serijos rungtynėse, taip ir šiame mače pirmoji pasižymėjo „Energija“: greitos atakos metu ritulį į vartus pasiuntė Mikhailas Evstigneevas (07:16, rez. perd. Rolandas Aliukonis). Netrukus į „pankų“ vartus krito ir antrasis įvartis, kai pasinaudoję tuo, jog varžovų vartininkas po prieš tai sekusio metimo nebuvo spėjęs užsiimti tinkamos pozicijos, elektrėniškiai pasižymėjo dar kartą. Įvartį pelnė kitas „Energijos“ legionierius – Dmitrijus Beliakovas (09:20, rez. perd. Andrius Židkovas).
 
Nepaisant dviejų įvarčių šeimininkai ir toliau spaudė savo varžovus, o oponentų vartus jie atakavo net ir ant ledo turėdami vienu žaidėju mažiau nei jų varžovai. Būtent mažumoje „Energija“ pelnė savo trečiąjį įvartį, kai greitos atakos metu pasižymėjo Konstantinas Isaevas (14:05, rez. perd. Artūras Katulis).
 
Netrukus po trečiojo praleisto įvarčio, savo vyresniems varžovams į Rusijos atsaką turėjo jaunasis „Hockey Punks“ legionierius Ilja Želtakovas, kuris klaidinamu judesiu įveikęs vartininką, pasižymėjo metimu iš arti, išnaudodamas kiekybinę persvarą (14:45, rez. perd. Aliaksejus Kuveka).
 
Antrajame kėlinyje intrigą į rungtynes bandę sugrąžinti vilniečiai turėdami dvigubą kiekybinę persvarą surengė kelias pavojingas atakas, bet tikslo pasiekti jiems nepavyko, tad varžovai išsaugojo dviejų įvarčių persvarą, kurią jie netrukus ir dar labiau padidino. Ilgai varžovų pusėje ataką kūrę „Energijos“ žaidėjai galiausiai surado plyšį varžovų gynyboje: po aštraus komandos draugo perdavimo pasižymėjo Donatas Vitte (29:04, rez. perd. Aurimas Gaidauskas, M. Evstigneevas).
 
Nors „Energija“ turėjo ryškią persvarą, po ketvirto tikslaus jų metimo iniciatyva kurį laiką priklausė jų varžovams iš Vilniaus. Maksimas Ponomarenko ne kartą gelbėjo savo komandą nuo įvarčio, o kartą atremti metimo nepavyko ir jam, kai iš toli pasižymėjo Hectoras Majulas (36:16, rez. perd. I. Želtakovas, Šarūnas Kuliešius).
 
Visgi, dar antrajame kėlinyje šeimininkai susigrąžino turėtą trijų įvarčių persvarą. Iš arti komandos draugo metimą pataisė Mauras Baltrukonis (38:37, rez. perd. R. Aliukonis, M. Evstigneevas).
 
Prasidėjus trečiajam kėliniui „Energija“ turėjo kiekybinį pranašumą, kurį pavertė jau šeštuoju savo įvarčiu. Po tolimo komandos draugo metimo ritulys atšoko Deividui Kazlauskui, kuris tiksliu metimu dar labiau padidino šeimininkų pranašumą (41:02, rez. perd. R. Aliukonis, A. Gaidauskas).
 
Keturių įvarčių skirtumas tarp komandų iš jų noro kautis neatėmė: žiūrovai išvydo ir pavojingų atakų, ir tarpusavio kivirčų, ir galingų jėgos veiksmų. Galiausiai į „pankų“ vartus krito dar vienas įvartis, pasižymėjus Dovydui Kulevičiui (49:17, rez. perd. M. Baltrukonis).
 
Per likusį mačo laiką rezultatas nepakito, tad „Energijos“ klubas iškovojęs įtikinamą pergalę 25-ąjį kartą džiaugėsi Lietuvos čempionato aukso medaliais.
 
Priminsime, kad Lietuvos pirmenybių bronzos medalius iškovojo „Kaunas Hockey“ komanda, o „Geležiniui Vilkui“ teko užimti paskutinę – ketvirtąją pirmenybių poziciją.
 
Rungtynių santrauka:
 
 
Rungtynių vaizdo įrašas: